Uncategorized

Kolme tämän hetken soitetuinta

Minä kuuntelen musiikkia aina työmatkoilla tai muuten, kun olen yksin liikenteessä. Joskus myös kotonakin. Ja tähän käytän yleensä aina Spotifyta. Ei sieltä ihan kaikkea löydy, mutta melkein kaikki tarvittava.

Tällä hetkellä kuuntelussa – repeatilla useimmiten – ovat nämä kolme biisiä, joista mikään ei ole uusi. Jostain syystä mun lempibändit sylkevät uuden musan ulos about samassa tahdissa niin pari vuotta on aina väliä kun kuuntelen vähän vanhempia tuotantoja. Esim. Paradise Lost, My Dying Bride ja Moonspell kaikki julkaisivat viimeisen levynsä vuonna 2015 – onneksi Katatonialta tuli sentään uutta materiaalia ihan viime vuonna.

Mutta näin. Tässä tämän hetken top 3 – ei järjestyksessä, sillä paras biisi riippuu aina fiiliksestä.

dark_tranquillity_atoma_happy_plugs_tulip

Dark Tranquillity – Atoma

Okei, tämä on näistä uusin biisi. Julkaistu viime vuoden marraskuussa. Tämä oli ehkä loppuvuoden sekä nyt alkuvuoden soitetuin biisi.  En juurikaan muuten kuuntele Dark Tranquillityä (tai death metallia, edes melodista), mutta tämä biisi iski – ja kovaa. Pitää ehkä antaa bändille enemmän mahdollisuutta ja kuunnella ainakin tämä levy kokonaisuudessaan.

devin_townsend_project_failure_happy_plugs_tulip

Devin Townsend Project – Failure

Devin Townsend on aina ollut sellainen ihan jees -kuunneltava. En ole mistään albumista oikein innostunut, mutta olen voinut niitä kuunnella. Ziltoid nyt on Ziltoid ja pelkästään siksi ihan mahtava. Kuitenkin uudella Transendence-levyllä (syyskuussa 2016 julkaistu) on muutama ihan mahtava kappale. Viime vuoden lopun suosikki siitä oli paljon menevämpi Offer Your Light, mutta tänä alkuvuonna Failure on ollut kuunteluvuorossa – siis repeat-vuorossa. Tässä biisissä on vain sitä jotain tunnelmaa, jonka takia tähän palaa aina uudestaan – varsinkin synkkinä talvipäivinä.

gothminister_darkside_happy_plugs_tulip

Gothminister – Darkside

En tiedä miksi, mutta luulin alkuun bändin olevan saksalainen. Ehkä koska gootit ja Saksa on jotenkin niin normaalia. Mutta siis, tämä on industrial metallia. Mä luulen ettei moni ajattele, että mä edes kuuntelen tällaista musaa. Ehkä koska mä en ole koskaan ollut gootti. Ja siis industrial metal (tai industrial) ei ole koskaan ollut the genre mulle. Genrestä kuuntelen pääasiassa vain Painia enemmänkin. Ei, en kuuntele Turmion Kätilöitä. Tai käynyt reiveissä (raveissa kuulostaa väärältä Finglishiltä). Tämä on myös selvästi vanhin näistä biiseistä – julkaistu jo vuonna 2008. En edes tiedä miksi tykkään tästä. Ehkä tämä vetoaa johonkin teiniminääni. Voisin tanssia tämän tahtiin.

Kuinka moni oli edes kuullut yhdestäkään mainitusta bändistä? Ja kuka tunnistaa muita bändejä tuosta pääkuvan Spotify-listoista? Saatte kymmenen pistettä ja papukaijamerkin edes muutamasta.

Mikä on ollut teidän alkuvuoden kuunnelluin biisi?

9 Comments

 • Epsu

  Kaikki tunnistin. Tuossa ainakin Painia, Kamelotia, Hypocrisya, Tiamatia ja Dimmu Borgiria. Näiden joukosta kuuntelen itse jonkin verran Dimmua.

 • rouvakameleontti

  Dark Tranquillity on ollut kohta 16 vuotta mun suosikkibändejä, joten peukutan kovasti sun biisivalintaa! 😀 Death metal on mun suosikkigenre ja erityisesti ruotsalaiset bändit uppoaa loistavasti. Mulla alkuvuoden kuunnelluimpia biisejä on ollut Mors Principium Estin We Are The Sleep, Opethin Master’s Apprentices sekä In Mourningin muutama biisi. Mä tunnistin kanssa tuosta ekasta kuvasta joitain bändejä. 🙂

  • HennaV

   Jotenkin mä arvasin, että sä tykkäisit tuosta mun DT-biisistä 😀 En olekaan pitkään aikaan kuunnellut Opethia, pitäisi taas ehkä löytää bändi uudestaan.

 • MariA

  Dark Tranquillity ja Gothminister uppoaa. Ekasta kuvasta tunnistan levyjen kansikuvien perusteella Kovenantin, Paradise Lostin ja Painin. Kyseinen Paradise Lost ja Kovenant on joskus löytyneet myös levyhyllystä. Ihan hyviä levyjä edelleen vaikka en enää cd-levyjä kuuntelekaan vaan Spotifytä. Niin ja näkyyhän tuossa ekassa kuvassa Hypocrisykin. Yksi parhaita death metal bändejä vaikka ei ihan vedä vertoja Arch Enemylle. 🙂

  • HennaV

   Hypocrisy on siskoni löytö, joista joku biisi on jäänyt omaan kuunteluun. Pain on näistä kahdesta Peterin bändeistä enemmän minua. Arch Enemylle en ole lämmennyt koskaan.

 • Katarooma

  En tunnistanu ainuttakaan. Mun heviosasto on vähä kevyempää. 😀 Battle Beast, Dreamtale, Nightwish, Dark Moor jne. Mutta pitää kuunnella noita, jos löytäis lisää ittelle mieluista kuunneltavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.