clothing and accessories,  lifestyle,  travelling

Pari päivää Berliinissä

Olimme miehen kanssa kavereiden häissä Berliinissä viime viikon loppupuolella. Itse olin odottanut näitä häitä jo pienen ikuisuuden, koska kutsuhan saapui jo ennen joulua. Lähinnä sen takia, että suurin osa juhlijoista ei ollut kotoisin Saksasta – yksi lensi jopa Japanista asti.

Torstaina lensimme aamupäivälennolla Berliiniin ja tsekkasimme itsemme hotelliin, jossa itse hääjuhlakin pidettäisiin – ABACUS Tierpark Hotel. No eipä siinä mitään, vähän oli noloa kun emme tajunneet, että avain kääntyy lukkopesässä vasempaan ja sitäkin piti kiertää pari kertaa ennen kuin toimisi. No, sen jälkeen kun meille tämä saksaksi selitettiin, pääsimme sisään huoneeseen. Jep, noloa! Onneksi mun saksan kieli ei ole ihan täysin ruosteessa, mutta itse en mielelläni puhu sitä muutamaa sanaa enempää.

Anyway, ainoa minkä tiesimme torstaista oli se, että illaksi oli varattu ravintolasta pöytä. Emme sitten osanneet odottaa, että kun kolmen aikaan lähdimme hotellilta, niin emme palaisi takaisin ennen kuin vasta puolen yön jälkeen. Otimme meinaan U-Bahnin ensin Alexanderplatzille ja siitä S-junan Hauptbahnhofille, jonka läheisyydestä löysimme sulhasen sukulaisia ja kavereita (kaikki tietysti norjalaisia, koska sulhanenkin on norjalainen). Ja norjalaiset tietävät Suomesta aika paljon vain yhden asian – saunan. Ja että melkein joka asunnossa on sauna, ja että työpaikoillakin on sauna. Tämä oli jotenkin täysin uskomatonta heidän mielestään.

No sitten sulhanen bestmaneineen (kaksi kappaletta) päättivät, että me kävellään takaisin Alexanderplatzille, Rauschin suklaakaupan kautta (joka siis sijaitsee Stadtmittessa). Hieman tuli matkaa kävelylle, pysähdyttiin me sentään olusille lähellä Alexanderplatzia. Noin kahdeksan kilsaa tuli käveltyä. Illallinen oli hyvä – Brauhaus Lemke am Alex – ja miehet löysivät hyvää olutta paikan päältä. Siihen sitten jämähdimme yli puoleen yöhön, kunnes lopulta ihmiset alkoivat hajaantua ympäriinsä.

berlin_wedding_

wedding_berlin_llama

Seuraavana päivänä olivatkin sitten häät. Itse vihkiminen tapahtui Schloss Friedrichsfeldessä ja saimme kuvauttaa itsemme LAAMOJEN kanssa vihkimisen jälkeen. Best wedding ever! Mun Minna Parikat eivät olleet oikein kunnolla venyneet jalkoihini, joten skippasimme eläintarhakierroksen ja lähdimme takaisin hotellille. Kävimme pikaisesti lähikaupoilla (dm, Rossmann sekä ruokakauppa), mutta sitten tulimme lepäämään ennen iltajuhlaa – ja vaihtamaan vaatteet. Kuten moni ehkä tajusi, niin en sitten käyttänyt musta-kultaista pukua. Ostin uuden sinisen yhden isommassa koossa – jonka kanssa olikin sitten häslinkiä, mutta lopulta puku saapui minulle. Ja onneksi sulhanen oli tehnyt “photoboothin”. Yhdessä kuvassa sitten puku näkyikin ihan ok – pakko oli leikata sulhanen ja mieheni pois kuvasta, koska en usko, että sulho halusi naamaansa blogiini ja hän oli keskellä kuvaa.

berlin_wedding_chi_chi_clothing

Iltajuhla oli hotellilla, mutta ennen kuin se alkoi, niin ulkona suoritettiin Polterhochzeit (joka kai yleensä tehdään jo polttareissa, eli siis rikotaan lautasia jne. ja hääpari siivoaa jäljet) sekä Baumstamm zersägen (eli puun sahaaminen). Heti kun nämä saatiin tehtyä, alkoi sataa, joten oli hyvä hetki siirtyä sisään juhlimaan. Ruoka oli hyvää, seura oli kivaa ja vaikka suurin osa oli joko saksaksi tai norjaksi (tai kummaksikin) niin koko ilta oli upea. Taidettiin siirtyä huoneisiimme noin yhden aikaan yöllä. Ja sanotaan näin, että kaksi päivää putkeen juomista ei ollut minulta mitenkään järkevää.

berlin_missguided_grey

berlin_brandenburg_tor

Lauantaina kärsin päänsärystä, mutta päädyimme muutamien tuntien jälkeen siihen, että se johtui jumiutuneesta niskastani, sillä tyynyt olivat sikahuonot. Lähdimme käymään nopeasti juutalaisten muistomerkillä, Brandenburg Torilla sekä Alexanderplatzilla shoppailemassa (siis tasan Primarkissa ja Galeria Kaufhofissa). Mall of Berlin oli jotenkin tylsä minulle, kun ei ollut ihan minun tyylisiä kauppoja.

berlin

Illalla kävimme syömässä Englers Unikatissa ja siitä hipsimme Rock- und Wikingerbariin yksille (tai mies kaksille). Sitten kerrankin aikaisin takaisin hotellille.

Sunnuntaina lensimmekin jo takaisin.

Että tällainen nopea visiitti tehtiin Saksaan.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.