makeup

Rajaukset 101 – Raskaat luomet

Kuinka moni pystyy heti kertomaan, että mitä eroa mun rajauksilla on? Tietysti se, että toinen luomi on raskaampi kuin toinen ja tämän takia näyttää pienemmältä. Näytän vihaiselta, kun katson suoraan eteenpäin. Tai se, että toisen rajauksen siipi on erittäin säälittävä.

rajaus raskaille luomille lining hooded lids

Kuinka moni tajusi, että tässä on käytetty kahta eri rajaustyyliä? Mehän kaikki tiedämme, että siipirajaus tehdään parilla vedolla ja pienellä täytöllä, jotta saadaan tällainen tulos.

rajaus raskaille luomille lining hooded lids

Moni on varmaankin katsonut Pixiwoo-sisarusten – tai oikeastaan Samanthan – videon rajauksesta raskaille luomille. Itse olen tiennyt tämän rajaustyylin olemassaolosta ja välillä sitä käyttänytkin. Miten se sitten eroaa tavallisesta siipirajauksesta? Aika paljonkin.

rajaus raskaille luomille lining hooded lids

Ensinnäkin kaikki aloitetaan kuin tehtäisiin normaali siipirajaus, mutta tämän jälkeen joudutaankin työstämään rajausta erittäin paljon enemmän. Mitä raskaampi luomi sitä rajumpi kulma. Tässä kuvassa tämä näyttää vielä ihan ok, mutta katsotaanpas lähempää.

rajaus raskaille luomille lining hooded lids

Mun rajaus näyttää ihan Finnairin mainokselta! Tämän rajauksen tekeminen kestää kauempaa kuin normaalin siipirajauksen ja tämän takia ei ole päivittäisessä käytössäni. Myöskin Samanthan videolla käytetty sekä rajausväri että luomiväri vievät paljon aikaa. Ehkä jaksaisinkin vääntää joskus viikonloppuisin, mutta aamulla töihin kiiruhtaessa aivan sama näyttääkö siipeni maansa myyneeltä. Kyllä, tämä näyttää paremmalta kuin katsoo suoraan jotain, mutta itse olen tottunut pitämään luomiani hieman koholla (otsarypy kiittää), jolloin tämä vain näyttäisi oudolta.

Suosittelen silti raskasluomisille Pixiwoon videota, sillä tämä voi pelastaa monen siipirajausten kanssa tuskailevan meikkaukset.

Miten muut raskasluomiset meikkaavat rajaukset?

6 Comments

 • Tiltu

  Mulla perus arkiaamun nopein silmämeikki vaatii pohjustajan ja ripsarin lisäksi vain Isadoran Matte Chocolates-paletin ja pari-kolme sivellintä. Ensin isolla siveltimellä vaalein sävy koko liikkuvalle luomelle ja siitä ylöspäin luomivakoon saakka häivytystä helpottamaan. Sitten paletin toisiksi vaalein sävy vähän pienemmällä siveltimellä liikkuvalle luomelle ja siitä ylöspäin suurinpiirtein korkeudelle, jossa kulmakarvan alkupää on. Reunojen häivytys, ehkä ohuen ohut tussirajaus ripsityveen ja that’s it. Hieman ihoani tummempana se hieman häivyttää luomen pullotusta ja tuo “näköä”.
  Jos on hieman enemmän aikaa, saatan levittää kaikkia paletin sävyjä vaaleimmasta tummimpaan aloittaen liikkuvasta luomesta ja häivytellen ylöspäin. Mitä tummempi väri, sitä pienemmällä siveltimellä ja matalammalle häivytän. Joskus jos oikein viitseliäs olen, saatan häivyttää tummat sävyt kohti kulmakarvan loppupäätä, näin tulee mielestäni hieman jopa kissamainen lopputulos.
  Tarkka alarajaus näyttää hassulta kun on pienet vihaiset silmät valmiiksi. En yleensä meikkaa alaripsiäkään ollenkaan, ne tarttuu ärsyttävästi ripsaroituihin yläripsiin kiinni 😀 Mielestäni hauskan efektin saa myös korostamalla alaluomen “meikittömyyttä” hohtotuotteilla jos yläluomet on meikattu tosi raskaasti.
  Bilemeikissä suosin cut-crease -tyylistä varjostusta vähän ulkonurkasta kissamaisesti nostaen. Se on vähän niinkuin rajaus ja ainakin näkyy silmän ollessa auki kun on luomivaon yläpuolella.

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Pienet vihaiset silmät 😀 Mulla kanssa välillä ulkonurkan ripset tarttuu toisiinsa kiinni, tämä riippuu oikeastaan miten olen saanut taivutettua yläripset. Tänään on taas tällainen ärsyttävä tarttumispäivä. Mä en ole jaksanut cut creasea tehdä pitkään aikaan, yleensä vain nostan muuten tumman värin tarpeeksi ylös vahvemmassa meikissä.

   • Tiltu

    Lohduttavaa kuulla, etten ole ripsariongelmani kanssa yksin. Juu tarpeeksi ylös nostettu yhden sävyn smokey on myös helppo bilemeikki kunhan jaksaa häivytellä huolella.

 • Jonna H.

  Onpa eroa. Mä joutuisin ilman muuta käyttämään tota työläämpää, jos haluan kivan näköisen. Tosi hyvä juttu, tästä oli apua, kun mietin silmien siipirajausta seuraavan kerran. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.