body

Kun iho on kuiva ja kutiaa

Sain testiin blogin kautta La Roche-Posayn Lipikar -sarjan suihkugeelin sekä vartalovoiteen. Tuotteet ovat hajusteettomia.

Näin talvisin jopa minun normaali ja yleensä vähän rasvaamista kaipaava ihoni kuivuu ja alkaa kutista. Käsivarsien yläosiin alkaa muodostua sormenpään kokoisia punaisia ja karheita ihottumakohtia. Näitä ei minulla onneksi ole kuin muutama kerrallaan eivätkä ne kutia.

Niinpä näin kovien pakkasten kunniaksi LRP:n tuotteet pääsivät testiin.

Lipikar Syndet on saippuaton suihkugeeli, joka lupaa hoitaa ihoa jo pesun yhteydessä. Tuote on helmiäisen väristä ja paksuhkoa – ei kuitenkaan niin paksua, kuin oletin tämän olevan. Tuote ei vaahtoa, joten mielestäni tätä joutuu kuluttamaan hieman enemmän kuin normaali suihkugeeliä, että saa levitettyä jokapuolelle ihoa. Vähän ihmettelin vaahtoamattomuutta, sillä tämä sisältää kuitenkin SLS:ää. Iho tuntui suihkun jälkeen hieman kosteutetulta eikä yhtään narisevan puhtaalta. Toisena ainesosana – heti veden jälkeen – on glyseriini, joten tämän takia iho tuntuu kosteutetulta. Myöskään ihoni ei hilseillyt jaloista, kuten yleensä talvisuihkun jälkeen. Voisin hyvin kuvitella tämän olevan ihana ihmiselle, joka oikeasti kärsii kuivasta ja mahdollisesti atooppisesta ihosta.

Käytin myös käsiini ja jalkoihini – sekä poikaystäväni jostain syystä todella kuivan tuntuiseen selkään – suihkun jälkeen Lipikar Baume AP+ -voidetta. Voide on erittäin paksua ja sitä on hieman työlästä pyörittää iholle. Kuitenkin se imeytyy suhteellisen nopeasti. Voiteen tarkoitus on vähentää kutinaa, ihoärsytystä sekä rauhoittaa. Ainakin oma ihoni oli erittäin tyytyväisen tuntuinen tämän voiteen levityksen jälkeen. Käsivarressa oleva kuiva ihottuma-alue oli selvästi pienempi ja vähemmän karhea jo yhden käyttökerran jälkeen. Tässä toisena ainesosana on karitevoi ja tämän jälkeen glyseriini. Myös yllättävän korkealla on niacinamide, joka ylläpitää ihon elastisuutta, tasaista väriä sekä suojakerrosta. Vaikuttaa erittäin hyvältä!

Tällaiset tuotteet ovat kultaa talvella. Jos ette ole vielä kokeilleet ja kärsitte kuivasta ihosta, niin suosittelen harkitsemaan apteekkiin marssimista ja näiden hankkimista.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.