clothing and accessories,  lifestyle

Lapselle kahdet kengät, mistä äidille edes yhdet?

Otsikkokin sen kertoo. Tulipa sitten ostettua lapselle KAHDET kengät viime viikolla. Ja miksi? Koska jonkun jalka kasvoi talven aikana. Juuri ennen lumen tuloa ostettiin yhdet lenkkarit, mutta ne ovat jo nyt pienet. Eli pari viikkoa käyttöä, koska eihän niitä nyt – onenksi – lapsi talvella käyttänyt.


Ja koska vielä neiti aika hyvin antaa minun päättää kengistä, niin meille kotiutui juuri sellaiset kengät kuin ajattelinkin. Ja siis ennen kuin kukaan ajattelee, että mikä natsimutsi mä olen, niin jos lapsi ei olisi halunnut niitä kenkiä, niin ei niitä meille olisi tullut. Tiedän aika hyvin, minkälaiset vaatteet tai kengät lapseen uppoaa.

vans_milton_glitter

vans_milton_gitter

Ensimmäisenä kävimme torstaina Ainoan avajaisissa – ehkä hieman virhe, koska siellä oli puolet Espoosta – ja ostimme Stockmannin kanta-asiakasalessa hintaan 43,90 euroa (normaalisti 54,90e) olleet Vansin Miltonit koossa 37. Ihan oikeasti, 37. Mä aina ajattelinkin, että tuolle lapselle tulee iso jalka kun minulla on 41 ja isällään reippaasti isompi. Mutta näin. 37:lla mennään toivottavasti edes tämä kevät ja kesä.

Toiset kengät kävimme hakemassa perjantaina Stockmannilta Lushin synttäreissä pyörähtämisen jälkeen. Mukaan tarttuivat samassa koossa Reebokin Classic Leather Metallic Junior -kengät vaaleanpunaisina. Hintaa näille tuli 64,90 euroa. Halusin, että lapsella on kahdet kengät ja nahan ansiosta nämä ehkä vähän paremmin pitävät sadetta, koska eihän tuo saappaita jalkoihin iske. Nämä saavat olla ne normaalit koulukengät, jos vaikka Vanseja pystyisi säästämään vaikka kaupunkikengiksi – toivon ehkä liikoja.

reebok_classic_leather_metal_junior

Kesäksi pitää vielä jostain ostaa sandaalit, mutta ne ovat aina vaikeita lapsen kampurajalan takia – eli toinen jalka on noin koon pienempi kuin toinen eli liian avonaiset kengät eivät käy.

Mutta tämän jälkeen sitten pitäisi etsiä itselleni uudet tennarit – tai kahdet. Enkä edes tiedä mistä aloittaa. Mulla on tosi leveä jalka sekä korkea jalkapöytä ja korkea holvikaari – täysin mahdoton yhdistelmä osan kenkämallien kanssa. Treenikengätkin ostan miesten puolelta, koska naisten on aivan liian kapeat ja lättänät.

Enkä haluaisi tuhlata niihin omaisuutta, koska ne hajoavat aina muutaman kuukauden käytön jälkeen – joko liimaus hajoaa jalan leveimmästä kohdasta (ukkovarpaan tyven kohdalta) tai sitten kantapäähän tulee reikä (suoraan kantapään alle, koska kanta-astuja).
Ja mustat niiden olla pitää.

ellos_shoes_rachel_tia_high

Hetken jo makustelin Ellos Shoesin Rachel-lenkkareita, sillä ne ovat täsmälleen samaa sävyä Ted Bakerin kukkaroni kanssa. Mutta ehkä ei minulle. Sen sijaan Tia High -kengät olisivat kivan yksinkertaiset ja kävisivät minkä tahansa kanssa. Sekä ne olisivat 30% alennuksessa juuri nyt ja vielä minun kokoa jäljellä. 35 euroa ei olisi hinta eikä mikään. Ne taitavat lähteä nyt ensimmäisiksi tennareiksi, pitää katsoa jos löytäisin jotain vähän jännempää muualta.

Käyttäisittekö itse lapselle ostamiani kenkiä? Iskeekö vaaleanpunaiset lenkkarit tai glitteriset tennarit?

Sisältää affiliate-linkkejä

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.