lifestyle

Miten hyggeillä?

Kerroin tuossa joulun alla ostaneeni itselleni The Little Book of Hyggen ja suosittelin sitä myös joululahjaksi. Mutta mitä se hygge itse asiassa on ja miten sitä voisi käytännössä tehdä?

Hygge on nautiskeluun keskittyvä tapa elää ja olla. En tiedä sitten, että kuinka hedonistiseltä tuokin lause kuulosti. Mutta siis itse asiassa tosi yksinkertainen lopulta, vaikkakin vaikeasti selitettävä.

candle

Esimerkkeinä voisi antaa, että jos ulkona on kurja sää tai kaamos masentaa, niin sytytä paljon kynttilöitä, kääriydy vilttiin ja lue vaikka hyvää kirjaa. Unohda hetkeksi arki ja ulkona oleva pimeys. Tai jos ulkona on ihanan aurinkoinen talvikeli, niin pukeudu lämpimästi ja kävele rauhallisesti luonnosta nauttien.

Pysähdy hetkeksi kiireistä, nauti pienistä asioista ja tee juuri sitä, mikä tuo sinulle iloa. Tässä on ehkä koko hygge tiivistettynä.

lodz_hotel_andels

Näin työreissussa ollessa oma hyggeilyni koostuu kaupasta haetuista hyvistä naposteltavista, Youtube-videoista sekä hotellin valkoisista lakanoista – suihkunraikkaana tietenkin. Jos sattuisin olemaan ammeellisessa hotellissa, niin Spotifysta musiikkia taustalle, Lushin kylpypallo ammeeseen ja itse sinne lillumaan kasvonaamio kasvoilla. Mikäs sen mukavampi tapa rentoutua kiireisen työpäivän jälkeen?

Mikä on sinun tapasi hyggeillä näin talvisin?

2 Comments

  • OutiS

    Heh, mä oon hyggeilly jo monta vuotta, olen vain käyttänyt siitä sanaa kotoilu. Olen jäänyt kotiin sohvan nurkkaan viltin alle katsomaan leffaa tai sänkyyn lukemaan paksua romaania.
    Villasukat, löysät vaatteet, viltti ja hyvä kirja. Siinäpä ne hyggeilyyn/ kotoiluun tarvittavat ainekset ovat ja minä olen huippuonnellinen! 😊💞

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.