Uncategorized

Miten testaan tuotteita – ihonhoito

Haluaisin tässä minisarjassa vähän valoittaa sitä, miten testaan minulle päätyneitä tai itse ostettuja tuotteita. Mitä kaikkea ne joutuvat kokemaan, ennen kuin blogiin päättyy arvostelu tuotteesta.

Päätin aloittaa sarjan ihonhoidosta, sillä yleisesti näiden tuotteiden testaaminen kestää kauiten. Kasvojen ihonhoidon tuotteita testaan aivan minimissään 2 viikkoa, mielellään yli kuukauden, ennen kuin voin varmasti kertoa, että toimiiko tuote vai ei. Tähän lukeutuvat niin silmänympärysvoiteet, seerumit, kasvovoiteet ja erikoistuotteet, kuten happokuorinnat. Nopeampia testattavia ovat huulirasvat ja -voiteet, aurinkovoiteet, puhdistustuotteet sekä suihkeet, sillä niitä en ikinä käytä yksinään ihon kosteutukseen.

novoexpert_lumene

Kun aloitan jonkun tuotteen testaamisen, otan käyttöön vain yhden tuotteen kerrallaan, paitsi jos tarkoitus on testata yhden tuotesarjan tuotteita enemmänkin. Yritän testata tätä tuotetta yhdessä jo aiemmin käytössä olevien tuotteiden ohella vähintään tuon kaksi viikkoa eli jos ihossa tapahtuu eroa, niin se johtuu uudesta tuotteesta – joko ei ollut yhtä hyvä kuin edellinen tai sitten toimi eri tavalla. Kahden viikon jälkeen voin vaihtaa esim. päivävoiteen, jos sitä ennen otin uuden seerumin käyttöön. Tällöin myös huomaa jo joidenkin tuotteiden yhteisvaikutuksen eron.

Jos tuote ei toimi omalla ihollani, pystyn tämän sanomaan jo siinä kahden viikon kohdalla – jos ei nyt mitään allergista oiretta tapahdu, joka sitten näyttäisi tämän heti. Eli jos kosteutustehot eivät riitä, niin eivät ne yleensä parane kahden viikon testin jälkeenkään – riippuen vuodenajasta ja lämpötilasta ulkona. Aknen hoitoon tarkoitetut pidempivaikutteiset tuotteet voivat pahentaa ihoa ensimmäisen parin viikon aikana, joten näille annan kuukauden päivät aikaa, vaikka ihon kunto tuntuisikin pahenevan.

Oma asiansa on täsmätuotteet, joiden pitäisi esim. yhdessä yössä vähentää finnin punaisuutta tai kokoa. Yleensä testaan kuitenkin vähintään parilla finnillä parina yönä, sillä olen huomannut näidenkin tehon riippuvan finnin suuruudesta, missä vaiheessa elinkiertoa se on tai muista ympäristötekijöistä.

Samoin naamioiden tehon pitäisi näkyä jo ensimmäisen käytön jälkeen, joten niistä pystyn arvioimaan esim. kosteutustehoa tai puhdistustehoa heti.

Aurinkovoiteiden testaus on helpompaa, sillä pystyn aika nopeasti sanomaan, että kestääkö ihoni ko. voidetta, riittääkö sen teho tai soveltuuko se rasvoittuvalle iholleni. Näissä alle viikonkin käytön jälkeen – aurinkoisella säällä – pystyn sanomaan tuotteesta jo aika paljon. Sen verran on tullut aurinkorasvoja testattua.

Huulirasvat joko toimivat minulla tai eivät toimi. Sen yleensä tiedän jo yhden päivän jälkeen. En kestä yhtään fiilistä, että huuleni kuivuvat nopeasti, rasva on kuivahkoa tai liian tahmeaa. Nämä ovat ehkä enemmänkin henkilökohtaisia preferenssejä, mutta niinhän suurin osa tuotearvosteluista on.

