Uncategorized

Retinolista ja Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM

Edellisen retinolivoiteeni loputtua tuli hankituksi otsikon mukainen Peter Thomas Rothin Retinol Fusion PM -seerumi. Ostin tämän ihan YouTube-hehkutusten perusteella ja onnekseni ostin!

Mutta ennen vielä pikaisesti, että mikä retinoli on ja mihin sitä käytetään. Retinoli on sama kuin A-vitamiini. Retinolilla on vaikutus, joka antaa sen kommunikoida solutasolla, jolloin solut käyttäytyvät kuin nuoremman ihon solut. Näin ollen retinoli vähentää ikääntymisen merkkejä ja itse asiassa parantaa niitä (jollain tasolla) – kirkastaa ihoa, vähentää ryppyjä tai hidastaa niiden syntymistä sekä parantaa aknea. Pienemmät pitoisuudet tietysti toimivat hellävaraisemmin, mutta monen iho kestää ne hyvin. Korkeampi pitoisuus voi aiheuttaa punoitusta tai yliherkkyttää aineelle. Retinolin käyttö kannattaa siis aloittaa pienillä pitoisuuksilla ja vain 1-2 kertaa viikossa. Jos iho kestää tämän hyvin, voi ensin käyttökertaa lisätä ja sen jälkeen nostaa pitoisuutta (uuden pitoisuuden kanssa kannattaa silti testata harvemmin ihon kestokyky). Ja muistakaa suojakertoimet, kun käytätte retinolia! Vaikka tätä suosittelen nyt muutenkin.

Mutta nyt itse tuotteeseen.

oobd_peter_thomas_roth_retinol_fusion_pm

Pullo on tummansininen ja siinä on pipettikorkki. Tämä ei nyt ole ihanteellisin pakkaus retinolille, mutta itse säilytän tätä pimeässä laatikossa.

oobd_peter_thomas_roth_retinol_fusion_pm

Retinol Fusion PM on silikonipohjainen seerumi, jossa on myös mukana C- ja E-vitamiinia. Tuotteen sisältämä alkoholimäärä on niin pieni, että itse en ole siitä huolissani. Seerumi tuntuu öljyiseltä, vaikka tässä ei ole yhtään öljyä.

Retinolin määrä on Peter Thomas Rothin mukaan 1,5%, joten ihan aloittelijalle en tätä suosittelisi. Sen sijaan omalla naamallani voin tätä käyttää jopa joka ilta – välillä pidän retinolivapaita iltoja, jotta naama ei myöskään tottuisi tuotteeseen liikaa. Tästä on myös 3% liuos, joka kiinnostaa minua suuresti. Pitää katsoa, jos sitä saa Euroopasta, niin laitan ostoslistalle kun tämä loppuu.

oobd_peter_thomas_roth_retinol_fusion_pm

Muistakaa ravistaa tätä, sillä retinoli voi vaipua pohjalle ja vahingossa voitte saada paljon suuremman annoksen retinolia, kuin tarvitsette!

Tämä pullo kestää ikuisuuden, mutta kannattaa muistaa, että yli 3kk käyttöiän jälkeen vaikuttavat aineet voivat laimentua ilman ja valon vaikutuksesta.

Mikä on teidän lempiretinolituote?

3 Comments

  • JonnaH.

    Kaksi taistelee kärkisijasta Verso Skincaren Seerumi ja phFormulan A-vitamiini voide. Vaikea päättää kumpi olisi parempi. Versoa uskaltaa käyttää heti alusta asti joka ilta, itsellä ei ainakaan kasvot alkaneet hilseillä, mutta phFormulan kanssa pitää olla varovaisempi. 🙂

  • Salka

    Mulla on nyt Philospohyn Help me-retinolivoide, muista ei vielä toistaiseksi ole kokemusta 🙂 Se on kiva, mutta ilmeisesti 2 x viikossa käyttö saa ihoni kukkimaan 😛 Ehkä 😀 Jatkan siis testailua vielä tovin, ennen kuin siitä vielä omaa postausta teen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.