makeup,  shopping

Tallinnan viimeisen työviikon ostoksia

Mä selvisin aika hyvin Tallinnan kosmetiikkahoukutuksista neljän viikon työreissun aikana (välissä kävin aina Suomessa joko viikonlopun tai joskus jopa viikon verran eli ei sentään 4 viikkoa putkeen). Puhuin itseni ympäri, etten ostaisi Penhaligon’sin 235 euron uutuustuoksua – TradeHousesta ja Kaubamajasta ostin ensimmäisellä viikolla jotain pientä.

Mutta sitten päädyttiin vikalla viikolla Ülemisteen ja Mall of Tallinnaan, ja vähän lähti kädestä. Onneksi vain vähän.

Mall of Tallinn -kauppakeskus sijaitsee Ülemisten ostoskeskuksen vierestä eli samalla reissulla voi hyvin käydä molemmat läpi – jos siis kunto riittää. Mall of Tallinn on uusi ja paljon isompi, eikä Debenhams ollut meidän aikana vielä avautunut sinne. Mitä sieltä sitten löytyi? Douglas. Ja moni, kuka käy Keski-Euroopassa tietää varmaan kaupan. Itsekin siellä olen shoppaillut Puolassa ollessani. Niinpä vähän yllätyin kuin näin logon kauempaa.

Douglasista löytyi brändejä, joihin en ollut muualla törmännyt Tallinnassa – nimittäin Sol de Janeiro ja Pretty Vulgar. Sol de Janeirolta omistan jo kaksi vartalovoidetta – Bum Bum Creamin ja uudemman Coco Cabana -voiteen. Niinpä päätin nyt napata mukaan jalkavoiteen – Samba Fetish Foot Cream. Ehkä se kannustaisi rasvaamaan jalkojani useammin.

Pretty Vulgarilta ei ihan hirveästi ollut jäljellä tuotteita, joten nappasin mukaani kulmakynän – koska niitä kuluu – sekä huulikiillon, käytän niitä päivittäin huulipunan sijaan.

Näiden lisäksi ostin alennuksesta Urban Decayn All Nighter -suihkeen, sillä sillä oli hintaa vain 16,90 euroa (noin puolet esim. Sokoksen hinnoista).

Nauticassa sijaitseva TradeHouse on tosi iso kosmetiikkakauppa, jossa on myös ammattilaispuoli. Siellä on tarjolla jonkin verran korealaistakin kosmetiikkaa, mutta itse ihastuin LASplashin Wickedly Divine glitterlinereihin – ostin niitä jo toisen. Edellinen oli sävy Rosaline ja uusi on Siren.

Ainoa, mitä ostin Ülemistestä ei ole kosmetiikkaa, vaan Zara Homesta piparkakun tuoksuisen kynttilän (vain kolmella sydämellä, en olisi saanut viisisydämistä mahtumaan pieneen matkalaukkuun) ja saman sarjan diffuuserin. Joulua odotellessa!

Ja laivalla sitten kävin pikaisesti kosmetiikkapuolella – ja siellä olikin sitten Benefitiä – niinpä tuplapakkaus Roller Lashiä ja kulmageeli lähtivät mukaan. Mietin hetken Roller Lashin ja Bad Gal Bangin välillä, sillä molemmat ovat hyviä – BGB näyttävämpi, mutta Roller Lashin kanssa ei tarvitse käyttää ripsitaivutinta, jonka takia sitten valitsin sen – nopeuttaa aamuisin meikkaamista töihin.

Lyhyesti vielä kuulumisia: olin viimeiset pari viikkoa reissusta ihmeellisessä flunssassa – lämpöä oli, mutta nenä ei vuotanut. Varmaankin kuivuus aiheutti. Niinpä sitten yksi ilta syyslomaviikolla huomasin, että minua huimaa – ajattelin että menee aamuksi ohi. No ei mennyt, seuraavana iltana oksensin suihkun jälkeen, joten seuraavana päivänä soitto sitten työterveyteen ja lääkäri totesi minulla olevan korvatulehduksen. Mitään kipua ei korvassa ollut, lievää paineentunnetta. Antibioottikuuri ja särkylääkettä naamaan sekä alkuviikko syysloman jälkeen saikkua. Kävin urheasti – pahoinvointilääkkeen voimin – kiertämässä siskon kanssa I Love Me -messut lauantaina, mutta en jaksanut oikein keskittyä mihinkään ja lähdimme parin tunnin päästä pois – kävimme välillä syömässäkin.

Tietysti antibiootti alensi vastustuskykyä, joten heti iski onneksi lievä uusi nuha, mutta ehkä tämä tästä voitoksi muuttuu – enempää en voi olla töistä pois, nytkin jo kalenteri räjähtää käsiin. Tämän lisäksi kouluakin pitäisi käydä – onneksi vain toisen asteen, haen toisen perustutkinnon aikaisemman rinnalle. Olen siis yo-merkonomi (kävin lukion ja kaksi vuotta merkonomin opintoja) ja nyt opiskelen datanomiksi – ennen kuin päätän haenko korkeakouluun kummalle suunnalle – tietokonealalle vai kauppatieteiden. Mies viimeksi tänään ilmoitti, että siinä vaiheessa kun pitää oppia Pythonia, niin hän lähtee pubiin, etten voi kysellä koko ajan häneltä neuvoa. Hän siis ei ole kauhean iloinen siitä, että joudun opettelemaan eri koodauskieliä, joissa hän mahdollisesti joutuisi auttamaan.

Tulipa pitkä sepustus, mutta lyhyesti: normaali elämä – sekä töissä, että vapaa-aikana – jatkuu taas, niin ehkä myös pystyn tätä blogiakin päivittämään ahkerammin. Muutamia luonnoksia on ja paljon ideoita sekä kuvamateriaalia. Joten hiljaa hyvää tulee.

Sen päätöksen tein, etten blogin kanssa tänä vuonna osallistu edes kosmebloggaajien joulukalenteriin, sillä en halua tämän kanssa pakottaa itseäni deadlineihin, sillä niitä on tarpeeksi töissä ja koulussa.

Miten teidän syksy on mennyt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.