makeup

Kun Pinterest-kuvat valehtelevat

Tämä tuli esiin yhdessä FB-ryhmässä, jossa joku postasi hienon meikin mukamas tehty Tartelette-paletilla. Kuva oli kauniista violetista meikistä. Moni kyllä keskusteli, että Tarteletten violetit ovat tosi muted eikä niillä saisi kuvan antamaa kirkkautta.

Niinpä päätin kokeilla. Oikeassa olivat.

Ensinnäkin vertailukuvan violetti oli vaaleampi ja paljon kirkkaampi. Eli Tartelettella ei sitä meikkiä tehty – kuvan voi katsoa vaikka täältä. Käytin vielä itse valkoista pohjaa meikkiin, jotta ihonsävy ei tummentaisi meikkiä.

Ei siis kannata uskoa ihan kaikkea mitä Instagramissa ja Pinterestissä näkee.

Oletteko te huomanneet meikkejä, joiden tekemiseen ei ole voitu käyttää mainittuja tuotteita?

No Comments

 • Niina/ Oh so many reasons-blogi

  Joo ja harmittelen myös sitä, että Pinterestin tmv. kuvat on niin kauniisti valaistettu koska ovat todennäkösesti otettu studiovalaistuksessa. Itse kun meikkaa ja ottaa kuvat luonnonvalossa amatöörikuvaajana niin ne kuvat ei näytä miltään 🙂 Monesti harmittaa kuinka kauniin meikin sitä onkin saanut aikaiseksi ja se ei näytä kuvassa yhtään samalta.

 • Heidi

  Olen kyllä huomannut, mutta ilmeisesti tekevät näin myös mainoksissa:/ Siis ainakin sellaisissa tavaratalojen, merkeistä/brändeistä haluaisin kyllä hyvää uskoa, että ne sentään omiaan käyttävät. Siis mainoksiin saattavat ilmeisesti tehdä trendimeikin ja etsivät sitten valikoimasta mahdollisimman lähellä olevat tuotteet (esim. meikkaajalla pelkkää MACia joilla meikki valmistuu), joita halutaan mainostaa. Enkä nyt sano että kaikki, mutta näin olen saanut ymmärtää.

 • JonnaH.

  Pinterestissä kuvissa on todella usein niin kirkas valaistus, että ei mitenkään toistu värit luonnollossa samanlaisina. Mä oikeasti tykkään ihan sairaan paljon katsella suomalaisen bloggareiden meikkikuvia, koska niitä ei ole hiottu niin viimeisen päälle ja niistä oikeasti näkee millainen luomiväri yms. on. Monestihan myös mainoksissa kuten Heidi yllä mainitsi tätä näkee, esim. en kovinkaan monella Diorin paletilla saa tehtyä sellaista meikkiä kuin mainoskuvissa. :p

 • Elisa | Miten niin liikaa?

  Joo, tää on tosi harmi! Inhoan kanssa sitä, että iho on tosi photoshopattua ja tasaista pintaa ja yritänkin omaan feediin valita realistisempia kuvia. En halua omalta osaltani olla tukemassa moista nukkeihannetta. Kannattaa kanssa huomioida, että monet ihanat pastellitukat on voitu suoraan editoida perusblondin kuvaan eli moni kuva saattaa olla värinä täysi mahdottomuus aidoissa hiuksissa. Kauniita ne kuvat toki on katsella, ei sillä… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.