lifestyle

Miten meni tammikuu?

Kerroinkin teille alkukuusta, että vaikka en suoranaisia uuden vuoden lupauksia tehnyt, niin silti yritin tehdä pieniä muutoksia – osa oli alkanut jo viime vuoden puolella.

Ensinnäkin oman talouden saaminen tasapainoon. Siihen on ehkä vielä vähän matkaa, mutta en ole ostellut juurikaan turhuuksia – kosmetiikastakin vain uuden syväpuhdistavan shampoon loppuneen tilalle ja hygieniatuotteita, nekin tarpeeseen. Lapselle tuli ostettua vähän vaatteita, mutta nekin alesta ja osa tarpeeseen. Kotiin onkin sitten mennyt rahaa, mutta nekin suurimmaksi osaksi oli sellaisia, että olemme niitä miettineet jo pidempään. Mutta kyllä, rahaa on jäänyt enemmän säästöön kuin normaalisti tähän aikaan kuusta – eikä Visaakaan ole vingutettu yhtään.

oobd_miten_meni_tammikuu_2

Sitten se terveys – olen käynyt fysioterapiassa sekä lääkäreillä. Fysioterapia on saanut jalkani parempaan kuntoon ja lopultakin joku kertoi tasan tarkkaan mistä kaikki alaselkä/lonkka/pohje/jalkakipuni johtuvat. Vielä olisi yksi kerta edessä. Lääkärireissut kyllä jatkuvat, sillä minulla on nyt mahakatarriepäily päällä. Verikokeita on otettu, jotta saadaan maksa-arvot ja toivottavasti suljettua esim. sappirakko-ongelmat pois.

oobd_miten_meni_tammikuu_1

Pelkän terveyden lisäksi olen myös aloittanut pitämään kirjaa omista syömisistäni sekä yritän pitää ne jonkin verran alle tarvittavan, jotta paino tippuisi tasaisesti, eikä se tuntuisi liiaksi dieetiltä. Oudointa on, että vaatteet istuvat paremmin MUTTA vaa’an mukaan painoa on tullut pari kiloa lisää. En kuitenkaan ota tuosta mitään stressiä vaan jatkan terveellisemmällä dieetillä ja yritän katsoa, josko kohta pääsisi uloskin lenkeille ilman liukastumisvaaraa. Urheilu on jäänyt ainoastaan fysioterapian määrämien lonkan alueen sekä vatsan lihasten parantamisen varaan.

Miten teidän uuden vuoden lupaukset ovat pitäneet?

2 Comments

  • Heidi B

    Mulla tammikuun kaks ekaa viikoa meni ihan sumussa, kolmannella viikolla sain jotenkin taas arjesta kiinni ja vikalla viikolla elämä alkoi taas rullaamaan oikein mallikkaasti.

    Jonkunlaisena uudenvuodenlupauksena voisi pitää päätöstä saada kandinpaperit ulos kevään aikana ja sen eteen sain tehtyä asioita. Päätin myös pudottaa painoa ja alottaa liikunnan uudestaan. Painoa tippui noin kilon verran (nestettä tosin enimmäkseen), mutta salille en päässyt kovasta yrittämisestä huolimatta. Silti nyt helmikuun alkaessa on sellainen olo, että tammikuu meno tahmeasta alusta huolimatta lopulta ihan kivasti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.