Uncategorized

Tallinnan ravintolat – Restoran Spot (sekä yleistä ravintoloista)

Yhtenä iltana päätimme kävellä Vanhassa kaupungissa ja kävimme sitten kaikkien mahdollisten ravintoloiden listoja läpi, kunnes Spot iski meihin kaikkiin. Niinpä menimme sisälle – onneksi menimme. Työkaverini söivät hirvenpaistia, joka näytti aivan ihanalta! Vähän jo muakin harmitti syödä aina vain sitä kalaa (siis ihan omasta halustani mä sitä söin, kala on hyvää).

tallinn_spot_restaurant

Oma päivän kalani oli siikaa, joka olikin aivan mahtavaa. Artisokkapyreen, salaatin ja vihreän parsan kanssa ruoka oli täyttävää, mutta silti kevyttä. Eikä talon roseviinikään ollut huono valinta  – sopi paremmin kuin hyvin kalan kaveriksi. Viinilasillisen hinnaksi tuli 4,20 euroa (15cl) ja kala maksoi 15 euroa eli alle 20 eurolla selvittiin.

tallinn_spot_restaurant

Spot sijaitsee osoitteessa Vene tn 4, samalla kadulla kuin Tschaikovsky ja Ribe.

Spot oli oikein virkistävä ravintolaelämys – meidän käynnin aikana (vaikka olikin syyslomaviikko), niin oli hiljaista ja koska jäimme lähelle ovea, niin hälinääkään ei ollut. Meidän lisäksi etusalissa vain yhdessä pöydässä oli ihmisiä – huomasin, että taaempana oli enemmän porukkaa.

tallinn_restoran_spot_restaurant

Yksi, mikä erityisesti jäi mieleen Tallinnan ravintoloista yleensä, oli se, että kaikissa sai odottaa ruokaa aika kauan, vaikka ei olisi ollut täyttäkään. Erittäin hyvää tummaa leipää tuodaan AINA alkuun – ja se on melkein samanlaista joka ravintolassa. Huonoa leipää en syönyt missään ravintolassa – joissain sen kanssa tuotiin suolattua voita ja joissain valkosipulilevitettä.

Moni ravintola pystyy kyllä ottamaan huomioon ruokarajoitukset, joten aina kannattaa kysyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.