makeup,  skincare

Korealainen ihonhoitotrendi – glass skin

Viimeisin korealainen ihonhoitotrendi, joka on rantautunut länsimaihin, on nimeltään glass skin. Glass skin eli lasimainen iho on se, mihin Etelä-Koreassa pyritään. Tämä tarkoittaa sitä, että iho on kuulas, tasainen (sekä sävyltään että pinnaltaan) ja terveen näköinen.

Mutta koska moni meistä ei valitettavasti omista erinäisistä syistä ihoa, joka voisi näyttää lasimaiselta pelkän ihonhoidon avulla (esim. itselläni jo pisamat “pilaavat” tuon halutun vaikutelman, puhumattakaan aknenäppylöistä ja -arvista), niin länsimaalaiset ovat keksineet meikkaustavan, jolla tätä lasimaisuutta voi matkia.

Glass skin -meikin pääpointti on “minimaalisesti tuotetta, maksimaalisesti häivytystä”. Itse olen nyt kokeillut sekä ihonhoidossa, että meikissä, tuoda nyt juurikin esiin ihon hohtavuutta – vaikka itse rasvoittuvan T-alueen omaavana tykkään matasta kasvomeikistä.

Olen käyttänyt normaalin ihonhoitorutiini lisäksi rakeellista kuorintaa (mitä käytän vain muutaman kerran viikossa) sekä lisännyt 7-skin-metodin (tai itselläni lähinnä 3-5-skin) takaisin rutiiniini. Glass skin -ihonhoidossa tärkeintä on, että kosteutta ja kirkastusta kerrostetaan ohuilla kerroksilla – eli ei paksuja tuotteita peräjälkeen, vaan ohuita tuotteita/kerroksia.

glass skin

Jos nyt puhutaan glass skin -meikistä, niin pointti on pohjustaa iho oikein hyvin eli jos on aikaa kannattaa käytää kosteuttavia/kirkastavia naamioita, ohuita kosteusvoiteita sekä mahdollisesti (jos ihotyyppinne suo), niin esim. MAC Strobe Cream -kaltaisia tuotteita. Itse joudun T-alueella käyttämään mattaavaa primeria, joten Strobe Creamin sekoitan kasvovoiteeseen ja keskityn levittämään sekoitusta lähinnä poskille ja otsalle.

Kun iho on kunnolla pohjustettu, niin tarkoitus on käyttää tosi vähän meikkivoidetta (yksi pumppaus, riippuen tietysti omasta meikkivoiteestakin). Tähän voi käyttää joko tosi peittävää meikkivoidetta tai vaikka BB-voidetta. Meikkivoiteen valinta jää oman ihotyypin ja mieltymysten mukaiseksi. Samoin peitevoiteen.

Ehkä vaikein tässä tavassa oli oppia uudestaan käyttämään siveltimiä kasvomeikin tekoon. Itse olen niin juuttunut beautyblenderiin, että käytän siveltimiä harvoin – varsinkaan peitevoiteen kanssa. Itse valitsin tähän tekniikkaan Real Techniquesin Expert Face -siveltimen ja pienempiin peitevoidealueisiin Real Techniquesin Deluxe Crease -siveltimen.

glass skin

Samoin puuterin minimaalinen lisääminen oli vaikeaa, sillä olen tottunut painelemaan puuterin kunnolla T-alueelle, ettei naama kiiltele heti parin tunnin kuluttua. Kaikkea piti käyttää vähän – ja mielellään voidemaista – poskipunaa, aurinkopuuteria ja korostuspuuteria. Korostuspuuteri levitettiin isolla siveltimellä laajalle alueelle (otsalta poskipäille) sekä T-alueelle jämät. Tämän takia iho näytti kauniin kuulaalta, muttei siltä, että olisin tarkoituksella korostanut poskipäitä tai nenää.

Täytyy sanoa, että näissä kuvissa iho näyttää aika kuivalta, en tajua miksi. Voi olla valaistuskin. Luonnossa näytti paljon paremmalta. Tietysti käytin tähän ehkä mattaisinta meikkivoidetta mitä multa löytyy – Fentyn Pro Filt’r.

Meikki näytti kauniilta ja erittäin luonnolliselta – iho näytti iholta, vain paremmalta versiolta. Meikki kului kyllä pois kasvoiltani ja alkoi rasvoittua T-alueelta muutamien tuntien päästä, mutta se näytti aika luonnolliselta – meikin poiskuluminen ei haitannut, koska alta ei tullut erinväristä ihoa esiin.

glass skin

Vaikka tämä on muuten ihana työmeikiksi, niin siveltimen käyttö pidensi meikin levitysaikaa eli luultavasti kokeilen muuten vain “vähemmän on enemmän” -tekniikkaa meikkisienellä työaamuina. Näin ollen voin löytää ehkä sen keskitien, että iho näyttää luonnolliselta, mutta silti pysyy paremmin paikoillaan.

Onko “glass skin” teille tuttu ihonhoidon tai meikin puolelta? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.