clothing and accessories,  lifestyle

Uudet rillit

Parisen viikkoa sitten yhtenä aamuna tajusin, että mun silmä ei kestä piilaria ollenkaan. Se alkoi heti kirvellä ja polttaa, kun laitoin piilarin silmään. Tajusin siinä samalla, että voisi olla ihan hyvä aika käydä optikolla.

Niinpä varasin samalle illalle ajan optikolle Ison Omenan Instrumentariumiin. Vanhojen – jo vuosia vanhojen – lasien käyttö oli epämukavaa. Käytän niitä yleensä kotona telkkaria katsoessa, mutta koko päivän päässä ne painoivat nenää, valuivat alas sekä selvästi olivat liian heikot voimakkuuksiltaan. Ja seuraavana päivänä heräsin migreeniin, luultavasti johtui siristelystä ja lasien painosta. Ei kiva.

dior_glasses

Niinpä viideltä iltapäivällä istahdin silmänpohjakuvaukseen sekä tämän jälkeen optikon tuolille. Näkö OLI muuttunut. Entisen 1,5 ja 1,75 sijaan se oli nyt 2,25 ja 2,75. Eli aika roima ero. Ei mikään, ettei entisillä laseilla meinannut nähdä lukea telkkarin tekstejä.

Ärsyttävintä – olin juuri tilannut kolme paria kuukausipiilareita. Onneksi vain kolme. Ja jostain syystä saman vahvuiset piilarit tuntuivat paremmalta kuin lasit. Eli käytän ne vain vähän nopeammassa tahdissa pois tai jätän yhden parin varastoon.

Optikko katsoi silmiä sen verran, että totesi niiden olevan kuivat. Luultavasti polttelu ja kirvely johtui osittain tästä – osittain piilarista, sillä vaihtamalla yhden kuukausipiilarin uuteen kirvely loppui. Yleensä tätä tapahtuu, kun olen pitänyt liian kauan piilareita, että ne alkavat kirvellä, mutta tuo piilari oli uusi. Eli siis kosteuttavia silmätippoja – mielellään geelimäisiä – pari kertaa päivässä.

dior_glasses

Ja niin ne rillit. Ilmoitin, että haluan muoviset ja tummat sekä vanhoja laseja korkeammat. Niinpä monen testaamisen jälkeen päädyin Diorin tummiin – ei mustiin – laseihin. Ne tuntuvat päässä tosi kevyiltä verrattuina muutamiin muihin kokeilemiini laseihin. Malli on Dior Montaigne3.

Kehykset maksoivat 319 euroa ja linssit 95 euroa (puoleen hintaan kaikki linssit 1.10.2017 asti). Yhteensä siis 414 euroa, joista satasen maksoin heti tilatessa.

Pari viikkoa todella meni, että uudet pokat sain, mutta nyt kelpaa taas käyttää lasejakin!

Miltä näyttää uudet rillit?

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.