featured,  lifestyle,  skincare

Kirja-arvio: Katja Kokko – Kuulaan kaunis

Kirja saatu PR-näytteenä

En valitettavasti päässyt Katja Kokon kirjan lanseeraukseen, mutta Gummerrus ystävällisesti lähetti sen minulle postitse. Itse en ole vielä Virven kirjaan päässyt käsiksi, joten en pysty näitä kahta korealaiseen ihonhoitoon perustuvaa kirjaa vertailemaan.

Itse hieman ihmettelin Katjan päätöstä tehdä kirja korealaisesta ihonhoidosta, koska korealaiset eivät ole juurikaan luonnonkosmetiikan suurkuluttajia, vaan heillä on aika paljon sekakosmetiikkaa – luonnollisia ainesosia yhdistettyinä synteettisiin – best of both worlds. Tämän takia myös halusin tutustua kirjaan, tarjoaako se tällaiselle sekakäyttäjälle ja korealaiseen ihonhoitoon tutustuneelle jotain uutta tai erilaista mietittävää.

Kirjan layout on todella kaunis ja teksti helposti luettavaa. Tämä näyttää hyvältä esim. kahvipöytäkirjana, mutta antaa varmasti jotain uutta tietoa kosmetiikasta ja ainesosista siitä vähemmän kiinnostuneelle. Tai montaa vuotta blogia pitäneelle. Itselleni en saanut kirjasta mitään uutta irti, itse toivoin sen menevän vielä syvemmälle esim. raaka-aineisiin, mutta niitä oli raapaistu aika pintapuolisesti. Toisaalta, tämä ehkä taas on ns. normikuluttajalle parempi tapa lähestyä ihonhoitoa.

Ja yllätyksekseni pääsin sivulle 84 ennen kuin millään tavalla otettiin kantaa luonnonkosmetiikkaan vs. synteettinen kosmetiikka. Itse kun olen iloinen kosmetiikan sekakäyttäjä, niin muutama juttu särähti kirjassa korvaan – vai silmään tässä tapauksessa. Viilankantolupa-blogissa otettiinkin jo kantaa esim. aurinkosuojan käyttöön. Kirjan mukaan kuin sitä tarvittaisiin vain kausiluonteisesti – valitettavasti talvella ei toimistotöissä näe aurinko eikä se silloin ole tarpeen, mutta UV-säteet pääsevät pilvienkin läpi, joten pelkkä pilvinen sää ei anna syytä olla käyttämättä aurinkosuojaa.

Ja en edes ala koko luonnonkosmetiikka vs. synteettinen kosmetiikka -kinasteluun. Sanon vain, että molempia käytän ihan iloisesti – sen mitä ihoni kestää. Kannattaa lukaista vaikka Nenan todella hyvä postaus siitä, että miten iho ei tunnista eroa synteettisesti valmistettua luonnollisesta aineosasta.

Kirja soveltuu hyvin henkilölle, joka haluaa aloittaa ihonhoitonsa eri otteella ja varsinkin pintakuivuudesta/kuivasta ihosta kärsiville henkilöille.

Oletteko te jo lukeneet Katjan kirjan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.