Uncategorized

Luonnonmukaista italialaista kauneudenhoitoa – testissä N.A.E.:n hiustuotteita

Kaupallisessa yhteistyössä N.A.E.:n kanssa.

Sain yhteistyöehdotuksen N.A.E.:n tuotteista ja päätin tarttua tilaisuuteen, sillä en ole ennen testannut yritykseltä mitään ja halusin katsoa löytäisinkö näistä luomusertifioiduista ja vegaanisista tuotteista itselleni uusia hittejä.

Sain testattavaksi neljä tuotetta Riparazione-hiustenhoitosarjasta. Tiesin heti tuotteet saatuani, että nämä eivät tule sopimaan luultavasti omaan rasvoittuvaan ja ohueen – sekä tällä hetkellä luonnontilaiseen – tukkaani, mutta taloudessa on kaksi karheammat, kuivat ja pidemmät hiukset kuin minulla. Niinpä saatte testitulokset kolmella päällä!

Mutta ennen testiä käydään nopeasti läpi N.A.E. sekä itse tuotesarja.

Naturale Antica Erboristeria eli N.A.E. on italialainen kosmetiikkabrändi, jonka tuotteissa vähintään 97% on luonnonmukaisia ainesosia. Tuotteet ovat Ecocert-sertifikoituja ja ne ovat vegaanisia, eikä tuotteita ole testattu eläimillä. Tuotteet ovat myös parabeenittomia, väriaineettomia, ilman synteettisiä tuoksuja, silikoonittomia, alkoholittomia, mineraaliöljyttömiä sekä alumiinisuolattomia.

N.A.E.:lla on sekä hiusten- että ihonhoidon tuotteita ja erilaisia linjoja erilaisille tarpeille. Hiustenhoidon puolelta itseäni kiinnostaa Equilibrio, joka on tarkoitettu rasvoittuvista hiuksista kärsiville.

Riparazione-hiustenhoitolinja on tarkoitettu kuiville hiuksille. Taustalla on basilikan ja oliivin uute – joiden yhdistelmästä tulee se hieman sitruksisen yrttinen tuoksu tuotteille. Linjaan kuuluu shampoo, hoitoaine, palashampoo ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke.

Testipää 1 – minä; rasvoittuvat hiukset, hennot pohjoismaalaiset hiukset, ei värjätty tai lämpökäsitelty
Testipää 2 – tyttäreni; paksut ja tiheät hiukset, karhea hiuslaatu, nopeasti rasvoittuva päänahka, tällä hetkellä hiuksissa on suoraväriä
Testipää 3 – mies; karheat ja pitkät hiukset, luonnontilaiset, normaali päänahka, muutama harmaakin löytyy

Käydään läpi ensin testipää 1 eli minä, jolle uumoilin, etteivät tuotteet toimisi. Käytin itselleni sekä normaalia shampoota että palashampoota ja hoitoainetta – hoitoainetta testasin myös muiden shampoiden kanssa ihan mielenkiinnosta.

Tuoksu oli aika yrttisen sitruksinen – kuten luonnollisessa kosmetiikassa osaakin odottaa. Ei mitenkään häiritsevä eikä se jää hiuksiin kuivuessaan. Shampoo vaahtosi hyvin, mutta mielestäni se ei pessyt päänahkaa niin hyvin kuin ehkä minä tarvitsisin. Palashampoo muistuttaa saippuaa, eikä Lushin palashampoihin tottuneena se vaahdonnut yhtä paljon. Molemmat pesivät hiukseni aika samalla tavalla, vaikka palashampoota sai hetken hangata pidempään kuin mihin olen tottunut ennen vaahdon muodostumista. Pari päivää pääni pysyi ihan ok – enkä tarvinnut kuivashampoota, mutta kolmantena päivänä hiukset olivat todella rasvaiset.

Olen tottunut silikonittomaan hoitoaineeseen (vertaan sitä käyttämääni Lushin Veganese -hoitoaineeseen), joten en kaivannut silikonimaista liukkautta hiuksiini. Voideminen hoitoaine tuntui tarpeeksi kevyeltä omiin latvoihini, vaikka odotin sen olevan liian paksua. Voin sanoa, että tulen käyttämään itse hoitoaineen loppuun!

Sitten testitapaus 2 eli tyttäreni. Ajattelin, että teininä hän mainitsisi tuoksusta, mutta ei maininnut. Hänen hiuksiinsa käytin myös hiuksiin jätettävää hoitoainetta, sillä hänen hiuksensa menevät helposti takkuun. Mielestäni hoitoaineet jättivät hänen hiuksensa hieman rasvaisen tuntuisiksi – siis latvat, ei päänahkaa. Ensimmäiset pari päivää hiukset olivat ihan hyvässä kunnossa, mutta kolmantena erittäin rasvaiset. Hiukset oli kuitenkin kuulemma helppo harjata eli jompi kumpi hoitoaineesta selvästi toimi hänen hiuksiinsa.

Testitapaus 3 eli mies ei tykännyt tuoksusta. Yllätys! Hän siis normaalisti käyttää suurinta ja halvinta shampoota ja hoitoainetta mitä löytää – yleensä siis Tresemmeä tai vastaavaa. Hän jäi myös kaipaamaan hoitoaineen silikoneja hoitoaineessa, sillä hänellä on pitkät ja karheat hiukset. Kuulemma muuten ne toimi, itse en huomaa mitään ihmeellistä hänen hiuksissaan – pesuväli pysyi samana eikä hiukset näyttäneet erilaisilta normaalituotteisiin verrattuna.

Shampoon saa mies käyttää loppuun ja minä käytän hoitoaineen. Hiuksiin jätettävä hoitoaine jää lapselle ja palashampoo menee varmaan vähän milloin kenenkin käytössä. Eli siis tuotteet jäävät käyttöön. Itse voisin harkita ostavani hoitoainetta uudestaan, jos en pääsisi Lushille ostamaan Veganesea.

Oletteko te testanneet N.A.E.:n tuotteita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.