skincare

Miten saada iho juhlakuntoon?

Koska uudenvuoden aatto ja sen tuomat juhlat ovat vain kivenheiton päässä – eli huomenna – niin nyt on hyvä hetki alkaa hoitaa ihonsa juhlakuntoon. Jos on suurempia ongelmia, niin mikäänhän ei ratkea yhdessä yössä, mutta näillä vinkeillä iho on huomenna paremmassa kunnossa ja meikki näyttää paremmalta.

Tärkeintähän on tietää, että mitä oma ihonsa tarvitsee. Näiden lisäksi moni varmaan haluaa, että iho on kirkkaampi, tasaisempi ja kiinteämpi ihan yleensäkin, mutta varsinkin ennen isompia juhlia. Nämä niksit eivät ole siis vain uudenvuoden juhliin tarkoitettuja, saa siis käyttää ihan mihin aikaan vuodesta vain.

Koska meillä ei ole enempää aikaa kuin yksi päivä, niin mennään sen mukaan.

mizon sheet mask

Edellisenä iltana

 • Poista meikki ja pese kasvot normaalisti.
 • Käytä AHA-happoa – esim. Pixi Glow Tonic tai Alpha-H Liquid Gold. Anna hapon olla yksinään naamalla vähintään 20 minuuttia (mielellään 30 minuuttia), ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen. Tällöin hapolla on aikaa tehota iholla, ennen kuin mahdollisesti neutraloit sen muilla ihonhoitotuotteilla. TAI jos ihosi ei kestä happoja aamuin illoin, niin mieluummin tee seuraava step illalla ja jätä happo aamuun, vaikka tottunut iho voi käyttää happoja aamuin illoin sekä happoa myös retinolin kanssa.
 • Jos olet tottunut käyttämään retinolia (ei apteekkivahvuista), niin hapon odottamisen jälkeen suihkauta kasvoille jotain hoitovettä, kuten esim. oma suosikkini Clinique Moisture Surge Face Spray. Anna ihon hetken (pari minuuttia) olla ja lisää tämän jälkeen A-vitamiinituote. Retinoli (tai muut A-vitamiinijohdannaiset) eivät tykkää hapokkaasta ihosta, joten tämän takia ihosuihke auttaa hieman neutralisoimaan ihon pintaa, jotta A-vitamiini pääsee tehoamaan paremmin. MUTTA jos et ole tottunut A-vitamiinituotteisiin, voit käyttää suihketta ja jättää A-vitamiinin pois. Hyvä aloittelijallekin sopiva retinolituote on Peter Thomas Rothin Retinol Fusion PM tai The Ordinaryn valikoimasta joku alhaisempi retinolituote (esim. Granactive Retinoid 2% in Squalane).
 • Käytä naamiota – sheet maskit ovat nyt todella in ja niitä löytyy vaikka millaisia. Jos ihosi on todella kuiva, niin käytä kunnon kosteuttavaa, jos taas rasvoittuva, niin käytä rasvoitusta hillitsevää naamiota. Edellisenä iltana käyttäisin itse ehkä C-vitamiininaamiota tai hyaluronihapponaamiota. Naamion alle voi suihkauttaa kasvovettä tai esim. tähän tarkoitettua Originsin Maskimizeria, jolloin jopa kuivattavampi naamio tuntuu kosteuttavammalta.
 • Naamion jälkeen jatka normaalia ihonhoitorutiiniasi seerumista voiteeseen ja/tai öljyyn. Muista lisätä paksu huulirasva yötä vasten.
 • Nuku selälläsi! Näin ollen kasvot eivät ole ehkä niin turvoksissa aamulla.

peter thomas roth retinol

Aamulla

 • Pese kasvot hellävaraisella (eli vaahtoamattomalla) pesuaineella.
 • Jos ihosi kestää happoja, niin käytä riippuen ihotyypistäsi BHA (rasvaiselle) tai AHA -happoa myös aamulla. Itse käytän AHA-happoa iltaisin ja BHA-happoja aamuisin. Parhaat BHA-hapot löytyvät Cosrx:ltä tai Paula’s Choicelta. Anna hapon vaikuttaa myös aamulla vähintään 20 minuuttia.
 • Suihkauta ihollesi (alkoholitonta) kosteussuihketta, kuten esim. Clinique Moisture Surge Face Spray.
 • Käytä ihoa kosteuttavaa ja täyteläistävää (eli plumping) naamiota TAI kiinteyttävää naamiota iästä ja ihosta riippuen. Tällaisia ovat esim. Sephoran Rose-kangasnaamio, Glamglow Thirstymud ja Rodial Pink Diamond Lifting Mask. Kannattaa siis katsoa avainsanoiksi lifting, plumping tai intense hydrating. Voit käyttää naamioita myös silmänalusiholle (varsinkin, jos luomet ovat turvoksissa) sekä huulille. Vanha kurkkuviipaletekniikka (tai kurkkumehu vanulapuilla) tai jääkylmät lusikat silmille toimivat myös.
 • Tämän jälkeen ihonhoitojärjestys (jos käytät kaikkia tuotteita) on: silmänympärysvoide, seerumi (itse käytän C-vitamiiniseerumia, jos haluan ihosta hiemankin hohtavamman), öljy (vain pari tippaa riittää!), päivävoide ja jos olet ulkona (paitsi talvella kello 15 jälkeen aurinkoa ei näy) niin aurinkosuojakerroin.
 • Muista kosteuttaa/rasvata huulesi!
 • Anna ihosi levätä tämän jälkeen ainakin puolisen tuntia ennen kuin jatkat meikkiin, jotta kaikki ainesosat ehtivät imeytyä ihoon, eikä meikki ala liukua ihon pinnalla.

farsali rose gold elixir

Pienenä varoituksen sanana: ennen isoa juhlaa tai päivää ei kannata ikinä lisätä ihonhoitorutiiniin mitään uutta ainesosaa tai tekniikkaa. Tämä rutiini on olettaen, että teiltä löytyy näitä ainesosia sisältäviä tuotteita.  Tai jos teillä on enemmän aikaa – viikkoja tai kuukausia – niin kannattaa vähitellen esitellä iholleen varsinkin AHA-hapot ja retinoli. Näistä kahdesta hyötyvät kaikki ihotyypit. AHA-happoja on erilaisia, joten kannattaa lukea enemmän ja valita omalle ihotyypilleen se paras.

Mikä on teidän juhlakauden ihonhoidon lempituote?

Sisältää affiliate-linkkejä

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.