lifestyle

Viikonloppu Flamingossa – ja maanantai lääkärissä

Minin isoin syntymäpäivälahja minulta oli viikonloppu Flamingossa – ensin vesipuistossa uiden, sitten shoppailen, syöden ja lopulta hotellissa nukkuen. Vesipuiston jälkeen Mini oli ehkä eniten innoissaan hotellin aamupalasta. Että buffet-aamiainen voi tehdä lapsen onnelliseksi.

En ole itse koskaan ollut Flamingo Spassa ja ihan kiva paikkahan se oli. Itse kun en ole koskaan ollut mikään vesipeto, niin jotenkin kolmen tunnin lilluminen altaissa sai minut voimaan pahoin ja erittäin kuivuneeksi. Rusinana sitten vedettiin yhteensä pari litraa juomaa (vettä ja kokista) ravintolassa kitaamme, jotta saatiin nesteytys kuntoon.

Ostin lapselle oman matkakokoisen Tangle Teezerin, sillä joku on erittäin huono harjaamaan hiuksiaan. Tykkää tuosta, kun ei revi takkuja. Niinpä hänellä on nyt pinkki leopardiprintillä. Itselleni ostin Kicksistä Brow Galin kulmasakset sekä Cittarista parit Gunryn joulutuoksuiset (omena-kaneli ja polkagris) nestesaippuat käsien pesuun – jälkimmäisestä kiitos Nonnulan Jonnalle, joka näistä laittoi kuvan Instaan ja pakko oli hakea.

Sunnuntaina lähdimme kotiin Helsingin keskustan Sokoksen kautta, mutta eipä meille tarttunut mukaan muuta kuin Marks & Spencerin puolelta vähän namia miehelle ja lapselle.

Eilen olikin sitten aivoleikkauksen 2kk tarkistuskäynti sekä neuropsykologin palautekäynti. Ensinnäkin Mina olisi muka venähtänyt kolmessa viikossa 1,5 senttiä, vähän epäilen näiden mittaustekniikoita välillä. Eli siis 148,5cm pitkä tyttö meillä. Mutta siis, neuropsykologin palautekeskustelu oli lyhyt, sillä muutama testi tehtiin vasta käynnin alussa. Alustavasti pystyi kertomaan sen, että näönvarainen päättelykyky sekä sanavarasto olivat nousseet erittäin heikosta tasosta ikätasolle. Muut eivät olleet pahemmin muuttuneet, mutta keskittymisessä huomasi jo selvästi eroa. Ja tämän syy selvisi sitten neurologilla: lyhyen EEG:n aikana Minin aivoissa ei huomattu yhtään epileptistä toimintaa. Leikkausta ennen epileptistä aivotoimintaa oli aivoissa koko ajan, jonka takia Mini ei pystynyt keskittymään tai hillitsemään raivonpuuskiaan (tämä johtui osittain myös yhdestä lääkkeestä).

Kuten olen itsekin huomannut, niin meillä on leikkauksen jälkeen ollut rauhallisempi, iloisempi ja painetta paremmin kestävä tyttö kotona.

Eli siis ihana viikonloppu sekä maanantai takana. Nyt jaksaa taas lähteä töihin loppuviikoksi.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.