Lifestyle,  Terveys

Shiatsu – eroon kehon jännitystiloista

Sain työpaikan kautta käynnin shiatsu-hierontaan normaalihintaa halvemmalla, joten päätin ottaa tarjouksesta kiinni. En ole ennen käynyt kuin ns. normaalissa hieronnassa tai fysioterapian antamassa LPG-hoidossa.

Niinpä shiatsu oli täysin uusi kokemus. Ihaninta koko hieronnassa on se, ettei se ole normaalia kunnon painamista ja hankaamista, vaan se tehdään kiristämättömät vaatteet päällä lattialla maaten.

Taustalla soi rento musiikki ja koska hieronta annettiin muualla kuin normaalissa hoitotilassa, niin esim. eteerisiä öljyjä ei käytetty – mutta niitäkin on saatavilla. Shiatsu on osittain venyttelyäkin, esim. pohkeiden etuosat venytettiin ja raajojen rentoutusta.

Huomasin kolme kohtaa, jotka sattuivat kun niihin koski – painoi siis kevyesti. Nämä olivat akillesjänteen sivut, jalkapöytä isovarpaan ja seuraavan varpaan välinen lihas, ja lonkan ojentajalihaksen kiinnityskohta lantioon. Nämä siis eivät satu normaalisti, mutta manipuloitaessa kyllä. Eli siis jännitystiloja löytyi myös paikoista, joista en sitä huomaa – vastoin kuin esim. niskan ja hartiaseudun jännitystilat.

Shiatsu-hieronta on sen verran kevyempää hierontaa, että esim. sillä minun jumahtaneet lihakseni eivät aukea ensimmäisellä – eikä varmaan toisellakaan – käsittelyllä, mutta kokemuksena ihanan rentouttava. Varsinkin normaali painaen ja hieroen tehtävä hieronta on erittäin kivulias tosi kipeillä lihaksilla. Tuonkin takia minulla on käytetty LPG-laitetta varsinkin jalkojen alueella.

Voisin hyvin kuvitella käyväni uudestaan Shiatsu-hieronnassa, varsinkin yhdessä normaalin hieronnan kanssa tai sen jälkeen, kun pahimmat lukot on avattu.

Itse sain Shiatsu-hieronnan Sallalta, jolla on oma yritys Virtapyörre Oy. Toimipiste löytyy Hietaniemen torin läheltä. Saatavilla on myös normaalia hierontaa sekä joogahierontaa, joka kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Onko teillä kokemuksia shiatsusta tai muusta erilaisesta hierontatavasta?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.