Uncategorized

Vinkkejä Puolan kosmetiikkaostoksiin

Olen nyt siis ollut jo toisen kerran Puolassa ja vaikka esim. Krakova ja Varsova ovat jääneet näkemättä (muuta kuin siis Varsovan lentokentän osalta), niin kuitenkin Łodzista löytyy ihan hyvä valikoima kauppoja, joita varmasti löytyy myös muista suurista kaupungeista.

Łodzissa on kaksi suurempaa ostoskeskusta keskustassa – Manufaktura ja Galeria Łodzka. Molemmissa on about samat liikkeet.

Sephora – tietysti Sephoran omien tuotteiden lisäksi täältä saa Benefitiä, Givenchya ja Marc Jacobsia. Tietysti valikoimassa on myös Suomestakin tutut Diorit, Chanelit sekä Urban Decay, josta jälkimmäistä ei löytynyt Lodzin liikkeistä, ainoastaan Sephora.pl -sivuilta.

Douglas – mieleen tulee ehkä joku Sokoksen kosmetiikkapuoli. Tunnetuimpien merkkien lisäksi saatavana on TheBalmia, Revlonia ja Nyxiä. Myös Galeria Łodzkan liikkeessä on oma MAC-pisteensä (kooltaan hieman pienempi kuin Helsingin vastaava, mutta valikoima näytti samalta). Sivujen mukaan myös Embryolissea olisi saatavilla, mutta itse en nähnyt.

Inglot – puolalaisena kosmetiikkamerkkinä Inglot on alle puolet halvempaa Puolassa kuin Suomessa. Esimerkkinä viime vuoden ostokseni, jotka hävitin ennen hotellille pääsyä. Kävin ostamassa uudestaan – oli silti halvempaa kuin olisin ostanut Suomesta yhden kerran.

Rossmann – saksalainen liike, joka myy halvempaa kosmetiikkaa eli ns. markettikosmetiikkaa. Ainakin Tony&Guy:n hiustuotteita on saatavilla. Ziajaakin löytyy, mutta Ziajalla on omiakin liikkeitä Puolassa. Valikoimassa on myös Astor, Bourjois sekä Rossmannin omat merkit.

Super-Pharm – täältä löytyy apteekkikosmetiikka, joista ehkä mielenkiintoisimpana Bioderma. Itse ostin viime vuonna myös Suomesta saatavaa Vichya hieman halvemmalla täältä. Neutrogenaltakin löytyy kattavampi valikoima kuin Suomesta.

Drogerie Natura – luonnonkosmetikkaan painottuva, mutta muitakin myyvä liike, jonka valikoima on markettikosmetiikkaan verrattavaa. Astoria löytyy myös täältä. Lisäksi Catrice, Clean&Clear, Essence, Maybellinen valikoima on laajempi kuin Suomessa ja Neutrogena ovat valikoimassa.

Siinä taisivat olla suurimmat. Esim. L’Occitanea löytyy omasta liikkeestän ja samoin Yves Rocheriä.

Varsovan lentokenttä on tässä vuoden aikana uusiutunut ja sieltä löytyy nyt myös Suomen tapaan Victoria’s Secret. Muuten kosmetikkavalikoima rajoittuu tax-free-kauppaan, jonka valikoima on ihan ok, muttei mitenkään ihmeellinen. Esimerkkinä kuitenkin se, että kentältä saa Urban Decayta ja Benefitia.

Onko Puolan kosmetiikkatarjonta teille tuttua?

One Comment

  • hanna

    Pari kertaa olen käynyt Puolassa ja Inglotin myymälöissä on tullut vedettyä överit molemmilla kerroilla. Kun kerran halvalla saa… Sitten ei ole sen jälkeen kauheesti tehny mieli ostaa kyseistä merkkiä täkäläisillä hinnoilla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.