makeup

Kesämeikki rasvoittuvalle iholle

Mä kärsin kesästä jo muutenkin, niin kärsin lisäksi siitä, ettei mikään meikki pysy naamassa kauaa. Hikoilen helposti – varsinkin hiusrajasta, silmien alta, huulen päältä ja huulen alta. Eli siis juuri niistä kriittisimmistä kohdista, jolloin meikki varmasti levähtää. Aina kun elohopea kipuaa yli 25 asteen, niin odotan jo kauhulla, että miltä meikki näyttää parin tunnin hikoilun jälkeen. Töissä sentään – osittain – ainakin toimii ilmastointi, mutta metro ja jotkut bussit – nope.

Moni varmaan miettii, että mikä ongelma tuo on, sen kun lähtee vain ilman meikkiä. Juu ei, ootte ihan väärässä blogissa, jos kuvittelette minun lähtevän töihin ilman meikkiä.

Niinpä olen kehittänyt erilaisia konsteja pitää naama – tai ainakin meikki – paikoillaan.

Ensimmäisenä yrittäkää etsiä mahdollisimman nopeasti imeytyvä ja ehkä jopa mattaava aurinkosuoja, joka myös kosteuttaa. Näin ollen ihoa ei tarvitse kauheasti kosteuttaa ja jo 1-2 kerrosta kosmetiikkaa jää pois. Itse tykkään Eucerinin Sun Fluid Anti-Age on omia tämän kesän suosikkeja. Eucerinillä on ollut myös hyvä mattaava aurinkovoide. Eucerinin maahantuonti kuulemani mukaan lopetetaan tämän vuoden puolella, joten ensi kesäksi pitää etsiä jotain muuta – tai ostaa tätä ulkomailta.

Toisena kannattaa pitää meikkipohja todella ohuena. Ja tämä riippuen siitä, että kuinka paljon ihossa on korjattavaa. Tämä nyt on muutenkin suositeltavaa, mutta varsinkin silloin, kun hikoilu voisi alkaa hajottaa meikkiä. Itse suosin kesäisin It Cosmeticsin CC-voidetta, jossa on vielä kaupan päälle SK50 (älkää ikinä luottako pelkän meikin antamaan suojaan!). Samoin Missha Magic Cushion on ollut erittäin kaunis iholla tai kotimaasta ostettuna Urban Decay Naked Skin One & Done. Jos käytän jotain pohjustajaa, niin yleensä esim. Stilan One Step Correctia, mutta jos iho on todella rasvoittuva ja haluaa peittää isoja huokosia, niin esim. Benefit Porefessional on hyvä.

Peitän ihon virheet peitevoiteella vain siitä kohtaa, kun on tarvetta. Ja yksi minkä olen huomannut pidentävän meikin kestoa myös kesäkuumalla on baking-tekniikka. Itse paistan/leivon/joku-muu-ällö-suomenkielinen-termi silmänaluset, leuan ja huulen yläpuolen. Muun ihon puuteroin todella kevyesti. Tällä hetkellä paras baking-puuteri on RCMA No-Color Powder.

Silmiin valitsen vedenkestävää. Vedenkestävä ripsari – näissäkin on eroja, osa ei kestä hikeä – sekä Kat von D:n Tattoo Liner ovat tätäkin kirjoittaessa silmillä.

Huuliin yleensä sipaisen vain huulirasvaa – suojakertoimella – tai töissä voin sisällä käyttää ihan huulipunaakin, kun en hikoile.

Posket teen ihan normaalisti – suosin vain puuterituotteita ennemmin kuin nestemäisiä/voidemaisia. Puuteri tuntuu pysyvän paremmin paikoillaan eikä saa kasvojani näyttämään entistäkin hikisemmältä tai rasvaisemmalta.

Kaiken päälle vedän jonkinlaisen setting sprayn – tällä hetkellä Urban Decayn All Nighter käytössä.

Aurinkolasien kohdalta meikki kyllä aina hankautuu pois, sille vaan nyt ei voi mitään.

Yksi mistä yritän oppia pois, on se, että pyyhin hikeä pois kädellä. Näin kesäisin leukaan ilmestyy finnejä, koska kosken ihooni enemmän käsin, kuin muina vuodenaikoina. Pitää yrittää pitää nenäliinoja koko ajan käsien ulottuvilla.

Osa postauksessa mainituista tuotteista saatu blogin kautta

2 Comments

  • sari

    Tää oli hauska: “…ootte väärässä blogissa”. Mä en kyllä välttämättä meikkaa kuumalla, korkeintaan ripsaria ja kevyttä huulipunaa. Oon sen verran laiska. Ihailen sun viitseliäisyyttä!

    • Henna / One of Beauty's Daughters

      Jos en ole menossa töihin tai muualle ihmeelliseen paikkaan, niin mäkin selviän ripsarilla ja jollain huulijutulla. Siwassa voin nyt käydä ilman mitään – ne on nähnyt mut siellä täydestä tällingistä sellaiseen juuri-heräänneeseen-lookiin 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.