lifestyle

Miksi bloggaan?

Maria Glow -blogissa oli hyvä ajatuksia herättävä postaus siitä, miksi yleensä blogia kirjoitetaan. Ja mikä siinä on kivaa ja mikä haastavaa. Niinpä ajattelin ottaa postauksesta kopin, ja kirjoittaa teille, miksi minä bloggaan.

Pidempään minua seuranneet tietävät, että aloitin bloggaamisen vuonna 2009 ja blogin nimeksi tuolloin tuli One of Beauty’s Daughters. Tämä siksi, että tuo nyt sattui olemaan yksi lempibändini lauluista ja sopi hyvin kosmetiikkapainotteiseen blogiin. Alkuun blogi ei ollut kosmetiikkablogi, ensimmäiset postaukset taisivat käsitellä enemmän vaatteita – niitä ei nykyään juurikaan täällä näy.

Blogi kehittyi vähitellen kosmetiikkablogiksi ja kieli vaihtui englannista ensin kaksikielisen kautta suomeksi. Muutos kielessä tapahtui siinä vaiheessa, kun aloin saada PR-näytteitä suomalaisilta yrityksiltä. Jotenkin koin, että haluan kertoa tuotteista suomeksi, sillä niistä olisi ehkä enemmän hyötyä suomalaisille lukijoille. Tietysti tämä tiputti oikeastaan ulkomaalaiset lukijat pois, mutta päätös oli mielestäni perusteltu. Suomen kieli tuottaa minulle välillä vaikeuksia, sillä joskus osaisin kuvailla jotain tuotetta paremmin englanniksi – tämä ehkä johtuu siitä, että katson vain englanninkielisiä Youtube-videoita. Olette ehkä tämän huomanneetkin, sillä välillä kysyn järkevää sanaa jollekin englanninkieliselle ilmaisulle.

laptop

Jälkeenpäin mietittynä en muista miksi halusin alunperin blogata. Ehkä se johtui siitä, että luin tuohon aikaan muutamia blogeja ja halusin jakaa omaa elämääni muillekin. Mikään lifestyle-blogi oma blogini ei koskaan ollut, alkuun ehkä enemmän gootti kuin mikään muu. Ja kuten huomaatte, te pystytte nykyään lukemaan vain viimeistä paria vuotta, tämä johtuu täysin blogimuutoista, joiden mukana tipahti kuvat postauksista enkä ole jaksanut käydä vuosia taaksepäin kuvia lisäten – osa on joillain CD-levyilläkin.

Nykyään bloggaan sillä mielellä, että tämä on kiva harrastus. Sitähän tämä monelle on, harrastus. Moni meistä intoilee jostain – oli se sitten kosmetiikka, sisustus tai mikä tahansa – ja haluaa jakaa sen muillekin. Ehkä oma lähipiiri ei jaksa enää kuunnella tai omasta mielestään pystyy tuomaan jotain uutta blogiskeneen. Kun itse aloitin oli suomalainen blogiyhteisö aika lapsenkengissään, kosmetiikkablogejakin oli vain muutama – heistä seurasin pääasiassa Mustaa Kajalia. Välillä aina mietin, että miksi mä oikeasti bloggaan ja stressaan, jos jää useampi päivä välistä postaamatta. En minä kuitenkaan ole velvoitettu postaamaan mistään, jos en itse halua. Sitten kuitenkin kun mietin lopettamista, niin tulee jotenkin tyhjä olo, onhan tämä ollut pääasiallinen harrastukseni jo kohta 9 vuotta. Ja mitä, jos en enää näkisikään kanssabloggaajia PR-tapahtumissa, tapaamisissa tai ihan vain kahvilla? Istuisinko vain kotona ja katsoisin telkkaria illat pitkät vai keksisinkö jonkun uuden harrastuksen?

Tämä blogi elää oman elämäni mukaan. Jos ei kiinnosta kirjoittaa (tai pahempaa, käsitellä kuvia), niin silloin blogissa on hiljaista. Jos elämässä tapahtuu jotain muuta kiinnostavaa, niin kosmetiikkapostaukset voivat jäädä vähemmälle ja blogissa olla esim. muutosta tai muusta aiheesta enemmän postauksia.

Mikä sitten on kivointa tässä bloggaamisessa? Suoraan sanottuna kanssabloggaajat. Meillä on aika tiivis yhteisö, joidenkin kanssa tapaan ihan muutenkin vain, ja aina PR-tapahtumissa löytää jonkun, kenen kanssa jutella. Siitä luopuminen olisi vaikeinta. Muuten tykkään keksiä aiheita ja leikitellä ajatuksilla erilaisista postauksista – suurin osa lentää roskakoriin joskus jopa valmiina, kun en enää haluakaan postata aiheesta.

ringlight

Tylsintä on – kuten varmaan monelle – kuvien käsittely. Varsinkin talvisaikaan kun luonnonvalo on vähissä, niin kuvia joutuu käsittelemään enemmän. Itse en omista tarpeeksi paljon tilaa esim. lightboxille, joten kuvaan missä pystyn (lähinnä keittiön pöydällä).

Nyt haluaisin heittää vähän palloa teille. Miksi TE luette minun blogiani? Ja mitä te haluaisitte täällä lukea? Olisihan se ihan kiva, että joku joskus tykkäisikin minun postauksistani eikä suurin osa tulisi googlen kautta etsimällä vain jotain tuotearviota ja päätymällä blogiini.

7 Comments

 • Charming Nails

  Minä olen lukenut ammoisista joista eli OOBD ajoista 🙂 mä tykkään meikkikuvista, tuotearvosteluista ja ehkä eniten jutuista jotka käsittelevät uutuusmeikkejä 🙂 itse bloggaan siksi koska se on kiva harrastus, sitä kautta tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja minusta on vaan kiva jakaa tätä intoilua muillekin. Joskus tämä stressaa mutta pääosin ei. Nyt on helpottanut kun julkaisen enää 5 kertaa viikossa. Joskus menee viikko etten kirjoita enkä tee mitään blogiin littyvää. Mutta nyt taas kirjoitan monta tuntia putkeen ja otan niitä ärsyttäviä tuotekuvia 😉

 • Martina

  Mä oon lukenut sun blogia jo tosi monia vuosia, mietinkin juuri että mistä oon tänne alunperin löytänyt.. ehkä jonkun toisen blogin lukulistan kautta, silloin alussa aikanaan piirithän oli tosi pienet 🙂

 • Salla

  Tykkään sun blogissa eniten siitä, että olet niin ajan hermolla! Sulta kuulen uusimmat kiinnostavat meikkimerkit ja -tuotteet ja olet aina viisi askelta mua edellä uutuuksissa 🙂

 • Lili

  Aloin oikeastaan melko vähän aikaa sitten seuraamaan blogiasi. Tykkään blogisi ulkoasusta ja tavastasi kirjoittaa, mielestäni blogisi on omalaatuinen ja mielenkiintoinen, postaat myös minua kiinnostavista merkeistä. Tykkään siitä että sulla ei myöskään ole pelkkiä pr-postauksia, välillä niihinkin kyllästyy vaikka uusista jutuista onkin aina kiva kuulla 🙂 jatka samaan malliin :)!

 • LauraKatarooma

  Mää en osaa selittää, miksi seuraan sun blogia. Yksinkertaisesti vain tykkään tästä. Mua kiinnostaa kosmetiikan lisäksi lukea kaikesta muustakin, kirjoista, leffoista, sarjoista, no, kaikesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.