lifestyle

#tbt – Manchester

Tänään throwback Thursday -jutussa palataan huhtikuiseen Manchesteriin. Tajusin, että en ole kirjoittanut itse huhtikuun matkasta mitään, vaikka ilmoitin silloin, että olen matkalle lähdössä. Ja tietysti kävin läpi ostetut kosmetiikat. Mutta itse Manchesterista kertominen on jäänyt.

Kaikki kuvat otettu kännykällä, joten siksi kuvanlaatu on erittäin vaihtelevaa – riippuen valaistuksesta.

Mehän olimme Manchesterissa noin 24 tuntia, ehkä hieman alle, joten meidän kokemus kaupungista jäi keskustaan. Manchesterin kenttä on lähin poikaystäväni vanhempia, vaikka siltikin muutaman tunnin junamatkan päässä Penniinien toisella puolella.

Lähdimme aamupäivän junalla Middlesborough’sta Manchesteriin ja kun pääsimme perille, pystyimme jo heti kirjautumaan sisään hotelliimme, joka oli onneksi tosi helppo löytää juna-asemalta. Hotelliksi valikoitui pitkän – kuten aina minun kanssa matkustettaessa – valintaprosessin jälkeen The Palace Hotel. Jos olisin halunnut lisätä budjettia, niin olisin valinnut Hotel Gothamin – ehkä sitten ensi kerralla.

The Palace Hotel on neljän tähden hotelli ja sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Meidän visiitin aikana hotellissa oli vielä kesken remontit, mutta meitä se ei häirinnyt ja huoneemme oli jo remontoitu. Tiesin myös remontista etukäteen, joten se ei tullut yllätyksenä. Nyt remontti on jo ohi, joten koko hotelli on uusittu. Huoneiden katot olivat KORKEALLA. Yhteen kerrokseen olisi mahtunut kaksi kerrosta. Niin ja toilettituotteet olivat Neal’s Yard Remediesiltä.

The Palace Hotel -huone

Jännittävintä hotellissa oli ehkä baari – minulle tuli niin voimakkaat The Shining -leffan flashbackit mieleen, ettei tosi. Katsokaa itse.

The Shining -matto?
Tietysti Gin&Tonicia

Jätettyämme tavaramme hotellihuoneeseen ja hetken nettiä selattua päätimme lähteä ostoksille. Hotellilta käveli ostoskadulle (Market Street) noin 15-20 minuuttia, jos ei hikihatussa halua kävellä.

Lunch at Marks&Spencer
Lounas Marks&Spencerillä

Market Street on suurimmaksi osaksi ihan kävelykatu, ja sen varrella on niin Debenhams, Boots, Superdrug kuin Marks & Spencerkin. Suurin keskustan ostoskeskus Arndale sijaitsee myös kadun varrella.  Space NK sijaitsee kävelykadusta vähän etelään päin St. Ann’s Churchin lähistöllä.

Shambles Square

Mielestäni Manchesterin keskusta on aika pieni ja kompakti. En myöskään nähnyt hirveästi korkeita taloja, suurin osa taisi olla 3-4 kerroksisia eli kaupungissa on pienen kaupungin tunnelmaa.

Sain Manchesterissä asuvalta tuttavalta vinkin käyäd syömässä Almost Famous -ravintolassa. Tämä osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi miehen mielestä, sillä pekonia saa lisättyä ihan mihin tahansa. Emme meinanneet ensin löytää ravintolaa, sillä Deansgatea kävellessä ravintola ei tule näkyviin. Se on kuitenkin Great Northern Squaren vieressä ja näkyy esim. Peter Streetiltä (jonka varressa on esim. Brewdogin baari).

Almost Famous
Bitch Juice -drinkki Almost Famous’ssa

Minä tykkäsin Manchesteristä ja sinne olisi kiva mennä uudestaankin. Ehkä paremmalla ajalla, että näkisi vähän muutakin kuin keskustaa – vaikka kuulemma “ei siellä mitään ole”.

Seuraavaksi ehkä haluaisin kuitenkin Walesiin, sillä Englantia ja Skotlantia vähän nähty, mutta Walesiin en ole vielä pääsyt kertaakaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.