Meikit

MAC-huulipunani

Päätin swatchata kaikki omistamani MACin huulipunat huulilleni – raukat huuleni joutuivat kärsimään. Omistan tällä hetkellä 17 MAC-huulipunaa, joten kokoelmani ei taida olla edes lähelläkään suurinta edes Purkkimafiassa. Sitä paitsi suurin osa punistani on LE-kokoelmista eli valitettavasti osaa ei voi enää saada – jos MAC ei tuo niitä takaisin jossain toisessa kokoelmassa.

oobd_mac_lipstick_huulipuna_

Käydäänpä punat läpi ihan aakkosjärjestyksessä.

Brave (satin)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_brave

”Pink-beige with white pearl” Mä en ymmärrä tuota white pearl -juttua. Tämä on kaunis beigeen taittava vaaleanpunainen. Tämä on yksi niistä, jota käytän kun en tiedä minkä punan laittaisin huulilleni.

Creme d’Nude (cremesheen)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_creme_d-nude

”Pale muted peach-beige” Todella vaalea, oikeastaan peitevoide-puna. Tämä on myös cremesheen-koostumuksensa ansiosta todella pehmeää ja olen saanut punan jo katkaistuakin. En oikeastaan käytä tätä enää, tämän alle pitäisi laittaa kunnon rajaukset ja ehkä tummempi nudepunakin, jotta huulet eivät katoaisi kasvoihin.

Electro (LE, lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_electro

”Bright orange” Neo Sci-Fi -kokoelmasta. On vanhin edelleen omistamani MAC-puna. Neo Sci-Fi kokoelma tuli ulos vuonna 2008. Tämä on kuitenkin niin ihana oranssi, että käytän kunnes tämä alkaa näyttää tai haista oudolta.

Flamingo (lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_flamingo

”Light milky bright coral” Kaunis puna kevääksi ja kesäksi. Tämä on vaalean kirkas pinkki enemmänkin huulillani kuin oikea koralli. Ehkä koralliin taittava pinkki. Pitääkin ottaa tämä tehokäyttöön.

Fleur D’Coral (LE, lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_fleur_d-coral

”Pale creamy peach” A Fantasy of Flowers -kokoelmasta. Tämä on koostumuksensa vuoksi todella vaikea saada kauniisti huulille. Tämä myös vajoaa helposti huulen ryppyihin. Toimii paremmin jonkun nudepunan päällä tuomassa kiiltoa tai tarvitsee rajauksen alleen. Tämä on myös läpikuultava ja valitettavasti Heroinen tahraamat huulet näkyvät alta.

Heroine (matte)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_heroine

”Bright purple” Tämä on ihana violetti klassikko, mutta itse en jostain syystä käytä tätä usein. Eikä se johdu pelkästään väristä. Mielestäni tämä ei vain kestä huulilla kauniina pitkään, vaikka onkin mattalaatuinen.

Hollywood Cerise (LE, satin)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_hollywood_cerise

”Magenta berry” Philip Treacy -kokoelmasta. Yksi lemppareitani, näyttää upealta!

Hug Me (lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_hug_me

”Flesh pink” On oikeasti rusehtavampi huulillani, mutta swatchasin juuri Hollywood Cerisen ennen tätä ja se värjäsi huuleni. Mielestäni flesh pink kuulostaa oudolta, tämä on vaalea rusehtavaan taittuva vaaleanpunainen.

Mehr (matte)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_mehr

”Dirty blue pink” Mehr on ihanan likainen vaaleanpunainen eli siis taittaa hyvin ruskeaan. Mielestäni ehkä enemmän malvan värinen kuin vaaleanpunainen.

Naturally Eccentric (LE, lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_naturally_eccentric

”Creamy white nude” Surf Baby -kokoelmasta. Tämä on todella vaalea ja jopa liian vaalea minulle yksin käytettäväksi. Olen käyttänyt tätä keskellä huulia muiden nude-punien kanssa tuomaan hieman kolmiulotteisuutta huuliin.

