lifestyle

Syksyinen piha

Meillä on ollut tähän kämppään muutosta asti ollut tarkoituksena hankkia ylikasvaneelle takapihalle siirtonurmi. Eihän siinä mennyt kuin yli pari vuotta, että sellainen lopulta hankitiin, nimittäin keskiviikkona reippaana tyttönä soitin K-Rautaan ja perjantaiaamuna auto kurvasi pihaan siirtonurmi mukanaan.

Meidän takapihan tuleva nurmialue oli 48 neliötä ja nurmen (51 neliötä) sekä kuljetuksen yhteishinnaksi tuli noin 350 euroa. Ei paha ollenkaan!

Voin taata, että tuolla pihalla kasvoi varmaan kaikkea, joten toivottavasti nurmi tykkää kanssa ja juurtuu kunnolla. Mies väänsi tuota nurmea paikoilleen noin neljä tuntia yksinään – sitä ennen vielä perjantaina tasoitti maata. Täytyy nostaa hattua.

Hyvä, että joku jaksaa puuhata tuolla takapihalla, mä olen vihertumpelo. Mä olen tappanut kaktuksetkin. Vähän ihmeissäni, etten ole saanut noita tomaatintaimia tapettua – eivät ne kyllä vieläkään ole täysin kypsyneet, mutta eivät ole ainakaan kuolleet. Toisaalta, vähän veikkaan ettei mun panos niiden hengissä pysymiseen ole ollut ihan hirveän iso.

Bongaako joku oravan jostain kuvasta? Meidän tammi on vetänyt oravia puoleensa, mutta niitä on vähän vaikea saada kuvattua nopeiden liikkeiden takia.

Mites teidän viherpeukalot? Jaksatteko touhuta puutarhassa vai jätättekö sen mieluummin toisten tehtäväksi?

4 Comments

  • SariBP

    Jätän suosiolla kaikki puutarha- ja pihatyöt ukkelille, jolle kaikki ulkona puuhastelu on triljoona kertaa mieluisampaa kuin minulle. Itse asiassa inhoan koko hommaa eli en käytännössä tee meidän “plantaasilla” yhtikäs mitään. Ukkeli on ihan elementissään, kun saa leikata pensasaitoja, hoitaa istutuksia ja nurmikkoa, kykkiä mansikkamaalla ja marjapuskissa, nikkaroida, nakuttaa ja naputtaa milloin mitäkin. Hoidan sitten kaikki muut kotityöt. Meillä ukkeli on ulkotyöntekijä ja akkeli sisätyöntekijä.

    • HennaV

      Meillä mies ei kai ihan elementissään ole, mutta hän ilmoitti hoitavansa pihan kun mä jo ostovaiheessa sanoin, ettei musta ole puutarhan ylläpitäjäksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.