makeup

Smokey-meikki raskaille luomille – ammattilaisen vinkeillä

Sain kutsun tulla tutustumaan uuteen Stockmann Beauty Studioon ja pääsin Marin meikkituoliin meikattavaksi. Itse en usein pääse ammattilaisen meikattavaksi, joten oikeastaan halusin nähdä, millaisen meikin ammattilainen minulle tekisi.

Stockmann Beauty Studio sijaitsee selektiivisen osaston vieressä katutasossa. Se on eroteltu verhoin muusta tilasta, joten siellä on rauhallista istua meikattavana. Minulle tehtiin ihan vain meikki, sillä en tarvinnut erillistä opastusta määrätyssä pulmassa, mutta tällaistakin saa, jos on tarvetta.

stockmann beauty studio meikki

Annoin Marille vapaat kädet ja hän kyseli muutamia kysymyksiä sävyihin ja omaan meikkaustyyliini liittyen. Itse en arastele tummaakaan meikkiä – ja tarkoitan tällä mustaa – joten päädyimme aika tummaan smokey-meikkiin. Kysymyksillä meikkaaja saa nopeasti tietoonsa missä meikattavalla menee mukavuusraja, sillä monelle minulle tehty meikki olisi aivan liian tumma. Kannattaa itse miettiä ennakkoon missä tummuusluokassa tai sävymaailmassa haluaisi ehkä liikkua. Ja jos on ennakkoon jo tarkasti tiedossa millaisen meikin haluaa, kannattaa siitä mainita varausta tehdessä, jotta meikkaaja osaa valmistautua etukäteen määrätyillä tuotteilla. Kannattaa myös mainita, jos on esimerkiksi tuoksuyliherkkyyttä tai joitain allergioita.

Jos haluatte määrätyn merkin tuotteilla kokonaan tehdyn meikin, niin silloin meikki tulee varata kyseiseltä pisteeltä. Beauty Studiossa meikit toteutetaan laajasti eri merkkien tuotteilla – pääasiassa selektiivisellä tai semi-selektiivisellä (mitä nyt katutason pisteistä löytyy).

stockmann beauty studio meikki

Marin kanssa puhuimme, että haluaisin nähdä miten hän tekisi raskaille luomille smokey-meikin. Päädyimme täysin minun sävymaailman meikkeihin eli bareMineralsin bareSensuals -palettiin. Tässä paletissa on todella kauniit sävyt! Vähän jäi harkintaan, että pitäisikö käydä itse paletti hankkimassa itselleni.

Itselläni on raskaat luomet ja luomivaon sekä kulmakarvan välissä on paljon tilaa. Niinpä häivytys pitää nostaa tarpeeksi korkealle, ettei sävyt täysin huku raskaan luomen alle. Kuvista huomaa hyvin, että kun katson rentona eteenpäin, niin ainoastaan ulkonurkasta näkyy tummimpia sävyjä. Jos häivytystä ei nosta tarpeeksi, niin näyttäisi, ettei minulla ole muuta kuin rajaus silmissä.

Mari teki myös rajauksen geelilinerilla (MAC Blitz & Glitz) ja kuten kuvista hyvin huomaa, niin hänkin käyttää hieman “finnairsiipi”-tekniikkaa eli siis siiven muoto tehdään silmä auki, jolloin ylempi viiva yhdistetään siiven kärjestä luomen taipumiskohtaan. Itse olen tehnyt tästä pari vuotta sitten postauksen, joten linkkaan senkin tähän. Marin versio oli kevyempi, sillä siipikin oli lyhyempi ja muutenkin rajaus häivyttyi paremmin meikkiin.

stockmann beauty studio meikki

Käytetyistä tuotteista ihastuin myös Bobbi Brownin kulmakynään sävyssä Grey. Kuten moni ehkä huomaa niin omilla kulmillani se ei nyt ihan harmaa ole vaan aika lämmin. Omat kulmani vääntävät sävyn kuin sävyn paljon lämpimämmäksi kuin itse tuote on. Myös YSL All Hours -meikkivoide oli kivan tuntuinen. En kuitenkaan pitänyt meikkiä niin kauan kasvoilla, että pystyisin sanomaan onko sen pito hyvä omalla rasvoittuvalla ihollani.

Jos teillä on tarvetta meikkiin tai meikkiopastukseen, niin suosittelen todellakin Stockmannin Beauty Studiota sekä Maria. Lisätiedot sekä hinnasto löytyvät Stockmannin sivuilta.

Tykkäättekö käydä meikissä ammattilaisilla?

Meikkaus saatu blogin kautta

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.