lifestyle

Työpäivä Tallinnassa

Voin nyt ehkä näin yli kuukausi viimeisen Tallinnan työpäivän jälkeen vähän valoittaa, että mitä mä oikein tein siellä melkein nelisen viikkoa. Tai siis töitähän minä, mutta mitä töiden jälkeen iltaisin ja mistä päivä koostui.

Koko kesäkuun kaikki Tallinnan työpäivät yövyin Solo Sokos Hotel Estoriassa eli siis Virun kanssa on jaettu ala-aula, mutta muuten Estoria on erotettu ovin ja silloin Virusta eli Estoriassa yöpyvät menevät Virun läpi omaan hotelliinsa. Voin tehdä Estoriasta (ja verrata Viruun) ihan oman postauksensa, jos joku haluaa. Neljässä viikossa kun kuitenkin sai aika hyvän käsityksen hotellista. Virussa vietin viime vuonna kaksi viikkoa putkeen eli siitäkin ihan hyvä käsitys.

Matkustin siis Suomen ja Tallinnan väliä niin, että olin viikonloput kotona. Täytyy myöntää, että uusi terminaali on paljon hienompi kuin vanha.

Laivalla minulla oli aamupala, työpaikka kustansi. Tämä oli kiva lisä ja yleensä selvisin ensimmäisen päivän ilman kunnon lounasta, kävin ehkä ruokatunnilla hakemassa kaupasta jonkun leivän. Ja kotiinlähtöpäivänä lähdin töistä jo ennen neljää, jotta ehdin 16:30 lähtevään laivaan.

tallink_aamupala

tallink

Mutta muuten viikko sitten kuluikin näin:

6:45 soi herätyskello aamuisin. Laitoin aina MTV:n päälle, jotta taustalla soi musiikki, kun laitoin itseni kuntoon. Ja sitä Despacitoa sai kuunnella monta kertaa päivässä! Meikkiä naamaan ja vaatteet päälle.

7:20-7:30 siirryin aamupalalle. Söin aika pitkälle samaa ruokaa joka aamu – puuroa voisilmällä, chia-siemenillä sekä mustikoilla; espanjalaista munakasta, kasviksia sekä kalaa; hedelmiä; teetä; sekä omenamehua. Tällä sai hyvän alun päivälle!

solo_sokos_hotel_estoria

solo_sokos_hotel_estoria_aamupala

Aamupalalta kävelin parikymmentä metriä työpaikalle. Olin sopinut, että aloitan päiväni kahdeksalta – välillä kävin hakemassa latten läheisestä kahvilasta, jos silmät eivät halunneet pysyä auki. Meidän työpäivä Suomessa on hieman lyhyempi, mutta tein kuitenkin noin/yli 8-tuntista päivää Tallinnassa, sillä yleensä minua tarvittiin eniten juuri silloin, kun olisin Suomessa saanut työpäivän täytteen.

Kävimme yleensä lounaalla puolen päivän aikaan. Joskus kävin hakemassa jotain kaupasta, yleensä kävimme syömässä ulkona – useimmiten Platzissa, jossa oli todella hyvä lounaslista. Ja työajan ulkopuolellakin ruoka oli hyvää, joten suosittelen kyllä.

Noin 16:00 lähdin töistä. Jos oli hiljaista, niin lähdin vähän ennen ja joskus jäin neljän jälkeenkin vielä töihin. Riippui siis täysin siitä, kuinka paljon minua tarvittiin.

Jos olin menossa salille, niin menin suoraan hotellihuoneeseen, vaihdoin vaatteet ja lähdin Viru Keskuksen MyFitnessiin. Sain hotellilta alekuponkeja eli kerrasta maksoin aina 7e (normaalisti 14e). Hotellihuoneen hintaan kuului myös ilmaiset vesipullot, joten otin aina yhden mukaan salille. Yritin käydä pari kertaa salilla, jos olin koko viikon töissä Tallinnassa. Salitreenin pituus oli yleensä 45-60 minuuttia ja yleensä vietin sen alakerrassa ensin juoksumatolla tai elliptisellä ja sen jälkeen tein lihaskuntoa laitteilla. Vapaapainoalueelle en lähtenyt, sillä se oli yleensä aika täynnä. Salin jälkeen tulin hotellihuoneeseen, kävin suihkussa ja lähdin sen jälkeen Viru Keskukseen joko kaupoille tai suoraan syömään (lue alta mitä söin).

viru_myfitness

viru_myfitness

Jos taas päätin, että tänään ei ole salipäivä, niin lähdin yleensä ostoksille tai kävelemään vanhaan kaupunkiin. Kävin syömässä aika myöhään – joko yksin ravintolassa tai otin mukaani Take Away -ruokaa. Yleisin Take Away -ruokani oli Viru Keskuksen Little Indiasta Nav Rattan Korma. Se on niiiiiin hyvää! Joka kerta hedelmät ja kasvikset vaihtuivat, mutta aina yhtä hyvää. Tämän vedin sitten hotellihuoneessa katsellessani Disney Channelia. Jep, mä katsoin Disney Channeliä. Jessie on jees! Kyllä mä kävin ihan kivemmissakin paikoissa syömässä. Suosittelen erityisesti Dominicia – ja rapurisottoa kampasimpukoilla. NAM!

 

Dominic
Dominicin rapurisotto kampasimpukoilla

 

LIttle_india_navratan_korma
Little Indian Nav Rattan (Navratan) Korma

Viimeistään kasilta linnoittauduin hotellihuoneeseeni – yleensä jonkinlaisen pikkuherkun kanssa. Kävin melkein päivittäin (paha tapa!) ainakin Kaubamajan ruokapuolella, jos en muualle lähtenyt shoppailemaan. Tuli ainakin katsottua paljon YouTube-videoita sekä pläräiltyä sosiaalista mediaa.

kaubamaja_kakku

Nukkumaan menin noin yhdentoista aikaan.

tallinna

Huomaa kyllä, että rutiinit tarttuivat oli sitten missä. Sama Puolassa työskennellessä, minulle tuli määrätty rytmi työpäivän jälkeisellekin ajalle.

Vähän erilainen minun päiväni -postaus tällä kertaa. Miltä kuulosti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.