lifestyle

Miten feilata urheilun aloitus

Erittäin aurinkoista Helatorstaita! Ihana päivä olla vapaalla. Mutta mitä tapahtui Vappupäivänä? Katsotaan.

Olin NIIIIN innoissani lähdössä lenkille Vappupäivänä. En sitten mennyt. Miksi en? No se selviää ihan kohta.

Korkean verenpaineen pelko on saanut minutkin ajattelemaan a) syömistäni ja b) urheilemistani (olematonta sellaista) enemmän, niin päätin sitten Vappupäivän kauniissa säässä lähteä ulos. Menin yläkertaan valmistautumaan, mutta ainoat urheiluvaatteet mitkä löysin oli urheilurintsikat. Jep, missä on mun treenitrikoot? Varmaan pesussa. Joku pitkähihainen huppari? Ei ole.

Koska piti joka tapauksessa lähteä kauppaan, niin menin sitten Cittariin ja Prismaan (oli auki!) josta ostin Röhnischin treenilegginsit sekä Danskinin topin ja pitkähihaisen “takin”.

oobd_urheiluvaatteet_nike_air_zoom_vomero_10_

Tulin kotiin – kävelin nahkatakki päällä 16 asteen lämmössä melkein kilsan kotiin – ja laitoin treenivaatteet päälle. Vähän oli kiva fiilis, tukka ponnarille ja meikit pois. Menin eteiseen. Öööö, missä on mun lenkkarit?! Ne on valkoiset. Ne eivät voi noin vain kadota. Ne eivät olleet yläkerrassa, eivät kenkälaatikoissakaan. Niitä ei oikeasti löytynyt mistään. Tässä vaiheessa verenpaine kohosi varmaan pilviin, sillä olisin voinut ostaa lenkkaritkin kauppareissulta, mutta en tajunnut.

Ei sitten auttanut muu kuin maanantaina lähteä töiden jälkeen Intersportiin. Kävin Forumissa ja myyjälle kerroin huoleni. Hän pyysi nähdä jalkani ja kysyi, että onko budjettia. No ei ollut, kunhan nyt löytyisi hyvät. Hän sitten esitteli tarjouksessa olevat 139 euron Nike Air Zoom Vomero 10:t. Kuulemma levein lenkkari, uudempi malli 11 on kapeampi – se näkyi jo päällepäin. 41:t olivat ihan hyvät, mutta vähän silti kapeat. Vähän on leveä jalka. Niinpä myyjä kävi hakemassa miesten puolelta samaiset lenkkarit, jotka kuulemma ovat vähän leveämmät lestiltään vielä miesten malleissa. Ja värikin mukavan musta.

Niinpä mukaani lähti miesten lenkkarit koossa 41 ja leveä, korkea ja korkeaholvinen jalkani kiittää.

No niin! Nyt on varusteet ja kelikin hyvä eli ei kun lenkkeilemään!

Onko kevät saanuyt teidätkin lenkkipoluille?

6 Comments

 • Heidi B

  Mä kävin tänään juoksemassa (=löntystämässä) vuoden ekan lenkin. Kuusi kilsaa josta juoksin noin puolet. Huomaa kyllä miten juoksukunto on romahtanut, vaikka yleiskunto onkin selkeästi noussut. Jos vaikka tänä vuonna noi kaksi vuotta sitten ostetut lenkkarit menisi viimein siihen kuntoon, että eivät näytä enää uusilta..

 • hellin

  Täälläkin pyöräilijä, tänäänkin tehtiin lenkki.

  On sekin kyllä sellasta välineurheilua, että huh-huh. Taas pitäis olla ostamassa uutta vaatetta kun kelit lämpenivät. Mutta jospas tää innostus kestää vuosia ja nää on vaan näitä “alkuinvestointeja”. Mäkään en ole siis aiemmin harrastanut mitään liikuntaa tai urheilua, joten ei ole esim juoksu- tai hiihtokamoja ennestään, mitä voisi hyödyntää.

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Katsoin kanssa kun mies pari vuotta sitten osti pyörän, vaikka osti aika basic-pyörän niin ei sekään halpa ollut. Ei ole vielä niin innostunut pyöräilystä kuin kaverinsa, jotka tilaa Jenkeistä asti osia kun Euroopasta ei saa. Mä toivon, että nuo lenkkarit kestää nyt ainakin muutaman vuoden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.