lifestyle

Odotuksia vuodelle 2018

Arki on taas täällä joulun ja vuodenvaihteen pyhien jälkeen. Itse palaan tänään töihin – mies ja lapsi lomailevat vielä viikon. Olen jo vähän miettinyt etukäteen – jo kuukausia – joitain asioita, mitä haluaisin tehdä. Osan aloitin jo viime vuonna, osa on vasta lähiaikoina kirkastunut mielessäni.

En tee lupauksia, en ole muuttumassa ihmisenä. Keskiyön lyömällä minusta ei tullut sen parempaa tai sielukkaampaa ihmistä. Tämä postaus on vain oikeastaan itselleni muistutuksena, että mitä haluaisin tehdä vuonna 2018.

1. Lukeminen

Haluan palata taas kirjojen pariin, sillä viimeiseen pariin vuoteen en ole juurikaan avannut kirjoja – tai edes Kindleä. Sanoin tästä miehelle juuri ennen vuodenvaihdetta ja hän kävi kiskomassa kirjahyllystä 5+1 kirjaa, joista voisin pitää. Taidan aloittaa niistä. Jos joku teistä on Goodreadsissä, niin minua saa seurata sielläkin: https://www.goodreads.com/Duvessa

lenkkarit salivaatteet

2. Salilla käynti

Tämä on taas vaihteeksi jäänyt, mutta aion jatkaa tänä vuonna ja kun vuoden sopimus umpeutuu, pitää katsoa että millä tavalla sen uusin (vaihdanko saleja tms.). Mutta jos työsuhde jatkuu (terve vaan, vähennystarve!) ja ehkä joudun vielä tästä työmatkalle, niin tällä kertaa(kin) pakkaan lenkkarit ja treenivaatteet mukaan ja käytän hyväkseni hotellin salia.

3. Merkkilaukun osto

Jostain syystä olen jo pitkään halunnut “oikean” merkkilaukun – eli tiedätte, niitä reippaasti yli tonnin laukkuja. Minulla on tällä hetkellä parikin toimivaa laukkua eli ei tarvitse edes ostaa halpaa tyydyttämään laukunnälkää. Tämän ostoonhan tarvitsen oikeastaan sitä pahinta eli itsehillintää: en ostele meikkejä tai kosmetiikkaa turhaan (ja siis tällä hetkellä elän omilla varastoillani monta kuukautta ilman yhtään uutta tuotetta), en ostele vaatteita turhaan (ostan vain kun oikeasti tarvitsen jotain ja senkin ostamista saan harkita pidempään) ja viimeisenä, en ostele lapselle turhaan mitään (valitettavasti tuo tuntuu aina venähtävän, joten vaatteita tarvitaan, muttei ehkä niin paljoa kuin olen ostanut).

Niin ja merkkilaukkuja, joita olen miettinyt (voi olla, etten päädy näistä yhteenkään): Dior Diorama, Chanel Boy tai Classic Flap, YSL Sac de Jour, Givenchy Antigona tai Gucci Dionysus. Jep, pitää alkaa säästämään!

4. Kodin kunnostus

Ollaan puhuttu jo pari vuotta, että jotain on pakko tehdä tälle lattialle ja portaille. Jos tänä vuonna saisi vaihdettua lattian tai maalattua portaat, niin hyvä olisi. En vain ole yhtään DIY-tyyppiä. Mieluummin maksan, että joku vetäisisi parketin kerralla kuntoon eikä tarvitsisi oppia kaikkea kantapään kautta. Mies luultavasti haluaa tehdä itse.

bambu

5. Muutama matka

Tänä vuonna ei olla menossa minnekään kauas tai pitkäksi aikaa etelään. Tiedämme, että joulukuussa matka Saariselälle tulee olemaan kallis, joten ehkä käymme tänä vuonna jossain lähempänä kaupungissa esim. Kööpenhamina tai Amsterdam. Miehen vanhemmat haluavat nähdä ja varmaankin matkustaa itsekin, sillä he ehdottivat Amsterdamia viime kerralla.

6. Bloggaaminen

Haluan tänä vuonna varsinkin miettiä, että mistä oikeasti haluan blogata ja millä tavalla. Enkä ota turhaa stressiä siitä, etten pysty pitämään 5-6 postauksen viikkotahtia. Otan myös selvän ajan milloin kuvaan, milloin käsittelen kuvat ja milloin kirjoitan tekstin. Etten sitten aina edellisenä iltana huomaa, että seuraavan päivän postaus tekemättä, kuvat vielä kamerassa eikä tekstiä ole edes aloitettu. Tähän liittyy vahvasti kalenteri – Moleskinen Star Warsin Darth Vader tänä vuonna – johon aion kirjoittaa viikottain mitä postauksia haluan minäkin viikkona tuoda ulos. Näin ollen ehkä pystyn valmistautumaan paremmin erinäisiin juhlapäiviin tai tapahtumiin.

7. Vähemmän stressiä

Tämä on ehkä se tärkein. Viime vuosi oli ehkä aavistuksen helpompi kuin edellisvuosi, mutta työstressi saa minut helposti. Varsinkin näin alkuun jo pelkästään se, että jatkuuko työsuhde tai kutsutaanko minut YT-keskusteluun. Mutta tästäkin selvitään. Onneksi olemme tilanteessa, että pystyisimme elämään pelkästään miehen tuloilla ja itselläni olisi mahdollisuus tukipakettiin eli saisin vähän miettimisaikaa, että mitä sitä haluaisi isona tehdä. Palaanko kouluun vai alanko heti etsimään uutta työtä? Tämäkin osittain selviää viimeistään helmikuussa – voi olla, että silti jotain muutosta haluan, mutta tällä hetkellä ei ole pakko muuttaa mitään.

Tulihan siinä taas kuusi hyvää odotusta ja miettimistä tälle vuodelle. Aloitin jo ekana päivänä tuosta ensimmäisestä ja otin lukulistalle Yahtzee Croshawin Mugworldin.

Joko teillä oli paluu arkeen vai jatkuuko loma? Mitä te odotatte tältä vuodelta?

2 Comments

  • Riesu

    Lukeminen pitäisi itsekin ottaa taas silmätikuksi. Maailmassa on niin paljon hyviä kirjoja, mutta netti jotenkin on helpompi ja jumiutuu vain siihen….
    Ja mä voin tulla ideoimaan ja maalaamaan ihn mielellää koti diy 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.