makeup

Meikkivoiteiden purge

Oli aika käydä läpi minun 20+ (reippaasti yli) meikkivoidettani ja heittää menemään jo vanhentuneet versiot. Osan olen heittänyt roskiin jo aikaisemmin, mutta näitä jostain syystä säästin, mutta nyt ovat oikeasti siinä iässä, etten edes uskalla enää avata niitä.

Tältä mun meikkivoiderypäs näytti ennen vanhojen poisheittämistä. Ja niiden päällä on puuteria, sitä tippuu aina vähän laatikkoon kun laitan puuteria, sillä joku ei osaa laittaa laatikkoa kiinni siksi aikaa.

meikkivoiteeni_foundations

meikkivoiteeni_foundations

Sitten oli aika käydä yksitellen jokainen läpi, pyyhkiä purkki, heittää vanhat menemään ja laittaa edelleen pidettävät takaisin. Sinne jäi vielä muutama, jotka otin tehokäyttöön tai jos ei tule käytettyä kohta, niin nekin saavat häädön.

Tässä poistettujen meikkivoiteiden rivi.

purged_foundations_poistetut_meikkivoiteet

Isadoran Wake-Up Make-up oli ihan ok, mutta ei pysynyt rasvoittuvalla ihollani tarpeeksi kauan hyvännäköisenä. Suojakerroin 20 oli plussaa. Tämä oli itselläni kesäsävy, joten talvella jouduin laittamaan mukaan valkoista.

Illamasqua Skin Base on tosi stydiä kamaa – valkoinen meikkivoide on vielä käytössä, talvella melkein päivittäin, mutta tämä värillinen ei vaan toiminut minulla. Tässä oli ihan hyvä peittävyys, mutta tämäkin rasvoittui minulla nopeasti. Tämä sisältää kosteuttavia ainesosia, joten varmaan paljon parempi hieman kuivemmalla ihotyypilla. Ja tämä oli liian tumma talvikäyttöön.

Cliniquen Anti-Blemish Solutions oli todella kiva. Harmi vaan, että en ole tainnut koskaan löytää Cliniqueltä tarpeeksi vaaleaa sävyä itselleni. Tämä toimi oikeastaan vain kesäisin. Ohut koostumus peitti keskitason verran, tuntui iholla kivalta eikä tämä ihan hirveästi muuttunutkaan päivän mittaan. Tämä vain kuitenkin jäi parempien jalkoihin ja koska tämän kanssa piti varoa silmänympärysihoa, niin kiireisinä aamuina tartuin vain johonkin muuhun.

Clarinsin Super Restorative sekä Diorin Capture Totale ovat minulle ihan yhtä outoja. En muista niistä mitään muuta kuin sen, että eivät vain sopineet (värin ja/tai koostumuksen) puolesta iholleni. En siis yhtään ymmärrä miksen laittanut näitä kiertoon aikaisemmin. Onneksi nämä ovat kierrosta tulleetkin minulle eli kumpaakaan en ole itse ostanut. Itse asiassa koko rivistä olen itse ostanut vain Illamasquan sekä Bourjoisin.

Bourjois Healthy Mix on ihana! Tästä tykkään, mutta tämän käyttö jossain vaiheessa jäi. Vaalein sävy on aavistuksen liian tumma, mutta kesällä se menee paremmin. Tämä vain toimii, kun haluan jotain muuta kuin mattaihon. Ei mikään paras kestoltaan, mutta parilla blottaamisella kestää työpäivän ihan ok. Tätä koostumusta/pulloa on uusittu jo pari kertaa. Minulla on kuitenkin täysin uusi pullo jemmassa – ei kuitenkaan uusin versio, joka tuli vasta pari kuukautta sitten kauppoihin.

Viimeisenä Oriflamen The One Illuskin, joka oli oikeasti positiivinen yllätys. Yleensä en vain tartu näin valoa heijastaviin meikkivoiteisiin, joten vaikka tätä on käytetty paljon, niin loppu on pakko jo heittää menemään. Aina välillä tulee päivä kun kevyempi ja valoa heijastavampi lopputulos on kiva, mutta rasvoittuvalla iholla ne ovat kuitenkin aika pelottava yhdistelmä. Kevyeen peittoon käytän It Cosmeticsin CC-voidetta (jollainen pitää taas kesää vasten hankkia).

Ja lopputulos näytti sitten tältä.

meikkivoiteet

meikkivoiteet

Kyllä minulle siis ihan tarpeeksi jäi meikkivoiteita vielä käyttöön.  Tehokäyttöön lähtivät RVB Labin, jota sekoitan MACin Pro Longwear Waterproof -meikkivoiteeseen tai välillä valkoiseen, sillä RVB Lab on liian tumma yksinään, jopa kesällä. Näin ollen molempia kuluu aika reippaalla tahdilla. Myös It Cosmeticsin CC-voide pitäisi käyttää ennen kesää, sillä suojakerroin on varmasti jo vähentynyt huomattavasti tai kokonaan. Kesällä tehokäyttöön lähteekin sitten esim. Urban Decayn Naked Skin ja Lumenen Nude Perfection.

Oliko tuttuja meikkivoiteita kuvissa? Onko joku oma suosikki tai inhokki mukana?

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.