skincare

Lagom – ihonhoidon yksinkertaistaminen

Moni varmaan tietää Hyggen, mutta kuinka moni tietää Lagomin – varsinkaan ihonhoidossa. En minäkään, ennen kuin avasin jonkun englantilaisen kauneuslehden sivuja ja törmäsin Lagomiin. Lagom on taas vanha skandinaavinen tapa viettää elämää – jossa on ihan tarpeeksi, muttei liikaa mitään.

Miten tämä liittyy ihonhoitoon? Lagom on yksinkertaistettu ihonhoitorutiini. Eli siis erilaisten täsmätuotteiden sijaan käytettäisiin monitoimisia tuotteita, joten ihonhoidon purkkimäärä vähenisi. Lagom on siis skandinaavisen pelkistetty rutiini, varsinkin jos verrataan korealaiseen moniosaiseen ihonhoitorutiiniin.

niod cais2

Itse tarvitsen pelkästään ihon puhdistukseen kaksi tuotetta – jos siis käytän meikkiä tai aurinkosuojaa iholla – joten siitä ei karsiutuisi yhtään tuotetta pois. Tämän jälkeen käytän aika pitkälti täsmätuotteita riippuen missä kunnossa ihoni on tai mitä se haluaa. Tietysti voisin osan korvata monitoimisilla tuotteilla, mutta silti minulle jäisi ainakin seerumi, öljy ja voide. Luulen, että Lagom voisi toimia ihmisille, joiden ihonhoitorutiini ei vaadi mitään erityistä tai joiden iho on ihan hyvässä kunnossa ilman mitään erityisiä täsmätuotteita. Itse haluan kuitenkin, että omasta ihonhoidostani löytyy peptidit, retinolit, hapot ja öljyt – näitä on vaikea yhdistellä yhteen tai edes kahteen tuotteeseen. En tietystikään käytä kaikkia joka päivä. Työaamuisin ihonhoitorutiinini on todella pikainen eli Lagom toimii työaamuisin, illat ja viikonloput ovatkin sitten eri asia – sen voi päätellä jo vessassa olevien purkkien määrästä.

Lagom kiinnostaa, varsinkin illalla kun on muutenkin laiska fiilis, mutta huomaan heti ihossani, jos en ole sitä sen tarpeiden mukaisesti hoitanut. Ehkä vain en ole löytänyt oikeita monitoimisia tuotteita?

Kumpaa teidän oma ihonhoitorutiininne mukailee – Lagomia vai korealaista 10-stepiä?

2 Comments

  • Tiltu

    Lagom mukailee enemmän muuta elämäntyyliä, johon pyrin, mutta kyllä tuo korealainen ihonhoitorutiini on mullistanut mun maailmani kun atopia pysyy viimein kurissa ilman säännöllistä kortisonivoideannosta.

  • Mari

    Oon näin kevättalvesta lopen väsynyt hoitamaan atooppista ihoani…että tämmönen yksinkertaistettu tyyli vetoais. Mutta taidan toteuttaa sen niin, että pysyttelen hyviksi havaituissa tuotteissa ja lakkaan testaamasta eri tuotteita. Säästyy aikaa ja rahaa ja ehkä hermoja 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.