Uncategorized

Tuotearvosteluiden vaikeus

Ajattelin sunnuntaina TheBalmin arvostelua tehdessä, että meikkien arvosteleminen on helppoa. Yleensä se onkin – pigmentti, pysyvyys, vedenkestävyys ja pakkaus ovat todella helppoja aiheita ja jokainen pystyy niihin ottamaan kantaa.

Sitten tajusin, että teen arvosteluja vähiten ihonhoidosta. Se ei enää olekaan niin helppoa. Tietysti voin ottaa kantaa pakkaukseen ja tuoksuun (jos sitä on) sekä koostumukseen. Tämän jälkeen sitten onkin vähän vaikeaa.

Ihonhoidossa kun yleensä parin kerran kokeilu ei riitä – paitsi jos tuotteesta saa allergisen reaktion tai se aiheuttaa esim. finnejä. Yleensä ihonhoidon tuotteita pitää testata vähintään 2-3 viikkoa, mielellään yli kuukausi, jotta oikeasti voi sanoa mitään. Tällöinkin ei kannata koko rutiinia kerralla muuttaa tai ei tiedä mistä mahdollinen muutos johtuu. Mutta mitä, jos tämänkin jälkeen on vähän “ihan ok” -fiilis eikä mitään järkevää sanottavaa? Itse kun käytän kuitenkin erilaisia seerumeita, voiteita ja pesuaineita koko ajan eikä iho missään vaiheessa ole ilman kosteutusta tai tehohoitoja finneille, niin jotenkin sitä toivoo jonkun ihonhoidon tuotteen olevan todella erilainen ja tekevän näkyviä muutoksia. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, osan teho näkyy vasta vuosien käytön jälkeen (esim. maksaläiskien ehkäisy) tai talvikausina huomaa, että iho ei ole niin kuiva kuin viime talvena (tämäkin riippuu talvesta).

Kuitenkin pari tuotetta ihonhoidonkin saralla ovat helppoja – naamiot ja kuorinnat. Ne joko toimivat tai ei toimivat. Molemmilla kun tuloset pitäisi olla heti nähtävissä – tai yönaamioissa aamulla.

Miten te arvostelette ihonhoidon tuotteita ja mitä te oikeasti niiltä odotatte? Pitääkö kaiken olla maagista, vai riittääkö se, että joku on oikeasti ihan kiva eikä iho reagoi negatiivisesti. Valitettavasti omalla ihollani suurin osa toimii hyvin ja finnitkin tulevat miten haluavat (hormonaalista). Mä olen myös miettinyt, että mitä yritykset haluavat näistä arvosteluista. Mitään en tule tänne vain trashaamaan, jos ei minulla toimi niin voi todellakin toimia jollakulla muulla.

Mitä te haluatte nähdä tuotearvostelussa? Millainen pakkaus, miltä tuoksuu, minkälainen koostumus tai millaiselle iholle tuote on bloggaajan mielestä suunattu? Aina kun paketin kyljessä oleva teksti ei ihan pidä paikkaansa tai lupaus näkyy vasta pitkän käytön jälkeen. Auttaisiko myös alaotsikointi asiaan eli arvostelisin erikseen esim. pakkauksen, tuotteen ja hinta-laatusuhteen? Mä tykkään ihonhoitotuotteista, mutta koska suurinta osaa testaan teitä varten, niin olisi kiva tietää, että mitä te haluatte niistä kuulla.

Nyt olen aloittamassa Supermoodin ihonhoitotuotteiden testauksen, joten parin viikon päästä nähdään, miten ne ovat vaikuttaneet ihooni.

4 Comments

 • Emma

  Hyviä kysymyksiä, itekin oon tätä aihetta miettinyt monesti. Toisaalta haluais tehdä postaukset nopeasti, jotta vaikkapa uutuuksista moni saisi mahdollisimman äkkiä tietoa, mutta toisaalta vaikutusten näkyminen saattaa kestää ihan älyttömän kauan. Seerumit on minusta aika vaikeita; niitä täytyy käyttää melko pitkään ja suurin osa niistä kosteuttaa tosi hyvin, ja se on se mitä seerumilta haenkin ja se on myös helposti todettavissa (siis että onko kosteutus riittävää vai ei). Sen sijaan ihon hehkeys ja kimmoisuus on asioita joita on aika vaikea arvioida omasta naamasta 😀 Beauty blogger problems…

 • Linda

  Mä taas kaikkein eniten tykkään tehdä ihonhoitopostauksia! 🙂 Yleensä käytän ennen arvostelua tuotteen lähes loppuun asti, vähintään puolilleen, ellei nyt sitten satu olemaan sellainen erikoisempi tapaus, joka ihastuttaa/vihastuttaa/yllättää jotenkin heti alussa. Mulla tosin on herkkä iho, joka reagoi erilaisiin muutoksiin voimakkaasti, sekä hyvässä että pahassa. Testijaksojen välissä usein rauhoittelen sitä ‘omilla’ ihonhoitotuotteilla.

 • JonnaH.

  Mä rakastan ihonhoitopostauksia, tosin aikaa se vie, jos kyseessä ei ole putsari, kuorinta tai naamio niin kuin postauksessa totesitkin. Itse testaan aina vähintään 2 viikkoa päivittäin, ennen kuin edes ajattelen kirjoittavani asiasta blogiin, joskus jopa sen kuukauden.

  Mitään super-mullistavaa tuotteen ei tarvitse tehdä (aika harvaa tekee, kun iho on suht hyvässä kunnossa aina), mutta että tuote pääsee blogiin asti, sen on silti tehtävä jotain sellaista, että oikeasti huomaan jotain eroa omin silmin. Ihon on tunnuttava pehmeältä, näytettävä heleämmältä, tuoksun, koostumuksen oltava makuuni. Mitään fiaskoa tuote ei tietenkään saa myöskään aiheuttaa kasvoihini. 😀

  Musta toi hinta/laatusuhde arvio ei välttämättä olisi ollenkaan huono juttu. Joten kannatan tota erittelyä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.