lifestyle

Kosmetiikkabrändit hyväntekijöinä

Moni varmaan on huomannut, että osalla kosmetiikkabrändeistä on tuotteita, joiden myyntihinnasta määrätty summa tai prosenttiosuus menee hyväntekeväisyyteen. Suomessa ihan muistakin tuotteista voi mennä WWF:lle tai Saimaan norpille muutamia kymmeniä senttejä. Tänään halusin tuoda esiin muutamia kosmetiikkabrändejä, joilla on pitkä historia hyväntekeväisyyskohteisiin lahjoittamisista.

Olen ihan tahallani jättänyt pois monta brändiä tästä postauksesta, sillä moni brändi osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyyksiin monin tavoin. Halusin tuoda nyt esille muutaman, jollain tavalla itseäni eniten koskettavan.

Ensimmäisenä monelle tulee varmaan mieleen MAC ja Viva Glam -huulipunat. Ensimmäinen Viva Glam -mainosnaama oli RuPaul, ja vuosi oli 1994. 100% (ALV poistettuna) Viva Glam -tuotteiden myynnistä kohdistetaan MAC Aids Fund -järjestöön, joka keskittyy auttamaan köyhissä oloissa eläviä HIV- ja AIDS-potilaita. Näiden päälle parinkymmenen vuoden aikana on ehditty kerätä jo yli 400 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen Viva Glam -huulipunien ja -huulikiiltojen myyntihinnalla. Itse omistan myös muutaman Viva Glam -tuotteen. Lisää MAC Aids Fundista voi lukea järjestön omilta sivuilta.

mac viva glam

Toisena itselleni tulee mieleen Illamasqua, joka lahjoittaa The Sophie Lancaster Foundationille £1 jokaisesta myydystä Sophie-poskipunasta ja £3 jokaisesta myydystä Sophie-silmänrajauskynästä. Sophien ja hänen poikaystävänsä pahoinpideltiin vain sen takia, että he näyttivät erilaisilta. Sophie kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin ja The Sophie Lancaster Foundation levittää sanomaa erilaisuudesta ja erilaisista alakulttuureista Britanniassa. Lisää Sophie Lancaster Foundationista voit lukea heidän sivuiltaan, järjestöä johtaa Sophien äiti.

Makeup Geekillä on Foiled-luomiväri nimeltä Caitlin Rose, jonka tuotoista 100% menee Batten Disease Support and Research Associationille (BDSRA). Luomiväri on nimetty Marlenan ystäväperheen tyttären mukaan, joka kärsi Battenin taudista. Tautin ei tunneta parannuskeinoa ja siitä kärsivät kuolevat viimeistään nuorella aikuisiällä.

Sokokselle rantautunut Yes To lahjoittaa myös osan tuotoistaan Yes To Happiness! -kampanjaan, joka auttaa nuoria naisia ja tyttöjä. Yes To työskentelee yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa parantaakseen naisten itseluottamusta, positiivisuutta sekä itsensä hyväksymistä.

lush shop

Näiden lisäksi moni kosmetiikkamerkki lahjoittaa esim. lokakuussa pinkeistä purkeistaan rintasyövän taisteluun tuottoja. Lush ja The Body Shop ovat myös tunnettuja hyväntekijöitä, joiden kohteet vaihtelevat riippuen tuotteesta tai vuodesta.

Tiedätkö jonkun brändin, jonka hyväntekeväisyysprojektia pitäisi tuoda enemmän esiin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.