makeup

Makeup Styles – Halo/Spotlight

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, tässä tapauksessa ainakin kaksi. Halo tai spotlight -meikki tarkoittaa pyöreää meikkiä, joka on keskeltä luomea vaaleampi kuin ulkoreunoilta. Tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Toisaalta oikeastihan halo on vaalea rengas, joten ehkä spotlight kuvaa sanana paremmin meikkiä.

Meikin idea siis todellakin on pitää se mahdollisimman pyöreänä – vaikka variaatioitahan aina on – jonka takia takia itse en yleensä näiden kanssa käytä kissarajausta tai ulkonurkkaan piteneviä ripsiä. Värimaailmaltaan tämä meikki voi olla oikeastaan mitä vain, kunhan vaalein sävy on keskellä ja värit on helppo blendata vaaleasta tummaan. Tummin kohta siis on silmän sisä- ja ulkonurkissa – sekä ylä- että alaluomella.

Yleensä aloitan meikin laittamalla ukonurkkiin tummempaa pohjustusta (tässä Maybelline Color Tattoo Pomegranate Punk) ja keskelle valkoista (Nyx Jumbo Pencil in Milk) – sekä ylä- että alaluomelle.

Aloitan luomivärien lisäämisen tummimmasta eli tässä tapauksessa käytin Urban Decayn Naked 3 -paletista sävyä Factory.

Factoryn viereen lisäsin sävyä Liar.

Keskelle tulee Naked 1 -paletista vaalein sävy Virgin (hieman hohtava vaalea). Tämän jälkeen onkin aika yrittää pyöristää meikkiä lisää. Häivyttäminen tapahtuu vetämällä häivytyssivellintä joko sisänurkasta keskelle ylös tai ulkonurkasta keskelle ylös. Edestakaista liikettä en itse tee. Jos haluaa nostaa väriä ylemmäs, voi käyttää jotain muuta häivytyssävyä (itse käytän jotain vaaleampaa mattasävyä). Varsinkin ulkonurkkien tummuuden pitämiseksi voi sinne joutua lisäämään väriä montakin kertaa ja häivyttää välillä.

Keskellä voi käyttää myös mattavalkoista, jos on yhtä vaalea kuin minä tai huomattavasti omaa ihonsävyä vaaleampaa mattasävyä. Itse tykkään tässä meikissä muutenkin käyttää hieman hohtavia sävyjä, mutta ulkonurkkiin voi hyvin laittaa täysin mattaista, jolloin varjot ovat syvemmät.

Tämän jälkeen yleensä rajaan yläripsirajan sopivalla sävyllä (tässä ruskea) ja alaluomen vaalealla, jotta silmä näyttäisi edelleen pyöreämmältä ja isommalta. Sitten vain ripsaria ja jos haluaa, niin ripset, jotka ovat keskeltä pisimmät.

Tässä koko naaman meikki.

 

Huomasin myös, että tämä meikki sopii todella hyvin lasien kanssa, sillä keskellä oleva vaalea saa silmät loistamaan lasienkin takaa.

Tämä meikki on suhteellisen helppo toteuttaa, tarvitsee vain saada värit sulautumaan toisiinsa.

Kuinka paljon teidän tulee tehtyä halo/spotlight-meikkejä?

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.