lifestyle

Lähteekö aamu käyntiin ilman kahvia?

Mun täytyy kyllä tunnustaa, että mun lähtee kyllä käyntiin ilman kahvia. En todellakaan nouse yhtään sekuntia aikaisemmin, jotta laittaisin kahvipannun päälle – tai edes Nespresso-masiinan nappia painaisin.

Sen sijaan ostan välillä aamulatten matkalla töihin, koska mikä sen chicimpää kuin kävellä Helsingissä *kröhöm Piritorin ohi kröhöm* Starbucksin tai Espresso Housen kahvimuki kädessä? No ei kyllä ole sekään. Mä ostan aamulatten silloin, kun olen meinannut nukahtaa bussissa matkalla töihin, tai tiedän, että heti aamusta on joku palaveri missä pitäisi olla aivotkin toiminnassa. Eli valitettavan usein.

Aloin miettiä tänään – kun kävin sairaslomalla taas vaihteeksi apteekissa ja koska myöhästyin bussista, niin päädyin Espresso Houseen – että tykkäänkö mä edes kahvista. Muistan teininä, että mä totuttauduin kahviin ensin maidon avulla, kunnes lopulta vedin kahvia ihan mustana. Mutta tykkäsinkö mä siitä silloinkaan? Jossain vaiheessa lopetin kahvin juonnin täysin ja kun aikuisiällä aloin uudestaan juoda, en pysty siihen ilman maitoa. Sokeria en ole laittanut kahviin eikä se mielestäni siihen kuulu – ei maistu hyvältä, makusiirappi on eri asia.

kahvi espresso house

Mun täytyy kyllä myöntää, että en tykkää kahvista. Siis suoranaisesta kahvista. Mä vedän minä päivänä tahansa kyllä latten – kauramaidolla, hampaita kiristellen mantelimaidolla tai soijamaidolla, jos kauraa ei ole – mutta mustaa kahvia juon “pakon” edessä. Eli kun joku tulee kylään. Tai töissä meinaa pää tipahtaa pöytään.

Olen myös löytänyt matchan ja tällä hetkellä matcha latte on tosi pop omasta mielestäni. Saan sillä ihan saman pirteystason, mutta se ei mene yli, kuten mulla suuri määrä kahvia voi, vaan ensimmäisillä juomakerroilla huomasin sen rauhoittavankin vaikutuksen hyvin. Oli tosi outoa olla pirteä, mutta rauhallinen. Niin ja matcha latte myös kauramaidolla – matchaa tulee harvemmin juotua pelkkänä teenä. Onneksi meidän työpaikan kahvilasta saa matcha lattea, kauramaidolla. Kiitos!

Kauramaidosta vielä sen verran, että sen pitää olla Oatlyn iKaffea (lausun sen päässäni kuten iPhone eli aiKaffe, vaikka ruotsalaisena tuotteena se ihan varmasti on i Kaffe). Multa on monta kertaa Starbucksissa (Kampissa) kysytty, että mitä mieltä olen mantelimaidosta. Sanon, että otan sitä, koska heillä ei ole kauramaitoa. Mulle on kyllä sanottu, että he yrittävät sen saada, koska Suomessa sitä pyydetään paljon, mutta isona yrityksenä heillä on byrokratiansa ja siinä kestää. Eli toivoa on, että Starbucksillekin tulee kauramaitoa joku päivä.

Mikä tän postauksen tarkoitus oli? Ei hajua, ehkä mökkihöperyys alkaa iskeä puolessa välissä saikkua. Ja nyt tekee mieli matcha lattea, vaikka aamulla kävin Espresso Housesta hakemassa kauralatten.

Miten te juotte kahvinne, vai juotteko?

P.S. Nyt on eleven.fi-joulukalenteri klikattavana ostoskoriin! Itse taistelin vähän aikaa päätöksen kanssa, mutta en tule tätä ostamaan, pärjään tämän vuoden vain yhdellä joulukalenterilla. Mutta kipin kapin elevenille, jos olette tätä odottaneet!

Sisältää affiliate-linkkejä

2 Comments

 • LauraKatarooma

  Mää en nykyään enää juo kahvia, koska refluksi. Mutta kaipaan sitä kyllä! Mää tykkäsinkin ihan kahvin mausta. Aina maidon kanssa halusin juoda, ku maito antaa siihen oman mulle sopivan silauksen, pehmentää makua mukavasti. Sokerista en tykkää kahvissa tai teessä ollenkaan. Se maistuu äklöltä niissä. Nuita erilaisia latteja ois kivaa maistaa. Sen verran voisin ehkä kahvia uskaltautua juomaan taas.

 • Niina

  Jaa-a… Saattaa lähteäkin käyntiin, mä en varsinaisesti pidä itseäni kahvinjuojana, mutta nyt oon kyllä muutaman viikon ajan joka aamu vetänyt mukillisen.

  Juon myös yleensä iKaffen kanssa, se on loistava keksintö. Toinen mitä teen kotona silloin tällöin iKaffen kera on vihreä chai latte. Voisinpa kokeilla tuota matchaa myös, olen sitä muutaman kerran juonut ilman lisukkeita mutta en edes muista miltä maistui.

  Harvemmin minäkään saan sellaista kahvia mikä oikeasti olis hyvää, mutta mainitun lisukkeen kanssa menee pahempikin kahvi, eikä mitään makeuttajaa mun kahviin. Oikeastaan olen mustan kahvin juoja (“maitokahvin juonti on lällärihommaa”) jos olen ylipäätään, mutta opin siskon luona tuohon iKaffeen… 😀

  Uskon että hyvääkin kahvia on olemassa ja olen joskus juonutkin, mutta en ole jaksanut ruveta näkemään vaivaa siinä hifistelyssä, kun en kerran edes myönnä olevani kahvin juoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.