lifestyle

Lupauksia, lupauksia

Kuten kaikki tietävät, niin yleensä vuoden vaihteessa lupaillaan vaikka mitä. Syödään paremmin, liikutaan enemmän, ollaan muutenkin parempia ihmisiä. Mä en ole oikein koskaan tätä tehnyt – tiedän, että rikkoisin vuodenvaihteessa tehdyt lupaukset yhtä helposti kuin vaikka kesäkuun viidentenä tehdyt.

Olen kuitenkin joutunut määrätyistä syistä miettimään jo loppuvuodesta muutamia asioita, jotka haluaisin muuttaa itsessäni ja elämässäni. Ensimmäisenä ihan oma terveys. En ole vieläkään täysin parantunut nielurisaleikkauksesta (esim. makuaisti ja kielen tunto) ovat osittain menneitä tai outoja. Tämän lisäksi olen aika varma, että kaikki kurkkukipuni eivät johtuneet täysin nielurisoista, joten syyn selvittäminen jatkuu – vahva eipäilys on GERD, mutta ainakin vielä esomeprazol ei ole tätä vaivaa juurikaan parantanut.

Toinen on jo puolitoista vuotta vaivannut lonkkien limapussien tulehdus. Nyt lopultakin sain lähetteen fysioterapiaan ja fysioterapeutti ilmoitti, että kaikki lihakseni ristiselästä alas (varsinkin vasemmalla puolella) ovat todella jumissa, jonka takia kärsin mitä ihmeellisimmistä vaivoista varsinkin vasemassa jalassa. Nyt pitäisi itse vain venytellä ja harjoittaa lihaksia takapuolen ja reiden alueella. Tämän lisäksi käyn avauttamassa lihasjumeja fysioterapeutilla.

Näiden takia on siis aika oikeasti miettiä kuntoilua – edes jollain tasolla. Salikorttia en tule hankkimaan, töissä olisi sali käytössä ihan ilmaiseksi. Ja tietysti painon pudotus auttaisi, varsinkin, jos kyseessä on GERD. En lupaa mitään määrättyä aikataulua, mutta oman terveyden takia on pakko alkaa jotain tekemään.

Terveyden lisäksi myös talous pitäisi saada kuntoon. Eihän mulla mikään hirveä tilanne ole – rahaa on vähän säästössä ja kuukausittain jää kivasti käyttövaraakin, mutta olen ihan hirveä tuhlaaja. Tiedän tämän itsekin ja aivan sama kuinka paljon rahaa tulisi, saisin sen kaiken kulutettua. Ei mitenkään järkevää. Meillä on asuntolaina, kämppää pitäisi kunnostaa ja luultavasti käyn ainakin yhdellä ulkomaanmatkalla tänä vuonna, joten niihin uppoaa tarpeeksi rahaa. Tämän takia olen ajatellut, että vähennän kosmetiikkaostoksiani. Tällä hetkellä en tarvitse mitään eikä juuri edes halua ole käydä katsomassa MACin uusia kokoelmia. Jos reissu(t) toteutuu, niin niillä saan ostella jonkin verran kosmetiikka ja muuta, mutta näin normaalisti yritän olla ostelematta turhaa kosmetiikkaa sekä vaatteita. Ostan vain jos joku loppuu tai vaate alkaa kuolla, eikä minulla ole korvaavaa varastossa. Samoin lasten vaatteiden kanssa, en tule ostamaan hänelle vaatteita, jos ei ole tarvetta – vaatteista ei tule hänellä ihan ensimmäisenä pulaa.

Eli siis oma terveys ja talous. Niiden kuntoon laittamisessa riittääkin ihan tarpeeksi työstämistä tälle vuodelle. Lupasitteko te jotain itsellenne?

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.