skincare

Uusin trendi: niin hyvä iho ettei meikkiä tarvita?

Kuulemma Hollywoodissa (luin jonkun Facebookin läväyttämän artikkelin, nyt en enää löydä sitä) uusin trendi on oikeasti se, että iho olisi niin hyvässä kunnossa, ettei meikkiä tarvita. Vähän ripsaria – jos ei ole ripsipidennyksiä – ehkä kulmiin sävyä – jos ei ole tummia piirteitä – ja huulille vähän väriä. Siinä se.

Nyt täytyy kyllä vähän ihmetellä, että miksi tämä on trendi. Milloin joku EI ole halunnut niin hyvää ihoa, ettei meikkiä tarvitsisi käyttää sen piilottamiseen? Onhan tästä trendistä jo kielinyt esim. Glossierin suuri suosio. Aina kaikkialla on sanottu, että hyvän ihon – ja meikin – salaisuus on hyvä ihonhoito. Jos ei siis ole hyviä geenejä saanut.

Ja ketä nyt ei ole varoitettu auringon vaaroista sekä ihoa vanhentavasta säteilystä? Ja että hyvä ruokavalio näkyy myös iholla, ja tietysti se huonokin.

Kuka ei ihan oikeasti halua kauniin ihon – tasaisen sekä tasaisen sävyisen, pehmeän, kiinteän ja ongelmattoman? Itse aknesta kärsineenä, ja tästä johtuen omaan näkyviä kuoppia ja arpia ihollani, saisin kyllä tehdä iholleni aika paljon muutakin kuin mihin kuluttajille myytävät ihonhoitotuotteet tehoavat. Ihoni ei tule koskaan olemaan tasaisen sävyinen kiitos pisamien – paitsi jos tämä vitiligo-epäilys osoittautuu todeksi ja se hävittää kaiken pigmentin kasvoistani.

minimal foundation

Itse olen tällä hetkellä aika tyytyväinen ihooni. Olen viimeisen viikon ollut ilman kasvomeikkiä töissäkin eikä mitään ongelmia – itselleni siis. Eiköhän siis ole myös jokaisesta itsestä kiinni, että millainen on hyvä iho, jota ei tarvitse piilotella meikin alle.

Siis I’m all for it, mutta mä en halua, että tämä on TRENDI, vaan että jokainen oikeasti haluaa pitää ihostaan huolta – ihan nuoresta lähtien, mitä itse en valitettavasti silloin tajunnut tehdä.

Pidetään huolta ihostamme, okei?

One Comment

  • Nena Sofia

    Joo, nyt on kyllä kummallisesti alettu tätä kutsumaan trendiksi 😀 Ja kuten sanoin aiemmin jossain postauksessa, sun ihosi näyttää todella hyvältä ilman mitään peittelyäkin. Mä olen oikeasti aika kade noille sun pisamille, musta ne on ihania. Itselle tulee kesällä aina muutamia nenänvarteen ja poskipäille, mutta mieluusti huolisin ne ympärivuotiseksi iloksi. Tosin tiedän, ettei kaikki pisamia omaavat niitä ihan yhtä lailla arvosta! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.