Uncategorized

Nose – tuoksuva paratiisi

Nose.fr on jokaisen tuoksuista pitävän todellinen paratiisi. Ja jos pääsisi käymään Nosen kaupassa, niin ihan varmasti kestäisi ikuisuus päästä sieltä pois – luultavasti kukkaro kevyempänä. Nose.fr on tuoksuihin erikoistunut liike, joka tarjoaa myös sampleja sekä kuljetuksen Suomeen tuotteille – maata pitkin kylläkin. Omaan profiiliin voi laittaa kolme kivointa, viimeisintä tai parhainta tuoksua, jonka jälkeen sivusto kertoo sinulle millaisista tuoksuista sekä tuoksunuoteista pidät ja ehdottaa viittä uutta parfyymia testattavaksi. Koska suurin osa brändeistä ei ole myynnissä Suomessa, tulee luultavasti täysin uusia nimiä esille.

nose_fr_samples

Itse päätin lopultakin testata tätä palvelua ja naputtelin omaan profiiliini minun Top 3 parfyymit – Thierry Muglerin Alien edp, Guerlain Le Petit Robe Noir Couture edp ja Dolce & Gabbana Pour Femme edp. Oriental-tuoksut olivat selvästi (arvatenkin) minun suosikkejani ja tuoksunuoteista omien kolmen parfyymin mukaan parhaimmat ovat – päänuoteista vadelma ja sambac jasmiini, sydännuoteista karamelli, cashmeran, jasmiini ja lakritsi sekä perusnuoteista vanilja, patsuli ja tonka. Hyvältä kuulostaa!

Näiden perusteella minulle tuli siis ehdotuksina Maison Francis Kurkdjianin Oud Satin Mood, Linarin Stella Cadente, Histoires de Parfumsin 1969 ja 1804 George Sand sekä Etat Libre D’Orangen Divin Enfant.

Näiden lisäksi tilasin itselleni vielä Kilianin parfyyminäytteitä – näistä myöhemmin – sekä kotiin Malin + Goetzin limeltä tuoksuvan käsienpesugeelin.

Itse paketti saapui minulle viikossa ja se tuli suoraan Postiin noudettavaksi. Mietin jo hetken, että kukakohan Colissimon suomalainen partneri on, mutta Postihan se. Tätä oli ensin yritetty Postin toimesta toimittaa kotiin, mutta viety sitten lähimään Postiin kun kukaan ei ollut kotona.

nose_fr_samples

Paketissa oli kivasti täytettä (ei liikaa, mutta eivät näytteet yksinään siellä helisseetkään) ja näytteet oli lajiteltu mustiin harsopusseihin – yhdessä oli 5 ehdotusta ja toisessa omat valitsemani 5 Kilianin näytettä. Olen vasta muutamaa testannut, mutta sanonpa vaan, että Kilianin Light My Fire on THE parfyymi mulle – kyllä mä joskus tuhlaan siihen sen 200 euroa.

Kävin jo heti antamassa arvosanan näille kahdelle ja heti uusi 5 parfyymin suositus päivittyi. Mutta aion testata kaikki 10 ennen kuin ehkä tilaan vielä yhden satsin – vaikka tuskin Kilianin Light My Firen voittanutta tulee löytymään.

Kiinnostaako Nose? Jos teitte analyysin, niin tuliko mielenkiintoista tietoa omista parfyymitottumuksista?

6 Comments

 • Päivi

  Heippa! En tiedä, olenko mielipiteeni kanssa yksin, mut musta olisi kiva, jos lisäisit useammin postauksiisi tietoja tuotteiden ja postikulujen hinnoista.

  • HennaV

   Jeee! Näitä tuoksunäytteita on ollut kiva testata. Mulla oli osa vähän hutiammuntaa, mutta katson millainen seuraavasta satsista muodostuu 🙂

 • Niina

  Olin tästä kuullut, mutta tainnut unohtaa 🙂 Kiinnostaa kyllä. Mun tosin saattaa olla vaikea täyttää sitä profiilia, kun mulla on ehkä kaksi jonkinsortin suosikkia, jotka ei ehkä nekään kauhean hyvin kuvaa mun tuoksumakua, joka on oikeastaan vielä suurelta osin paljastumatta, koska hirveän vähän olen löytänyt tuoksuja, joista oikeasti tykkään… Mutta ainahan sitä voi yrittää, mielenkiintoista ainakin on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.