makeup

Mikä meikistä puuttuu?

Olen nyt viime aikoina katsonut aika paljonkin JKissan videoita – osittain johtuen ihan siitä, että hän päätti alkuvuonna (muistaakseni, tai viime vuoden lopulla) ryhtyä käyttämään vain ja ainoastaan cruelty free -kosmetiikkaa. Mutta hänet tunnetaan myös hänen meikeistään, ja erityisesti yhdestä normaalisti poikkeavasta meikkaustyylistä.

Nimittäin JKissa ei käytä meikkivoidetta. Hän on selittänyt videoissaan, miksi päätyi tällaiseen ratkaisuun. Hänen ihonsa ei vain yksinkertaisesti kestänyt kevyttä tai paksua meikkikerrosta naamalla. Näin ollen hän poisti eniten ärysttävän asian – meikkivoiteen. Hän käyttää peitevoidetta, kun sille on tarvetta eli esim. silmien alla tai finnien peittämiseen. Jos kiinnostaa, niin kannattaa katsoa hänen videoitaan.

Vaikka itselläni on rasvoittuva iho, hänellä sen sijaan kuiva, niin päätin yksi päivä kokeilla, että miltä omalla pisamaisella ihollani tämä tyyli näyttäisi.

no foundation makeup
Kuva otettu ikkunan edessä sisällä
no foundation makeup
Kuva otettu ulkona, ei suorassa auringonvalossa

Silmien alla ja esim. leuan finni on peitetty peitevoiteella ja hieman puuteroitu. Muuten kasvoilla on vain reunoilla aurinkopuuteria, poskipunaa ja korostuspuuteria. Eli posket, nenä ja otsa sekä suurin osa leuasta ovat ilman mitään meikkiä.

Silmämeikin olisi pitänyt olla ehkä tummempi, jotta kontrasti tulisi kovemmin esiin, mutta itse tykkäsin tästä meikistä livenä, kuvissa se on valoisuuden takia vähän tylsä. Tänään joudun laittamaan tämän uudestaan testiin, sillä en halua käyttää meikkivoidetta, kun tapaan lopultakin KNK-lääkärin poskionteloiden ongelmien takia. Hän kuitenkin painelee ihoa, niin meikki olisi vain tiellä ja peittäisi ehkä suurimman eron poskien välillä.

Oletteko tehneet meikin ilman meikkivoidetta? Miltä tyyli kuulostaa?

6 Comments

 • JonnaH.

  Mähän en kesällä käytä juurikaan ollenkaan meikkivoidetta, just laitan peitevoidetta paikkoihin jotka peittoa kaipaavat, joten joo olen. Jostain syystä syksy saa mut aina kaivamaan meikkivoiteet sitten esiin.

 • Maria / Maria Glow -blogi

  Täähän on nyt nouseva trendi, ettei meikkivoidetta käytetä. Mulla on vielä sen verran paljon punoittavia aknearpia, etten ihan vielä ole valmis luopumaan meikkivoiteesta. Peiteainetta kun kuitenkin saisi melkein koko kasvoille laittaa. Ehkä sitten, kun iho tästä paranee, voisi meikkivoidettomuutta harkita. Tosin, mulla meikkivoide myös suojaa ihoa, sillä se selvästi ärtyy niinä päivinä, kun meikkivoidetta ei käytä (siis jos käy kaupungilla tms, kotona ollessa ei ärtymistä tapahdu.)

 • Niina

  Jotenkin raikas tyyli ilman meikkivoidetta. Olen tänä kesänä kokeillut muutaman kerran tätä, kun olen halunnut laittaa käytettävissä olevan ajan silmämeikin tekoon. Hiukan peitevoidetta silmien alle ja hiukan puuteria ja ehkä poskipunaa ja/tai highlighteria, mitä lienen laittanut sitten lisäksi. Yleensäkin aika vähän meikkivoidetta käytän, mutta on siinä ero ihan kokonaan ilman.

 • Salka

  Miten ihana ja kaunis iho sulla on ^_^ Itselläni on sen verran kirjava iho, etten kovin mielelläni tee meikkiä ilman meikkipohjaa. Ehkä pitäisi kuitenkin kokeilla, puuteria tosin sipaisisin ainakin t-alueelle ^_^

 • Martina

  Toihan näyttää tosi ihanalta! oon kans katsellut JKissan videoita ja tekis mieli kokeilla samaa – mulla vaan ei ole kaunista pisamaista ihoa 😛

 • Panda / Piece of Panda

  Hei en tiennykkää että oon trendikäs ja ollu jo pitkää jonku meikkitrendin aallonharjalla 😁 Ku mähä en käytä meikkivoidetta ku aniharvoin. Varjostuksia ja hailaitteja en oikein koskaan 🙈

  Meikki näyttää ihanalta sulla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.