home,  lifestyle

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille! Meidän itsenäisyyspäivä menee ihan kotosalla. Syödään hyvin, katsotaan lapsen kanssa Linnan juhlia ja juodaan glögiä – sekä syödään Kaisan Cafen ihan järkyttävän isoja korvapuusteja.

Itse en ole koskaan ollut mikään suuri itsenäisyyspäivän juhlija. Teininä en edes ajatellut, että siinä oli mitään hienoa, sillä olin vakaasti päättänyt muuttavani ulkomaille. Näin aikuisena itsenäisyyttäkin ehkä osaa arvostaa eri tavalla – sekä koulutusta, terveydenhoitoa ja muuta hienoa, mitä tässä maassa on. Varsinkin sairaan lapsen kanssa olen usein miettinyt, että onneksi asun Suomessa enkä esim. USAssa, jossa olisin varmasti ollut jo monta kertaa konkurssissa pelkkien sairaalamaksujen kanssa. Puhumattakaan jostain maasta, jossa vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan tai nälänhätä on suuri.

suomi100

En aio mennä syvällisemmäksi itsenäisyyspäivän tarkoituksesta, sillä jokainen varmaankin ymmärtää miksi itsenäisyys on iso asia. Juhlistakaamme siis sitä tänään!

Niinpä voisin vähän jo sivuta tulevaa joulua sen verran, että heti 1. joulukuuta päätin laittaa joulukuusen pystyyn ja muutaman joulukoristeenkin sain paikoilleen. Mies on sitä mieltä, että ennen joulukuuta ei joulua pitäisi edes mainita – onnea vaan, kun joululaulut ovat raikuneet kaupoissa jo viikkoja.

Tänä vuonna jouduimme ostamaan uuden tekokuusen kun viimeiset vuodet hyvin palvellut alkoi tiputella oksiaan, kun niitä taitteli. Niinpä kävimme Plantagenista hakemassa uuden “lumisen” kuusen. Jatkoimme myös jokavuotista vaellustamme Stockmannin jouluosastolle – tänä vuonna Tapiolaan vaihteeksi – ja kävimme ostamassa jokaiselle yhden uuden joulukuusenkoristeen. Tätä on jatkunut jo vuosia ja nyt kuusessa taitaa olla kolmea lukuunottamatta vain näitä vuosittain valittavia koristeita. Itse olin päättänyt omani jo aikoja sitten – Iittalan Aalto Collectionin lasipallon. Mies osti karvaisen pöllön ja lapsi mun yhdeltä korulta näyttävän (hän sanoi itse näin kaupassa) korukiven.

joulukuusi

Ostin myös sohvalle pari uutta tyynynpäällistä – mies inhoaa koristetyynyjä, joten toinen löytyy aina jostain muualta kuin missä sen pitäisi olla – toisen Hemtexistä ja toisen Stockmannilta. Molemmat ovat sellaisia, että voin pitää niitä ympäri vuoden, en yhtään innostu jouluisista kodin kuoseista. Tämän vuoden lautasliinatkin ovat Aarikan Pässi-sarjaa.

uudet tyynyt

Me ollaan miehen kanssa tämä joulu kahdestaan, lapsi menee isälleen. Ensi vuonna ollaan Lapissa minun perheeni kanssa, joten tämä rentouttava kahdenkeskeinen joulu tuntuu tosi hyvältä ajatukselta.

Oikein rentouttavaa joulunajan odotusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.