Uncategorized

Kuoriutuvan ihon pelastus nopeasti

Laitoin alkuviikosta meikkiä aamulla ennen töihinlähtöä ja katsoin, että nenästä kuoriutuu ihoa. Ei mikään outo näky flunssan jälkeen. No, päätin vähän korjailla meikkiä ja lähteä töihin. Töissä tajuan vaatehuoneen peiliin katsoessa, että ihoa kuoriutuu nenän ympäriltä normaalia enemmän. Tunnin päästä sitä alkoi kuoriutua suun sivuiltakin. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt taitaakin olla kyse retinolin aiheuttamasta kuoriutumisesta eikä flunssasta.

Niinpä revin ihonriekaleita koko työpäivän nenän ja leuan alueelta. Kotiin päästyäni tajusin, että jotain on tehtävä. Tästä on päästävä, sillä seuraavana päivänä olisi PR-tilaisuus illalla enkä haluaisi millään olla siellä naama puoliksi kuoriutuvana. Niinpä pesin meikit pois ja katsoin ihoa. Sitä kuoriutui SILMÄLUOMIA myöten. Ja ihan varmana en niihin ole tunkenut pitkään aikaan retinolia (en ole uuden retinolivoiteen kanssa käyttänyt edes Verson silmänympärysvoidetta, jossa on vähän retinolia).

kuoriutuva_iho_peeling_skin
Ihon kunto ensimmäisenä iltana ennen öljykuorintaa

Niinpä ei auttanut muuta kuin ottaa kovat (tai siis erittäin pehmeät keinot) käyttöön. Nimittäin “öljykuorinta”. Koska öljy kosteuttaa ja pehmentää ihoa, voi sillä kevyesti pyöritellä kuollutta ihosolukkoa pois kasvoilta. Itse käytin ruusunmarjaöljyä muutaman tipan, levitin kasvoille ja hieroin sormilla (ei sormenpäillä) ja kämmenillä ihoa pyörivin liikkein muutaman minuutin. Tosi paljon ihosolukkoa irtosi myös kohdista, jossa ei vielä päällisin puolin näkynyt repaleisuutta. Jätin öljyn iholle, mutta yritin rullautunutta ihoa pyyhkiä pois.

Toinen hyvä keino on myös lämmin suihku, jossa iho pehmenee. Pidä ihoa kosteudessa vähintään viisi minuuttia ja sitten lämpimän (ei liian kuuman) suihkun alla pyörittele sormin ja kämmenin kuollutta ihosolukkoa pois. Kosteuta iho heti suihkun jälkeen ensin vesipohjaisilla ja tämän jälkeen lukitse kosteus ihoosi joko silikonia tai öljyä sisältävillä tuotteilla.

peeling_skin_kuoriutuva_iho
Ihon kunto ensimmäisenä iltana ennen öljykuorintaa

Tätä kannattaa toistaa pari kertaa päivässä, kunnes iho on paremmassa kunnossa. Itse tein tätä kolme kertaa (ensimmäisenä iltana ja seuraavana päivänä pari kertaa), jonka jälkeen iho oli jo niin normaali, että kunnon kosteutus vain riitti.

Kannattaa huomioida, että jos olet polttanut ihon auringossa, niin käytä viilentäviä tuotteita (esim. aloe vera) sillä öljy voi pitää kuumuuden iholla ja pahentaa tilannetta.

JA ehkäisy on kaikista paras keino näihin, eli ottakaa retinoli käyttöön asteittain tai sekoittakaa sitä toiseen aineeseen, jotta se ei ole yhtä tehokas alussa. Kuunnelkaa ihoanne!

Mikä on teidän keinonne kuoriutuvan ihon hoidossa?

4 Comments

 • milja

  Millaisella annostuksella ja tuotteella tilanne on tullut? Ja onko retinoli tarkoitus sekoittaa alkuun seerumiin, voiteeseen vai mihin? Kyselen tyhmiä kun meinasin ostaa vihdoin retinolia enkä ole ennen käyttänyt. 😊

  • HennaV

   Hei! Retinoli kannattaa aloittaa ihan pienestä annostuksesta (puoli prosenttia) ja joka toinen-kolmas ilta. Ei tarvitse sekoittaa paitsi jos iho ei tuollakaan annostuksella tykkää retinolista. Mulla oli 1% retinoli melkein päivittäisessä käytössä, olen siis käyttänyt A-vitamiinia jo vuosia, mutta tämä oli uusi koostumus.

 • Hanna

  Mulla on ollut sama ongelma roaccutankuurin kestettyä nyt neljä kuukautta. Jos on meikattava, kasvot on kuorittava puoli tuntia aikaisemmin tai muuten näytän järkyttävältä. Suihkusta saa melkein juosta levittämään meikkivoidetta…

  • HennaV

   Mulla kuoriutuu taas naama. Nyt alkoi kyllä finnin ympäriltä eli varmaankin retinoli tai muut aknetuotteet tekevät taas kepposensa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.