makeup

Signature-meikkini – tai kaksi

Elisa heitti muutamia viikkoja sitten ilmoille ajatuksen, että bloggaajat postaisivat omasta signature-meikistään. Minulla niitä on oikeastaan kaksi. Toinen on ns. työmeikki ja toinen on sitten sellainen, joka näkyy täällä blogissa enemmän tai jonka väännän viikonloppuisin kun aikaa meikin tekemiseen on enemmän kuin 20 minuuttia.

Kuvituksena vanhoja meikkikuvia, jotka edustavat jompaa kumpaa signature-meikkiäni.

oobd_signature_look_meikki_tyomeikki

1. Millainen on tunnusmeikkisi? Kuten sanoin jo, minulla näitä on kaksi.

Työmeikki on nopea ja neutraali. Silmämeikkinä on vain pari luomiväriä (yleensä mattaisia ja neutraaleja), kulmat on huolitellut ja huulilla joku helppo puna, joka ei tarvitse rajausta.

Viikonloppumeikkini on kanssa neutraali, mutta paljon näyttävämpi. Siipirajaus, huolitellummat huulet sekä varjostus ja korostus ovat must. Joskus kaivan lisäksi vielä tekoripsetkin näyttävyyttä antamaan.

2. Mitä korostat erityisen paljon tunnusmeikissäsi? Entä mikä jää vähemmälle? Korostan yleensä enemmän silmiä kuin huulia. Tämä johtuu siitä, että omaan raskaat luomet sekä paljon tilaa luomivaon ja kulmakarvan välissä. Jos en käytä luomivärejä, niin silmäni näyttävät pieniltä ja kasvoni muutenkin tosi epäsopusuhtaisilta. Mikään osa-alue ei oikeastaan jää kokonaan ilman huomiota kummassakaan.

Joudun eniten käyttämään aikaa itse meikkipohjaan, sillä omaan akneen taipuvan ihon sekä paljon pisamia, joiden takia meikki helposti näyttää tosi epätasaiselta, jos sitä ei ole kunnolla tehty.

Loppujen lopuksi huulet voivat jäädä vähimmälle, töissä en jaksa aina lisätä huulipunaa vaan voin mennä suurimman osan päivästä huulirasvallakin. Työmeikissä poskille yleensä päättyy vain poskipuna, joka on pakko olla tuomassa väriä kasvoille, ja ehkä korostustuote, varjostusta en tee joka päivä.

oobd_signature_meikki_look

3. Mikä on koko meikin tärkein juttu? Iho. Edellä mainitusta syystäkin. Oma ihoni ei ole kauniin tasainen, joten joudun käyttämään meikkivoidetta sekä peitevoidetta myös kesällä. Yritän kuitenkin välttää liian raskaita meikkivoiteita ja yritän keskittyä peittämään vain oikeat virheet – eli ne näpyt ja niistä jäljelle jääneet punaiset laikut. Valitettavasti minulta löytyy pisamia myös inhottavimmista paikoista – meikin kannalta – nimittäin silmäluomesta ja huulista. Nämä saavat myös silmämeikin näyttämään huonosti häivytetyltä.

4. Jos saisit kehittää oman meikkituotteen tai -sarjan pohjautuen omaan tunnusmeikkiisi, millainen se olisi? Meikkivoide, joka on tarpeeksi vaalea myös minuakin vaaleimmille sekä tarpeeksi ohut, mutta kerrostettava. Eikä se uppoa ihohuokosiin tai ole liian maskimainen. Ei ole liian kuivan näköinen, muttei jää myöskään tahmeaksi. Saa ihon näyttämään hehkuvalta olematta liian öljymäisen näköinen. En ole vielä tällaista löytänyt itse. Voiko tällaista edes tehdä?

5. Minkä haluaisit nostaa oman tyylisi pohjalta seuraavaksi supertrendiksi? Omanvärinen iho ja suojakertoimet! En oikein ymmärrä joko ihon vaalentamista tai rusketusvoiteiden käyttöä – tai vielä pahempaa, auringossa itseään paahtamista. Vaikka itse toivoisin, että ihoni olisi tasaisemman värinen – eli siis oikeasti näyttäisi vaaleammalta, niin en koskaan käyttäisi valkaisevia tuotteita siinä toivossa, että pisamani haalenisivat.

Tämän takia siirryin hiustenkin värissä takaisin lähemmäs omaani, vaikka olenkin aina tykännyt leikkiä hiusväreillä. Näin on helpompi ja näytän enemmän “itseltäni”. Ehkä johtuu osittain mukavuudenhalustakin – tai laiskuudesta.

Millainen on teidän tunnusmeikkinne?

2 Comments

  • JonnaH.

    Mulla itseasiassa tulee postaus tästä huomenna, mutta punaiset huulet ja kuulas pohja.

    Tätä lukiessa itseasiassa tajusin miksi kaikki silmämeikit näyttää niin älyttömän hyvältä sulla, mutta mulla myös raskasluomisella aika usein lähinnä tyhmältä. Mulla on luomen ja kulmakarvan väli todella matala toisin kuin sulla, kulmaluu on vielä tosi ulkoneva, joten usein ylös vedetty tumma luomiväri jopa saattaa saada mun silmän näyttämään raskaalta toisin kuin sulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.