Oxblood (LE, matte)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_oxblood

”Light peachy nude” Toledo-kokoelmasta. Tämä on minulle uusin puna, vaikka Toledohan tuli viime vuonna ulos. En silloin ostanut tätä, joten ostin tämän kanssabloggaajalta, kun hän ei tätä tullut käyttäneeksi. Mattakoostumuksensa ansiosta pysyy hyvin paikoillaan. Väri on ehkä tummempi minulla kuin mitä light peachy nudesta voisi ymmärtää.

Pet Me, Please (LE, frost)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_pet_me_please

”Light shimmering mauve” Alluring Aquatics -kokoelmasta. Todella hohtava, tämä sopii hyvin neutraalin punan päälle huulten keskelle tuomaan kolmiulotteisuutta. Yksinään tämä saa huuleni näyttämään pienemmiltä kuin mitä ne ovat.

Pink Plaid (matte)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_pink_plaid

”Dirty blue-pink” Huomatkaa, että tällä on samanlainen kuvaus kuin Mehrillä. Kuitenkin Pink Plaid on selvästi vaaleanpunainen, hieman likaiseen taittava, mutta silti selkeästi vaaleanpunainen.

Relentlessly Red (retro matte)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_relentlessly_red

”Bright pinkish coral matte” Tämä on väriltään kaunein omistamani puna, mutta retro matte -koostumuksensa ansiosta en käytä tätä usein. Ja ei, tämä ei ole punainen vaan pinkki. Huuleni kuivuvat nopeasti ja tämän kanssa tuntuu, että huuleni ovat kuin kaksi kurttuista rusinaa. Ei kiva tunne!

Twig (satin)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_twig

”Soft muted brownish pink” Ehdottomasti yksi lemppareistani. Ihana nudepuna! Tarpeeksi tumma, ettei tee peitevoidevaikutelmaa ja kallistuu tarpeeksi pinkkiin ettei ole liian ysäriruskea.

Viva Glam Rihanna 2 (LE, frost)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_viva_glam_rihanna_2

”Warm mauve with silver frost” Tämä on yksinkertaisesti outo. En ole vielä tajunnut, että minkä rajauskynän kanssa tämä sopii, sillä sellaisen tämä tarvitsee. Hopean hohteen takia puna näyttää reunoista epätasaiselta. Huulipunahylsy on aivan upea – satiinisen punainen.

Woodrose (LE, lustre)

oobd_mac_lipstick_huulipuna_woodrose

”Light pink with beige” Proenza Schouler -kokoelmasta. Tämä on minulle SE nudepuna. Lustre-koostumuksen takia ei hävitä täysin huulia eikä ole niin peitevoide kuin Creme d’Nude.

Mulla on ehkä ”muutama” lustre-huulipuna. Ihan outoa, en ole ennen tajunnut tätä. Lustre jättää semi-kiiltävän pinnan, joten ne ovat erittäin mukavia huulilla. Cremesheen jättää sen sijaan paljon kiiltävämmän lopputuloksen ja niiden punat ovat pehmeämpiä – tämän takia oma Creme d’Nudeni on katkennut. Matta- ja Retro matte -punissa on se ero, että retro matte on PALJON kuivattavampi huulilla. En oikeastaan tykkää retro matte -punista. Sen sijaan vähän ihmettelen ettei minulla ole yhtään Amplified-punaa, ehkä tämä pitää korjata.

Yhtään en yllättynyt siitä kuinka monta neutraalia tai nudea punaa multa löytyy, tiesin tämän jo etukäteen. Minulta puuttuu selvät klassikot kuten Ruby Woo, Velvet Teddy jne. Minulla on näiden lisäksi ollut ainakin Saint Germain, mutta se ei sopinut minulle yhtään. Seuraavan kohtaloa en edes muista, eli minulla oli Neo Sci-Fi -kokoelman Sci-Fidelitykin vuosia sitten. Tämän lisäksi on hävinnyt ainakin yksi LE-huulikiilto.

Mikä on teidän suosikki MAC-puna? Mikä minun pitäisi hankkia seuraavaksi?

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.