Puhdistustuotteiden toimivuuden huomaa kanssa yleensä heti. Joko öljy ei poista meikkejä – tai sitten iho on erittäin puhdas puhdistusgeelin jälkeen. Koska kumpikaan ei jää iholle, niin ne eivät yksinään paranna ihon laatua pitkällä aikavälillä, ainoastaan sillä, että poistavat kaiken ylimääräisen meikin ja lian. Tämän takia voin hyvin käyttää tosi halpoja puhdistustuotteita, kunhan vain puhdistavat hyvin. Laitan rahani mieluummin tuotteisiin, jotka jäävät iholle pidemmäksi aikaa.

Kannattaa siis olla hieman tarkkoina blogeja lukiessa, että onko se rasva nyt niin ihana loppujen lopuksi. Tämän takia itse olen yleensä aika myöhässä ihonhoidon uutuuksia esitellessä, jos niistä pitäisi sanoa jotain vähänkin syvällisempää. En vain pysty kirjoittamaan suoranaista arvostelua tuotteesta, jonka olen saanut pari päivää sitten käsiini. Alkufiilikset pystyn kyllä kertomaan, mutta yleensä näissä tilanteissa palaan asiaan myöhemmin tarkemman arvion kanssa tai sitten vähintään loppuneissa tuotteissa.

Ja muistakaa hyvät ihmiset, että jos joku ei sovi jollekulle, niin se ei tarkoita, että tuote olisi huono. Minulle ei millään toimisi kuivan tai rosaceaan taipuvan ihon tuotteet, eivätkä tällaisen ihon omaavilla rasvaisen ihon tuotteet – poikkeuksia lukuunottamatta. Näin ollen kannattaa etsiä arvosteluja blogeista, joihin luottaa ja jonka kirjoittajalla on samantyylinen iho tai maku.

Vaikka esimerkiksi Jonnalla ja minulla on ihan erilainen iho, niin esimerkiksi Verson silmänympärysvoiteen olen hänen suosituksestaan ostanut, sillä silmänympärysihomme tarpeet ovat lähempänä toisiaan kuin esim. päivävoiteen.

Teen luultavasti lähiaikoina ihan oman postauksen siitä, että miten ja missä järjestyksessä teen ihonhoidon kaikki stepit. Mitä tuotteita käytän tällä hetkellä, ja miksi. Tästä tulisi aivan liian pitkä postaus, jos vielä ymppäisin ne tähän.

Millä perusteilla te valitsette uuden ihonhoidon tuotteen käyttöön? Oletteko mainoksen uhreja vai odotatteko myyjän suosittelevan sopivaa?

One Comment

  • Jonna

    Samaa mieltä, kyllä ihonhoitotuotteen kanssa minimi on se kaksi viikkoa. Naamioita ja kuorintoja pidän sellaisina, että näen jo kertakokeilulta toimiiko ne miten iholla tai jättävät toimimatta, mutta yleensä varmistan asian vielä toisella käytöllä. Puhdistustuotteissa sama, itse käytän vaan usemman kerran sen vuoksi, että testaan niitä vähän erilaisilla meikeillä, että millaisen saa irti ja millaista ei. Toki ensin aina sillä vahvimmalla, jos ei sitä irrota niin sitten yritän puhdistusta vielä kevyemmän meikin kanssa.

    Itse valitsen tuotteita itselleni paljon toisten blogikirjoitusten perusteella, koska niissä on yleensä tosi tarkasti kerrottu miten tuote toimii testaajan omalla iholla ja melkein kaikki bloggaajat kertovat kenelle sen kokevat sopivan, jos ei ollut nappi ihan itselle. Eli varmaan olen mainoksen uhri, jos toinen bloggaaja suosittelee. 😉 Uskon tähän siksi, että aika vähän tullut tehtyä hutiostoja se jälkeen, kun aloitin blogien lukemisen, kannattaa lukea mielellään vaikka useamman bloggaajan kokemukset samasta tuotteesta, koska ne saattavat erota, niin niistä voi hyvin pohtia, sopiiko tuote itselle. Mutta luotan kyllä ammattitaitoisiin kosmemyyjiinkiin, niissä on helmiä joukossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.