lifestyle,  tools

Uusi blogikaveri!

Sain viime viikolla päähänpinttymän läppärin hankinnasta, kun makasin sängyssä selkäkipujen kourissa enkä pystynyt pariin päivään istumaan tuolilla. Onhan ajatus yhden hankkimisesta käynyt ennenkin mielessä, mutta lokakuussa tuleva leikkaus saattaa mut vuodelepoon pariksi viikoksi, enkä halua tylsistyä kuoliaaksi pelkän kännyn avulla. Niinpä sitten kävimme eilen pällistelemässä erilaisia läppäreitä Verkkokaupassa. Ensin olin ajatellut 500 euron maksimihintaa, mutta se nousi 600 euroon nopeasti. Tämän lisäksi olin valmis vielä nostamaan, mutta lähelle tai yli tonnia en halunnut blogikoneesta maksaa.

Halusin koneen, joka pystyy pyörittämään Photoshop Elementsiä – kuvien käsittelyyn, WordPressiä sekä silloin tällöin YouTubea tai Netflixiä. En pelaa mitään ja jos pelaisin, niin en käyttäisi siihen kuitenkaan läppäriä, sillä pöytäkone multa edelleen löytyy. Näiden speksien kanssa lähdettiin siis metsästämään.

Puolentoista tunnin jälkeen valinta oli tehtävä 600 euron Asuksen ja 150 euroa kalliimman Lenovon välillä. Lenovossa olisi ollut parempi näytön resoluutio, inasen parempi prosessori (Asuksessa Intel i5) ja enemmän kovalevytilaa. Se oli kuitenkin todella heppoisen tuntuinen (flimsy englanniksi kuvaa paremmin) ja näyttö oli kirkas – Asuksessa matta.

Lopulta valitsin Asuksen, sillä itseäni olisi varmasti alkanut häiritä Lenovolla kirjoittaminen epätasaisella alustalla, kun se tuntui taipuvan kovan naputteluni alla.

Vielä pitää ostaa joitain lisätarvikkeita, kuten muistikortin lukija (käytän toista halpaa kameraa lukemaan muistikortin koneelle) sekä pieni hiiri.

Mutta näin, helpompi kirjoitella postauksia missä haluan, kun ei tarvitse aina raahautua pöytäkoneelle – varsinkin kun sitä käyttää myös lapseni. Kuvat vielä käsittelen pöytäkoneella, ennen kuin saan hankittua muistikortin lukijan tähän.

Ja seuraavaksi Photoshopin asennus…

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.