clothing and accessories,  family,  lifestyle

Mitä sain joululahjaksi?

Tällaiset postaukset ovat olleet suosittuja – varsinkin Youtuben puolella – jo monta vuotta. Itse olen esitellyt joululahjojani jo ainakin parisen vuotta täällä blogin puolella, joten ajattelin jatkaa tätä perinnettä myös tänä vuonna.

Vastoin kuin monella tubettajalla on monia ystäviä miltä saavat lahjoja, niin minä saan lahjoja mieheltä sekä sukulaisilta (siskolta ja vanhemmilta). Ja vaikka olenkin kauneusbloggaaja, niin en koskaan pyydä keneltäkään mitään kosmetiikkaa – eikä kukaan minulle niitä ostakaan, sillä tietävät paljonko kosmetiikkaa on odottamassa laatikoissa.

Aloitetaan vaikka siitä söpöimmästä lahjasta – eli tyttäreni minulle valitsemasta (mies maksoi). Minulla on Thomas Sabon Charm-käsikoru, johon tyttäreni on valinnut jo joitakin vuosia uusia charmeja. Jokavuotinen perinne on, että hän valitsee jouluksi minulle uuden charmin ja mies maksaa sen. Tänä vuonna sain lahjapaketista kuu-charmin, joka on aivan ihana.

thomas sabo charm club

Koska olen kynttilänpolttaja, niin sekä siskoni, että mies antoivat minulle kynttilöitä. Siskolta tuli kauniit Ikean Kornig-tuoksukynttilät. Ne ovat harmaat ja näyttää, kuin pinnassa olisi pitsiä. Näiden pitäisi tuoksua ruusupuutarhalta, joten katsotaan millainen tuoksu on oikeasti. Mieheltä sain kynttilänsammuttajan, josta olen puhunut jo pidempään, mutten jaksanut ostaa. Tämän lisäksi mies oli ostanut ison Macaron Treats -tuoksukynttilän. Kunhan joulukynttilät on poltettu, niin täällä tuoksuu makealta!

kynttilä yankee candle macaron treats

Sisko oli ostanut meille yhteiseksi hyönteishotellin. Tämän kanssa pitää odottaa kevääseen, mutta ainakin meillä on siihen saakka aikaa keksiä, että mihin tämä ripustetaan. En ole muuten edes tällaisten olemassaolosta tiennyt! Mutta kohta meidän takapihalla asustaa enemmän hyönteisiä – ehkä vähän tyttärenikin kauhuksi.

hyönteishotelli insect hotel

Sisko osti minulle myös siivousliinoja. Mä veikkaan, että tämä on vinkki jostain! Tietysti ne ovat mustavalkoiset – ja Vallilaa. Voin siis kermaperseillä – kiitos Salla tästä sanasta – kun siivoan kämppää. Tämän lisäksi siskolta tuli EMPin lahjakortti, pitääkin käydä katsastamassa paikan aletarjonta!

vallila flora siivousliinat

Mieheltä sain Disney Animals -värityskirjan ja kynät. Sain väritettyä yhden Mushun joulupäivänä, käsi tuli kipeäksi. Oli muuten vaikeaa, koska en normaalisti väritä muuta kuin silmäluomiani ja asento on siinä vähän eri. Harjoittelua vain.

disney animals colouring book

Vanhemmilta saimme yhteiseksi Stockmannin lahjakortin, jonka suurimmaksi osaksi tuhlasimme jo uusiin Familonin peittoihin. Nyt kelpaa taas nukkua lämpimän peiton alla!

familon feel

Miehen vanhemmilta sain Christine Grahamin todella kauniin lasikoristeen. Tällä hetkellä se on joulukuusessa, mutta pitää katsoa saadaanko se johonkin ikkunaan laitettua ensi vuonna. Luultavasti miehen äiti tuntee, koska itsekin liikkuu taiteilijapiireissä ja maalaa eläkepäiviensä iloksi.

