makeup

Meikinkiinnityssuihkeiden aateliset

Minun on jo pidempään pitänyt tehdä postaus varsinkin rasvoittuvalle iholle sopivista meikinkiinnityssuihkeista. Lopultakin sain hankittua viimeiset tuotteet, mitkä halusin testata, joten nyt on aika paljastaa myös teille, että mitä kannattaa hankkia, jos haluaa meikin kestävän kasvoilla pidempään.

Ensinnäkin, meikinkiinnityssuihkeina myydään myös tuotteita, jotka eivät oikeasti “kiinnitä” meikkiä, vaan tuovat iholle kosteutta. Vähän kuin hiuslakkana käytettäisiin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Sama ero. Varsinkin MACin Fix+ ei ole kiinnityssuihke, vaan lähinnä kosteussuihke – sitä voi hyvin käyttää osana ihonhoitoa. Tykkään Fix+:sta talvisin, kun iho tarvitsee enemmän kosteutta kuin pitoa, mutta kesällä se siirtyy täysin ihonhoidon puolelle.

Jotta suihke oikeasti kiinnittää meikin, pitää siinä olla jokin aineosa – polymeerit – joka tämän hoitaa. Esimerkiksi Urban Decayn All-Nighterissa on Methyl methacrylate crosspolymer ja joissain on vain PVP eli ei sanaa polymer missään. Samaa tuotetta on hiuslakassa tuomassa pitoa, mutta näiden kahden erosta saisi oman postauksensa. Mutta siis, sama idea.

Mutta ne hyvät meikinkiinnityssuihkeet. Tietysti jo mainittu Urban Decayn All-Nighter on aivan mahtava tuote – myös muut UD:n suihkeet sekä Skindinavian suihkeet ovat oikeastaan melkein yhtä hyviä (esim. De-Slick Urban Decaylta tai Skindinavialta Oil Control -versio).

urban_decay_all_nighter_old

Uusin testituote, mutta ehdottomasti tälle listalle kärkikahinoihin nouseva on Gerard Cosmeticsin Slay All Day. Tätä saa todella monessa tuoksussa, joten varmasti jokaiselle löytyy omansa. Jos ette tykkää voimakkaasti tuoksuvista tuotteista, niin UD:n suihkeet eivät sisällä parfyymia.

gerard_cosmetics_slay_all_day

Jos haluatte päästä hieman halvemmalla, niin ruokakaupastakin löytyy hyvä – ei kylläkään niin hyvä kuin kaksi ylempää – nimittäin L’Oreal Infallible Fixing Mist. Tässä on mukana puuteria, joka näkyy sakkana pohjalla. Pulloa pitää ravistaa hyvin ennen käyttöä, tai muuten puuterihiukkasia on isoina läjinä pitkin naamaa. Tämä pitää myös hyvin kiillon poissa kasvoilta.

loreal_infallible_fixing_mist

Ja jos haluaa päästä vielä L’Orealiakin halvemmalla, niin erittäin suuri yllättäjä oli E.L.F.in Magic Matte Mist & Set, joka erittäin halvasta hinnastaan huolimatta toimi yhtä hyvin kuin kalliimmat testikaverinsa. Tämän kanssa huomasin, että itse päädyin käyttämään kalliimpia tuotteita vain oikeastaan sen takia, että tämä ei ole esteettisesti mitenkään ihana tuote – tuoksu on meh ja pullo on meh, mutta sisältö toimii. Ei paljon maksa testata, jos meikinkiinnityssuihke on hakusessa.

elf_makeup_mist

Bubbling under on Nyxin Matte Finish Makeup Setting Spray, joka minusta on kuitenkin hieman heppoisempi pidoltaan kuin yllä olevat tuotteet. Mutta jos ei halua suihkuttaa panssaria naamalle joka päivä, niin tämä on hyvä vaihtoehto.

nyx_matte_dewy_spray

Ja muistakaa, että meikinkiinnityssuihketta voi käyttää myös meikin alla. Näin ollen se estää rasvaa pääsemästä kontaktiin meikin kanssa – ja meikki kestää kauemmin.

Käytättekö te meikinkiinnityssuihkeita?

Sisältää affiliate-linkkejä

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.