makeup

Panosta vs Pihistä: Hourglass Immaculate vs Soap & Glory One Heck of a Blot

Uusi postaussarja, jonka idea itse asiassa alkoi Englannin reissulla, kun huomasin Soap & Glorylla olevan myös nestemäisestä puuteriseksi -tyylinen meikkivoide. Niinpä se lähti mukaan, jotta pääsisin vertailemaan tuotetta Hourglassin erittäin kehuttuun Immaculate-meikkivoiteeseen.

Katsotaanpas ensin kumpaakin hieman erikseen.

Hourglassin Immaculate Liquid to Powder -meikkivoide sisältää kaoliinisavea, joka pystyy imemään itseensä huomattavan määrän kosteutta. Meikkivoide on öljytön sekä vegaaninen. Meikkivoide kuivahtaa iholla tosi nopeasti, joten itse työskentelen tämän kanssa pienissä erissä kasvon eri alueilla. Pieni määrä riittää suurelle alueelle. Purkki on metallia ja pumppu tulee erikseen pakkauksessa. Tämä meikkivoide kustantaa 50 puntaa, omani ostin Space.NK:stä.

Soap & Gloryn One Heck of a Blot Liquid to Powder -meikkivoide sisältää myös kaoliinisavea. En löytänyt tämänkään listasta öljyä, eikä Soap & Glory testaa tuotteitaan eläimillä – vegaaninen tämä tuote ei ole. Tämäkin kuivahtaa iholla nopeasti, joten joudun työskentelemään tämän kanssa melkein yhtä nopeasti kuin Hourglassin kanssa. Tuote on pakattu muoviseen pulloon. Tämä maksaa 12 puntaa Bootsista. Boots toimittaa Suomeen, mutta tätä ei ollut Suomen valikoimassa – vielä.

hourglass_immaculate_soap_glory_one_heck_of_a_blot

Molemmissa on tuotetta saman verran eli 30ml.

Sävyvalikoimassa on suuri ero:

Soap & Glorylla sävyjä on vain neljä, joista vaalein Fair Enough on minulle aavistuksen liian tumma ja kellertävä.

Hourglassilla sävyjä on massiiviset kuusitoista, joista vaaleimmat ovat aika vaaleita – itse kätyän sävyä Vanilla.

hourglass_immaculate_soap_glory_one_heck_of_a_blot

Kumpikin häivyttyy ihoon onneksi aika hyvin – Soap & Glory jää kyllä selvästi kuivuessaan liian tummaksi, kuten eilisestä ja maanantaisesta postauksesta huomaa. Suosittelen kuitenkin tällaisissa ottamaan yhden sävyn liian vaalean, sillä kuivuessaan tuote tummenee iholla.

Kumpaakin tuotetta riittää iholle 1 pumppausta, jos haluaa medium-peittävyyden. Itse käytin toisen vielä pahempiin kohtiin, jotta sain punertavat alueet sekä finnit paremmin piiloon. Hourglassin peittävyys on inasen parempi kuin Soap & Gloryn.

Ensimmäiset kerrat testasin molempia Stilan One Step Correctin kanssa ilman puuterointia. Lounasaikaan (noin 4-5 tuntia meikin laiton jälkeen) jouduin molempia blottaamaan ekan kerran. Käytin Blotterazzia, jotten lisäisi iholleni puuteria. Soap & Glory näytti kuivemmalta iholla, mutta oli vajonnut hieman nenässä ihohuokosiin. Hourglass oli selvästi kiiltävämpi. Blottaamisella molempien ilme hieman tasottui.

Niinpä toisella testikierroksella laitoin mattaavaa ja ihohuokosia täyttävää primeria alle ja ihan ihasen puuteria T-alueelle, ja tämän jälkeen Soap & Glorya tarvitsi blotata vasta myöhempään iltapäivällä ja Hourglass selvisi myös iltapäivään asti. Molemmat myös näyttivät pitkään paremmilta – eivät kasautuneet, halkeilleet tai liukuneet pois naamalta.

Täytyy myöntää, että Soap & Glory kyllä hintansa ja pysyvyytensä puolesta on parempi – kunhan vain väri täsmäisi. Hourglass näyttää luonnollisemmalta, hieman, mutta näin kesää kohti mentäessä on liian helposti rasvoittuva. Luulen myös, että Soap & Gloryssa on kaoliinisavea enemmän kuin Hourglassissa.

Tulen käyttämään molemmat loppuun, mutta jos ei ihmeitä tapahdu, niin tuskin tulen ostamaan ainakaan Hourglassia uudestaan. En vaan usko, että tämä on 50 punnan arvoinen tuote ja jos saan melkein samanlaisen 12 punnalla, niin 38 punnan eron verran ei Hourglass ole parempi.

Hourglass on parempi sellaiselle, joka haluaa luonnollisemman, mutta silti peittävän lopputuloksen eikä omista kauhean rasvoittuvaa ihoa. Soap & Gloryssa on vähemmän pigmenttiä, mutta sitäkin mattamaisempi lopputulos ja pitää kiillon paremmin kurissa. En suosittele kuivaihoisille tai kuivista läikyistä kärsiville, nämä voivat helposti niitä korostaa.

Joudun toteamaan, että näissä kannattaa pihistää, jos sävyvalikoima osuu omaan ihoosi Soap & Gloryssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.