christine graham glass

Miehen päälahja minulle oli CARAT* Londonin korvikset, jotka löytyivät joululahjatoivelistaltani. CARAT* Londonin kivet on valmistettu laboratoriossa, eli saamani smaragdikorvikset eivät ole luonnosta kaivettua smaragdia. Nämä kuitenkin ovat ominaisuuksiltaan samanlaiset kuin oikeat smaragdikorvikset, sivuston mukaan ehkä aavistuksen kestävämmät. Todella, todella kauniit korvikset ja tulen säästämään näitä vähän parempiin tilaisuuksiin. Eli töissä ei näitä tule näkymään.

carat london emerald studs

Tänä vuonna tuli todella ihania ja ajateltuja lahjoja – sekä ihan tarpeeseenkin (kuten vanhempien lahjakortti). Kiitos kaikille <3

Itse annoin mm. seuraavia lahjoja (joulu kun ei ole vain lahjojen saamisen aikaa): tyttärelle Michael Korsin käsilaukun ja liput Apassionataan, miehelle viskiä, kunnon ison sateenvarjon sekä lompakon, siskolle Estelle&Thildin voiteen sekä hänelle ja avomiehelleen yhteiseksi lahjakortin (minulta ja mieheltä), vanhemmilleni ostimme siskon kanssa liput Raskasta Joulua -konserttiin ja miehen kanssa ostimme lahjakortit Haraldiin.

Aatto olikin vähän yllätys, kun yhtäkkiä lapsi ilmestyi ovelle. Hänen piti olla isällään, mutta luulen, että lahjat houkuttelivat teinin kotiin ennen aikojaan – sekä flunssa. Mutta onneksi ruokaa oli tarpeeksi – kuten aina, enemmän kuin tarpeeksi. Ja löysin uuden herkun: saaristolaisleipää kananmunalla ja mädillä (siis mätisekoituksella, jossa oli siian mätiä, smetanaa ja sipulia). Oli kyllä hyvää! Lahjojen avauksen jälkeen mies ja lapsi pelasivatkin uutta Xbox-peliä iltaan asti. Joulupäivänä meillä on aina englantilainen joulu eli aamulla avataan joulusukat (koska lahjat avataan aattona) ja ruoaksi on paistettua kanaa, paistettuja perunoita, ruusukaalia (“Because it’s Christmas!”) ja sekalaisia kasviksia (yleensä porkkanaa ja herneitä nyt ainakin), sekä tietysti kastiketta. Yorkshire puddingsit jäivät tänä vuonna tekemättä, kun mies oli kipeä. Myös Christmas crackersit jäivät, koska meidän piti olla kahdestaan eli emme halunneet ostaa niitä turhaan. Ja talosta löytyy aina jouluna Quality Streetin suklaita – sekä tänä vuonna myös Fazerin sinisiä konvehtejä sekä Toffifeeta. Joulupäivän iltana mies kävi Skype-videokeskustelun vanhempiensa sekä siskonpoikansa kanssa. Rauhallinen joulu, vaikka 2/3 olivat kipeinä – yskimistä oli siis ihan tarpeeksi.

Nyt kun muut ovat kipeinä, niin eiköhän seuraavaksi ole mun vuoro. Ainakin tukkoinen nenä sekä yskänrokko vähän vihivät tulevasta flunssasta.

Mitä te saitte joululahjaksi?

One Comment

  • Panda / Piece Of Panda

    Oih tuo rannekoruperinne ❤ Okei ehkä toivon itsekin kynttilänsammuttajaa ensi jouluna 😀 Se on niiin turhake että en ole siksi semmoista ostanut tai saanut aikaiseksi, mutta on se kyllä kätevä. Porukoilla just viimeksi ihailin sen kätevyyttä 😀

    Porukoilla on myös tuollainen hyönteishotla! Se on siisti, mutta hyi ei mulle en halua ötököitä lähelle .___.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.