makeup

Miten valita oikean värinen meikkivoide?

Itselläni tekniikka on yleensä aina, että valitsen vaaleimman ja toivon, että se menisi edes kesällä. Sanokaa, etten ole ainoa.

Mutta tähänkin pulmaan on olemassa ihan yksinkertainen testi – jos vain olet fyysisessä kaupassa ja pääset testaamaan tuotteita iholle. Kuinka moni meistä swatchaa meikkivoidetta kädelleen? Minä ainakin nostin käteni pystyyn. Kuitenkin, jos laitamme kätemme puhdistetun naamamme viereen, on väriero näissäkin aika suuri. Joskus teen niin, että olen swatchannut meikkivoidetta ranteen sisäpuolelle, mutta se on taas vaaleampi kuin naamani iho.

Sitten on vielä sävyerot eli vartaloni on punertavampi – varsinkin kädet – kuin naamani, joka on pisamista johtuen lämpimämpi VAIKKA alla oleva iho on selvästi vaaleanpunaiseen taipuva eikä kellertävä. Pisamat kuitenkin saavat ihon näyttämään lämpimämmältä kuin se on.

Oikea tapahan on testata meikkivoidetta on tehdä ohuehko raita leukapieleen – ja ei, sitä ei tarvitse verrata kaulaan, sillä kaula on yleensä aina vaaleampi kuin kasvot. Kuvassa havainnollistettu, että miten tämä toimii. Oma kaulani kyllä näyttää kuvissa yhtä vaalealta kuin leukalinjani, mutta itse leukani on tummempi kuin alla oleva kaula.

oobd_foundation_matching_sopiva_meikkivoide_
Yves Rocher Flawless Skin 100 Beige, L’Oreal True Match N1 Ivory, MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof NW15
oobd_foundation_matching_sopiva_meikkivoide
Yves Rocher Flawless Skin 100 Beige, L’Oreal True Match N1 Ivory, MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof NW15

Näkyykö selvästi mikä näistä mätsää ihooni parhaiten? Oikeastaan sekä L’Oreal että MAC ovat aika samanvärisiä ja sulautuvat hyvin ihooni. Itse olen testannut Yves Rocheriä, mutta sekoitan siihen valkoista meikkivoidetta – nyt tiedätte miksi omistan sellaisenkin.

Minulla on tämän lisäksi myös se ongelma, että pisamani loppuvat ennen leukalinjaa, jolloin poskeni on kahta eri väriä – pisamaista vaalea ja A4:sta. Valitsen itse yleensä vaaleamman meikkivoiteen oikean ihonsävyni mukaan, vaikka se voi välillä viedä pisamilta lämpimyyden ja tehdä niistä tunkkaisen väriset. Väriä on kuitenkin helppo lisätä kasvoille. Jos valitsisin liian tumman, niin leukalinjani olisi todella oranssihtava ja naamani erottuisi vielä pahemmin kaulasta.

Ja JOS ette pääse kauppaan, mutta teillä on THE oikean värinen meikkivoide tiedossa, niin Temptalian Foundation Matrixistä voi tsekkailla mikä muu meikkivoide täsmää edes osittain siihen sopivaan meikkivoiteeseen.

Oletteko löytäneet juuri teidän sävyisen meikkivoiteen? Itse en, mutta lähimpänä ovat nuo kaksi yllä.

Yves Rocher saatu blogin kautta

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.