lifestyle,  scents

Tuoksuva koti

Minusta ei ole mitään ihanampaa kuin palata kotiin, joka tuoksuu hyvältä. Valitettavasti usein se ei vain tuoksu hyvältä – kiitos edellispäivän tiskien tai roskien. Tämän takia käytän tuoksukynttilöitä tai muita tuoksujuttuja kotona. Olisihan se kiva palata tuoreilta leivoksilta tuoksuvaan kotiin joka päivä, mutta valitettavasti kukaan ei ole leipomassa minun työpäivän aikana. Niinpä vähän samanlaista tuoksua saa elektronisilla seinätuoksuilla.

Eteisessä meillä on PAKKO olla ilmanraikastin – tällä hetkellä ihan Gladen tuoksuja, automaattinen sellainen. Kolmen ihmisen kengät ja varsinkin talvisin ulkovaatteet, niin tunkkainen haju on taattu pienessä eteisessä.

victorian_candles_kynttila

Keittiössä nyt yleensä tuoksuu ruoka varsinkin iltaisin, mutta sielläkin pidän tuoksukynttilöitä, joita poltan, jos roskikseen on heitetty jotain, mikä olisi pitänyt viedä saman tien ulos. Tuoksut pidän yleensä ruoka-aiheisina – esim. hedelmät, leivonnaiset tai sokeripitoiset. Samoin astianpesukoneessa on raikastin. Kuvassa olevista Victorian Candles -kynttilöistä tuo tinapurkissa oleva Juicy Peach päätyy varmasti keittiöön.

Alakerran vessassa on hajunpoistaja sekä tuoksukynttilä – jälkimmäistä poltan äärimmäisen harvoin, sillä en halua jättää sitä pitkäksi aikaa yksin pieneen tilaan, jossa on iso kasa kemikaaleja (minun ihonhoitotuotteitani).

loccitane-verbena_candle_roomspray_kynttila_huonetuoksu

Käytävässä ja olohuoneessa sitten onkin enemmän – elektroninen seinätuoksu (tällä hetkellä Red raspberry, tämän jälkeen Black cherry) ja monen monta kynttilää, joita poltan iltaisin. Tämän lisäksi löytyy myös tuoksuvahoja sekä diffuuseri – tällä hetkellä diffuuserissa L’Occitanen ihana Verbena, jota löytyy meiltä myös kynttilänä ja huonetuoksuna.

Yläkerran tasanteella on toinen elektroninen seinätuoksu ja pidän sekä ylä- että alakerrassa saman tuoksun.

Yläkerran kylpyhuoneessa on palasaippua ja senkin yleensä valitsen tuoksun mukaan, sillä yläkerran kylppärissä sijaitsee myös kissan vessa. Saippua saa siis olla todella voimakaskin.

loccitane_verbena_suihkugeeli_shower_gel_soap_saippua

Makuuhuoneessa on kynttilä, mutta sitä ei oikeastaan polteta kuin äärimmäisen harvoin. Lapsen huone on tuoksuvapaa alue.

Lisäksi omistan spray-huonetuoksuja – käytän lähinnä olohuoneessa. Joskus myös makuuhuoneessa, riippuen tuoksusta.

Ja ymmärrän täysin, että joku ei vaan voi käyttää näin paljon tuoksuja. Tuoksuherkkiä tai -allergisia on todella paljon nykyään. Ja minäkään en päivittäin käytä todellakaan kaikkia. Kynttilöitä en ole polttanut viikkoon – elektroniset seinätuoksut sekä eteisen automaattinen hajunpoistaja ovat ainoita, jotka tuottavat jotain tuoksua pitkin päivää, mutta nekin alimmilla asetuksilla. Muita käytän, kun tuntuu siltä tai haluan polttaa kynttilöitä.

Miltä teidän koti tuoksuu?

L’Occitanen tuotteet saatu blogin kautta
Postaus sisältää affialiate-linkkejä

No Comments

  • Kuorotipu

    Yläkerta on tuoksuvapaata aluetta, koska suosin lähinnä tuoksukynttilöitä. Olohuoneessa on parilla pöydällä useammat Partyliten somisteet ja niissä tuoksutuikkuja. Jotkut Partylitet tuoksuu ihan kivasti polttamattakin 🙂

    Tuulikaapissa ja vessassa mulla on PartyLiten tuoksutikkuja, semmosia minkä pitäisi toimia myös hajun “syöjänä”. Mä siivoan kissanhiekkalaatikot yleensä iltaisin ja nostan roskiksen tuulikaappiin odottamaan aamua. Hyvin ne tikut haihduttaa kissankusen ja -paskan hajun 🙂

  • Katarooma

    Meillä on aika tuoksuton koti. Mää en kestä tuoksukynttilöitä tai mitään huonetuoksuja yms. Joskus harmittaa, ku ei hajuvesiäkään voi käyttää. Bodysprayt on menny, mutta nykyään ei oikein niitäkään kestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.