lifestyle

Joululahjaideoita – kirjat

Vaikka itse omistan Kindlen, on vain olemassa joitain kirjoja, jotka mieluummin ostaa fyysisinä kappaleina. Kuka nyt haluaa lukea reseptikirjaa pieneltä näytöltä – ja mustavalkoisena? Ja koska kaikilla tuskin on e-lukulaitetta, niin fyysinen kirja on paras tapa antaa lukukappale lahjana.

Jos ei välttämättä tiedä, että millaisista kirjoista vastaanottaja pitää tai että onko hän jo ostanut uusimman kirjasarjan julkaisun, niin kannattaa ehkä pitäytyä yleisemmissä aiheissa.

books_kirjat_hygge_the_luxe_life_eat_smart

Tänä vuonna KonMarin lisäksi suurta keskustelua on herättänyt Hygge eli miten elää paremmin tanskalaisten tapaan. Itse ostin The Little Book of Hyggen ja tämä on kooltaan näppärä ja sisältää erilaisia vinkkejä, miten tehdä omasta elämästä hieman mukavampi – sekä muutamia vinkkejä vaikka Tanskan matkalle.

Nuoremmille – tai miksei meille jo vähän aikuisemmillekin – voi iskeä YouTube-gurujen kirjat. Itse kiinnostuin Niomi Smartin Eat Smart -kirjasta heti, kun siitä kuulin. Ja minä en ole edes vegetaristi. Kirjassa on plant based -reseptejä (kaikki eivät ole vegaaneja, vaikka 95% onkin, sillä joissain on käytetty hunajaa) kauniisti kuvitettuina. Löysin jo pari reseptiä, mitkä on ihan pakko testata – esim. porkkanakakkupuuro, kyllä kiitos!

books_kirjat_hygge_the_luxe_life_eat_smart

Fleur de Force on yksi Britannian suosituimmista meikki- ja tyylitubettajista ja häneltä on tullut ulos jo parikin kirjaa. The Luxe Life on näistä uudempi ja keskittyy enemmän erilaisten juhlien järjestämiseen ja miten tehdä omasta elämästä hieman luksusmaisempi – vaikka pienellä budjetilla.

Jos ei tiedä mitä kirjaa ostaisi, niin erilaiset kauniit muistikirjat ja kalenterit voivat sopia hyvin monellekin ihmiselle. Itse ostin Moleskinen Batman-kuvioisen kalenterin ensi vuodelle. Tykkään, että nämä ovat A5 kokoisia, mutta ohuita, joten eivät vie järkyttävästi tilaa laukussa. Ja kuka nyt ei tykkää Batmanistä?

books_kirjat_calendar_moleskine_batman

books_kirjat_calendar_moleskine_batman

books_kirjat_calendar_moleskine_batman

Oletteko te antaneet tai saaneet lahjaksi kirjoja?

2 Comments

  • Jonna

    Meillä on miehen kanssa perinne, että suklaata ja kirjoja lahjaksi, muilla lahjoilla ei väliä. Ongelma on se, että meillä on niin paljon kirjoja, että kumpikaan ei millään tiedä molempien kirjoja. Joten laaditaan ennen joulua kirjalistat toisillemme, joista toinen sitten voi valkata mitä hankkii. Listat on aina niin pitkiä, että lopulta tulee yllätyksenä, mitä toinen on ostanut lahjaksi. 😀

    • HennaV

      Tuo on hyvä idea 🙂 Meillä miehellä on ihan sikana kirjoja – kertoo ehkä jotain, että Englannista lennätettiin syksyllä 16 pahvilaatikkoa kirjoja (en tiedä minne mahtuvat) ja hänen Kindlessä on satoja kirjoja. Minä en voisi ikinä ostaa ilman listaa hänelle mitään kirjaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.