skincare

The Ordinary Peeling Solution

Edellisessä The Ordinary -tilauksessa oli mukana Peeling Solution, jota olen nyt muutamia kertoja käyttänyt. Koska käytän päivittäin joko AHA- tai BHA-happoja, niin en ihan hirveän usein uskalla tätä vahvempaa tavaraa käyttää. Maksimissaan tätä voi käyttää kaksi kertaa viikossa (suositus).

Peeling Solution koostuu 30% AHA-hapoista ja 2% BHA-hapoista. AHA-happoja tässä on neljää: glykooli, laktaasi, tartaari ja sitruuna. Inci-listan kärjessä on glykoolihappo ennen vettä eli massaltaan suurin osa tuotetta. Tämän lisäksi tuotteessa on hyaluronihappoa tehostamaan tuotetta, B5:sta parantamaan ihon uusiutumista, Tasmannia lanceolata -puun uutetta kumoamaan happojen ärsyttävyyttä iholla ja mustan porkkanan antioksidantteja.

Itse Peeling Solution on tummanpunaista ja iholle levitettäessä näyttää siltä, kuin joku olisi tehnyt juuri vampyyrihoidon ihollesi – eli veriseltä. Väri on sen takia, ettei kukaan vahingossakaan jätä tätä iholle pitkäksi aikaa. Itse pystyn hyvin käyttämään tätä suositellun 10 minuuttia, vaikka hapot hieman kirvelevätkin iholla.

Iho on tämän 10 minuutin happonaamion jälkeen todella sileä ja ihmeellisen kosteutetun tuntuinen. Iho näyttää tasaisemmalta ja hehkuvammalta. Tätä käytetään iltaisin, mutta seuraavat päivät on muistettava käyttää aurinkosuojaa (kuten kaikkien AHA-tuotteiden tai retinolin jälkeen muutenkin).

the ordinary peeling solution

Tätä ei suositella herkälle tai herkistyneelle iholle, sillä tuote on voimakas. Jos tiedätte, että ihonne ei kestä päivittäistä esim. Pixin Glow Tonicin käyttöä, niin pysyisin tästä tuotteesta kaukana, sillä Pixissä on vain 5% glykoolihappoa. Tässä on myös aloevettä, jonka tiedän joillekin aiheuttavan allergisia reaktioita – vaikka sitä yleensä laitetaankin rauhoittamaan ihoa.

Luultavasti tulen ostamaan uuden pullon, kunhan saan tämän käytettyä loppuun. Itse käytän tuotetta joko sunnuntaisin – milloin muutenkin hoidan ihoani pidemmän kaavan kautta – tai edellisenä iltanan ennen “tärkeää” menoa.

Ja kun kerran puhutaan The Ordinarystä ja Deciemistä, niin olen tietoinen Brandonin Instagram-avautumisesta. Olen erittäin kyllästynyt itse siihen, että brändien omistajat/päähenkilöt avautuvat ties mistä eri sosiaalisissa medioissa ja vaikuttavat itse negatiivisesti brändikuvaan. En aio lopettaa The Ordinaryn käyttöä avautumisen takia, varsinkin kun moni oli vetänyt täysin vääriä johtopäätöksiä Brandonin sanomisista (oli sanonut kiertoilmaisuna että jonkun pitää rauhoittua, eikä vaalentaa ihoaan niin kuin joku tietämätön ainesosista oli tajunnut). Minusta minkä tahansa brändin sosiaaliset tilit tulisi olla ammattimaisten PR-ihmisten hallussa, eikä eksentrisillä yrityksen tyypeillä. Ugh, olen puhunut.

Onko teillä vahvempia happotuotteita käytössä?

4 Comments

 • JonnaH.

  Kiitos vinkistä, tää menee ostoslistalle, jotenkin itseltäni lipunut tää tuote täysin ohi, vaikka Ordinaryn sivuilla olen surffaillutkin. 15% glykolihappo taitaa olla mun tujuin tuote, joten ei mitään verrattuna tähän. 😀

  • Henna V

   Suosittelen, jos vain oma naama kestää, mutta jos se kestää 15% glykolihappoa, niin luultavasti sen muutaman minuutin tätäkin 🙂

 • Helena N

  Hei, täällä yksi tumpelo yritti tilata myös Ordinary-tuotteita, mutta missä ihmeen muodossa postinumero ilmoitetaan? Ei mennyt mikään kokeilemani läpi…
  T: Helena

  • Henna V

   Deciemin sivuilta tilaat? Jos maa on valittu oikein niin mulla se näyttää siinä Postal code kohdassa ihan esimerkkejä esim. 01110. Ottaa siis ihan normaalin muotoisena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.